Persbericht d.d. 25/11/2004
25-11-04: Inspiratie voor de feestdagen met nieuwe receptenbrochure
Nog even en de feestdagen staan weer voor de deur. Lekker met familie
en vrienden samen rond de kerstboom, spelletjes doen en natuurlijk
lekker eten. Wat gaat het worden? Samen brunchen, gezellig borrelen
met vrienden, met zn allen dineren of juist een intiem dineetje voor
twee? Het maakt eigenlijk niet uit, de voorpret is al de helft van het
plezier.
Maar wie verzint wat er gegeten wordt? Veel mensen vinden het lastig
om ook dit jaar weer met iets origineels voor de dag te komen.
Speciaal daarvoor heeft het Voorlichtingsbureau Vlees een nieuwe
brochure samengesteld, boordevol overheerlijke feestrecepten voor
ieder moment van de dag.
De brochure bevat speciaal ontwikkelde recepten voor ontbijt, lunch,
borrelhapjes, voor- en hoofdgerechten. De brochure is gratis te
bestellen via onze site of gratis af te halen bij heel veel
vleesverkooppunten.
Onderstaand alvast een voorproefje uit de nieuwe brochure.
Het Voorlichtingsbureau Vlees wenst u smakelijke feestdagen!!!
Met appel gevulde varkensfiletrollade
Hoofdgerecht voor 4 personen
Ingrediënten:
750 gram varkensfiletrollade
½ dl melk
1 snee brood (wit, oud, zonder korstje)
1¼ kilo aardappels (vastkokende, schoongeboend, in stukken)
10 blaadjes salie
30 g boter
1 appel (goudreinet, geschild, in stukjes)
1 kleine ui (gesnipperd)
2 eetlepels olijfolie
zout en peper
Verder: rolladetouw
Bereidingswijze:
1. Verkruimel het brood. Snijd 4 salieblaadjes fijn.
2. Smelt 15 g boter en fruit de ui ca. 3 minuten. Bak de appel toe 5
minuten mee.
3. Schep er de broodkruim, de salie, de melk, zout en peper door.
4. Snijd de varkensfilet iets in en vouw het vlees tot een lange lap
open. Verdeel het afgekoelde appelmengsel erover, druk het aan en
laat aan beide korte kanten 5 cm vrij. Rol het vlees op en bind
het vlees met rolladetouw.
5. Verwarm de oven voor tot 180°C.
6. Verhit de rest van de boter met de olie in een braadslede.
7. Braad de met peper en zout bestrooide rolladerondom mooi bruin
aan.
8. Schep de aardappels door het bakvet. Leg ze met en de rest van de
salie rondom de rollade. Bestrooi met zout en peper en zout.
9. Laat de rollade en de aardappels in ca. 45 minuten gaar worden in
oven.
10. Laat het vervolgens afgedekt 10 minuten rusten.
11. Snijd het vlees in plakken. Leg de aardappels er omheen.
Lekker met knoflookmayonaise en spruitjes met amandeltjes en gember.
Voorlichtingsbureau Vlees