Gemeente Lingewaard


Lingewaard duidelijk aanwezig op Bedrijvencontactdagen

Wethouder Cor van Dalen heeft vorige week woensdag het Veronplein op de Bedrijven- contactdagen geopend. Ook de gemeente Lingewaard was met een stand aanwezig.

Wethouder Cor van Dalen ziet positieve ontwikkelingen als ondernemersvereniging en tuinders gaan samen werken. "Wat het glastuinbouwgebied Bergerden en zijn ondernemers betreft geef ik u in overweging actief contact te zoeken met de tuindersvereniging en zo mogelijk het lidmaatschap van de VERON open te stellen." Deze boodschap gaf de wethouder van economische zaken vorige week tijdens de opening van het Veronplein op de Bedrijvencontactdagen in Arnhem.

Onderdeel van de opening was de uitreiking van de Lingewaard Promotie Award. Jurylid Ines Pijnenburg mocht de prijs uitreiken aan Buitenpoort Catering. Pijnenburg is lid van het college van Bestuur van het KAN met economische zaken in haar portefeuille.

De uitreiking van de Lingewaard Promotie Award.

Zij noemde in haar toespraak enkele punten uit de jurybeoordeling. Die is van mening dat Buitenpoort Catering aandacht heeft voor creativiteit, een goede werksfeer en maatschappelijk betrokken. Die betrokkenheid uit zich in de ruime sponsoractiviteiten. Zelfs een daklozenproject in Arnhem kan op Buitenpoort Catering rekenen.

Touringcar
Behalve Lingewaardse (sport)verenigingen is Buitenpoort Catering sponsor van de wielerploeg van Mirjam Melchers-Van Poppel. Buitenpoort Catering sponsort de speciaal geprepareerde touringcar waarmee de damesploeg door Europa reist. Hierdoor wordt tot ver over de landsgrenzen de naam van het Lingewaardse bedrijf uitgedragen. Overigens, als sponsor van het dames hockeyteam uit Bemmel is Buitenpoort Catering niet te beroerd om spontaan die luxe bus te pakken en de dames naar een toernooi te brengen!

De Promotie Award Lingewaard bestaat uit een uniek kunstwerk van de Bemmelse kunstenaar Luc Otten en een cheque van 2.000 euro. Een bedrag dat de winnaar moet besteden aan een instelling, werkgroep of vereniging in Lingewaard. Buitenpoort Catering heeft gekozen voor de inrichting van het bewonersproject van zorginstelling Philadelphia aan de Vicariestraat in Huissen. In het appartementencomplex dat nog in aanbouw is, zijn twaalf woningen bestemd voor verstandelijk gehandicapten.

Geplaatst 12 mei 2005