Ingezonden persbericht


PERSBERICHT

Website www.intermobiel.com officieel geopend door Christijan Albers

Kennisplatform en virtuele ontmoetingsplaats voor en door jongeren met een aanzienlijke mobiliteitsbeperking

Arnhem, 27 november 2004 - Vandaag is de website www.intermobiel.com, een website voor en door bedlegerige en minder mobiele jongeren, officieel geopend door coureur Christijan Albers, ambassadeur van Stichting Intermobiel. De website beoogt het contact tussen jongeren met een aanzienlijke mobiliteitsbeperking te vergroten. Enerzijds om sociale contacten te bevorderen en anderzijds om kennis en ervaring uit te wisselen. De website is een initiatief van de Stichting Intermobiel. Naast ambassadeur Christijan Albers wordt de stichting ook ondersteund door Karin Spaink (schrijfster), Anton van Hooff (universitair hoofddocent klassieke geschiedenis), Dhr. A. Kop (directeur van Jopla en SHJO) en Jopla (platform van jongeren met een handicap).

De website is gericht op bedlegerige en minder mobiele jongeren in de leeftijd van 18 tot 35 jaar. Het gaat om jongeren die door een lichamelijke (chronische) ziekte of handicap niet of nauwelijks in staat zijn zich zelfstandig buitenshuis te begeven. De doelgroep is dus ziekteoverstijgend. De grootte van deze groep is in Nederland onbekend. De website maakt het voor deze groep jongeren mogelijk contacten te leggen, zonder dat immobiliteit een beperkende rol speelt. Hiermee beoogt de Stichting het isolement te verkleinen waarin deze jongeren vaak verkeren. Secundair is de website ook bedoeld voor de omgeving van de doelgroep.

De website is niet alleen een virtuele ontmoetingsplaats, maar ook een centraal informatiepunt. Hier kunnen jongeren informatie vinden en uitwisselen over leven met een mobiliteitsbeperking en de mogelijkheden die er zijn op het gebied van bijvoorbeeld aanpassingen, wonen, financiële ondersteuning en sociale activiteiten. "De website moet drempelverlagend werken voor jongeren. Positief en creatief omgaan met je beperkingen is erg belangrijk. Op de website worden ervaringen uitgewisseld die als voorbeeld kunnen dienen van de mogelijkheden, niet van de onmogelijkheden. Zoals met je bed naar de schouwburg of naar de universiteit gaan," aldus Veroni Steentjes, zelf bedlegerig en initiatiefneemster en voorzitter van de Stichting Intermobiel

De website is overzichtelijk ingedeeld in een aantal rubrieken, zoals receptie, nieuws, informatie, links, communicatie en gastenboek. Deze rubrieken bevatten o.a. een forum, prikbord, infotheek, chatbox, themakamer en aanpassingen. In laatst genoemde rubriek zijn in de unieke fotohoek foto's van aanpassingen te vinden met een uitleg van de gebruiker. Het eerste thema in de themakamer is op vakantie gaan met een handicap. Er is een mooi indrukwekkend reisverhaal te lezen van Petra. Alhoewel ze bedlegerig is, heeft ze een oplossing gevonden om toch door Europa te kunnen reizen! Een positief verhaal wat laat zien dat er veel mogelijk is als je maar wilt. De website is ook toegankelijk voor geïnteresseerden die de computer bedienen door middel van spraakherkenning. Het is nadrukkelijk de bedoeling dat de website inhoudelijk wordt ingevuld door de doelgroep zelf.

Over Stichting Intermobiel

Stichting Intermobiel beoogt door middel van de website www.intermobiel.com de uitwisseling van kennis en ervaring tussen bedlegerige en minder mobiele jongeren te vergroten en lotgenotencontact te bevorderen. Stichting Intermobiel is opgericht in maart 2003. Het bestuur van de Stichting bestaat uit vier jongeren waarvan drie jongeren die tot de doelgroep behoren. Alle bestuursleden en andere medewerkers doen dit op vrijwillige basis.


---

Noot voor de redactie (

Ingezonden persbericht