Dienstenbond CNV

Vroeger met pensioen blijft mogelijk in de wonenbranche 12-05-2005

CNV Dienstenbond heeft met de werkgevers in de wonenbranche afspraken gemaakt over de pensioenregelingen en met name de mogelijkheid vroeger met pensioen te gaan. Deze afspraak stond nog als uitvloeisel van de CAO-onderhandelingen van januari.

Zoals u ongetwijfeld weet, heeft het kabinet maatregelen genomen om langer doorwerken te stimuleren. Daarvoor worden de belastingvoordelen van het prépensioen afgeschaft per 1 januari 2006. Werkgevers en CNV Dienstenbond vinden het belangrijk om, ook in de wonenbranche, eerder te stoppen met werken. Sommige beroepen vragen daar ook om, die zijn lichamelijk zwaar.

Nauwelijks extra premie
Het pensioenfonds is gevraagd wat de mogelijkheden zijn met het huidige pensioenpremieniveau. Daarop bleek dat het ombouwen van het vroegpensioen nauwelijks extra premie kost, zodat een gelijke, nieuwe regeling aan werknemers kan worden aangeboden. Voor mensen die nu rond de 55 jaar zijn en onvoldoende kunnen sparen is een overgangsregeling getroffen.
CNV Dienstenbond is blij met deze uitkomst, we denken dat de wonenbranche hiermee koploper is in de detailhandel wat het aanpassen van het prépensioen betreft. Daarvoor hebben we hard geknokt. Laat ook uw ongeorganiseerde collega zien dat wij voor uw belangen opkomen, het zijn ook hun belangen; maak ze lid!

Vragen?
Voor meer informatie kunt u contact opnemen met uw bestuurder Fedde Monsma. Dat kan per e-mail: f.monsma@cnvdibo.nl of per telefoon: (023)5670615.