Gemeente Pekela


3vo start verkeersouderproject in pekela

De gemeente Pekela en de Verkeersveiligheidsorganisatie 3VO willen, in samenwerking met de vier landelijke organisaties voor ouders in het onderwijs, komen tot het aanstellen van verkeersouders op alle basisscholen in de gemeente. Een verkeersouder is een ouder die de brug vormt tussen de ouders, de school en derden zoals gemeente, politie, wijkverenigingen enz. wanneer het gaat om de verkeersveiligheid van kinderen. Een verkeersouder maakt zich sterk voor goed verkeersonderwijs en veilige schoolroutes. Hij of zij probeert daarbij de betrokkenheid van de overige ouders te vergroten. In de gemeente Pekela voert de gemeentelijke
verkeersveiligheidscoördinator, samen met 3VO het project Verkeersouders uit. Dit houdt concreet in dat dit schooljaar moet worden gekomen tot het aanstellen van een verkeersouder op elke basisschool. Scholen die het initiatief ondersteunen, en welke school wil dat niet, worden uitgenodigd voor een informatieavond die op woensdag 30 november 's avonds om half acht in het gemeentehuis in Oude Pekela wordt gehouden. Voor informatie kan contact worden opgenomen met de heer A.Janssens van de gemeente Pekela (tel. 617555).

3VO start verkeersouderproject in Pekela 07-11-2005 De gemeente Pekela en de Verkeersveiligheidsorganisatie 3VO willen, in samenwerking met de vier landelijke organisaties voor ouders in het onderwijs, komen tot het aanstellen van verkeersouders op alle basisscholen in de gemeente.

---