Gemeente Hengelo

Mededelingen 23 november 2004, week 48
Koopzondag Alzheimer Café Hengelo
Collecte Het Broek
Raadscommissies Drank- en Horecawet
Sportraad Aanleg riolering in het buitengebied van Hengelo Openstelling Oldenzaalsestraat Bestemmingsplannen Inhaalslag "Veilig Spelen" Wijk Wilderinkshoek Bouwplannen Inhaalslag "Veilig Spelen" Wijk Binnenstad Wet milieubeheer Vuurwerkopslag Busscher Kapvergunningen
Verordening kinderopvang gemeente Hengelo 2004 vastgesteld Werk aan de weg
Opgave huldiging Hengelose sportkampioenen
Tot en met 27 november collecteert de Nederlandse Stichting van het Raadscommissies
De meest actuele agenda's van de raadscommissies vindt u onder Bestuur & Organisatie/Bestuursagenda.
Werken en Zorg
De commissie Werken en Zorg vergadert op woensdag 24 november om 19.30 uur in de Raadzaal van het stadhuis. De leden van de commissie Leefbaarheid en Jeugd en Bestuurszaken worden daarbij mede uitgenodigd. Op de agenda staan onder meer:

* uitwerkingsnota voor gesubsidieerde arbeid nieuwe stijl
* toezicht en handhaving veiligheid en leefbaarheid in relatie tot gesubsidieerde arbeid

Sportraad

De Sportraad Hengelo vergadert op donderdag 25 november om 19.30 uur in het F.B.K.-stadion, gebouw FC Twente, aan de Kuipersdijk. Op de agenda staan onder meer:

* inkomende stukken: sportinfo oktober 2004 en priomandaat investeringssubsidies 2005

* uitgaande stukken: brief aan College B&W m.b.t. privatisering gemeentelijke was-en kleedruimten en conceptbrief werkgroep Schoolsport m.b.t. enquête

* mededelingen D.B. Sportraad: terugkoppeling gesprekken met voorzitters werkgroepen en aftredende en toetredende leden 2005
* mededelingen sector Sport en Recreatie: stand van zaken renovatie FBK-stadion en BOS-regeling
Sinds afgelopen zaterdag is de gehele Oldenzaalsestraat voor al het verkeer geopend. De gemeente heeft hiertoe besloten op het verzoek van een meerderheid van de ondernemers om Hengelo in de drukke Inhaalslag "Veilig Spelen" Wijk Wilderinkshoek
Op 21 april 2004 vond een inloopbijeenkomst plaats over de verdeling en de grootte van de speelplekken in de wijk Wilderinkshoek. Deze zijn nu vastgesteld in een Definitief Ontwerp.

Belanghebbenden en geïnteresseerden worden hiermee uitgenodigd om kennis te nemen van het Voorlopig Inrichtingsvoorstel voor de herinrichting van een aantal bestaande speelplekken in de wijk Wilderinkshoek. Het gaat er dan om dat in overleg met de bewoners van de wijk de keuze voor de speeltoestellen op deze speelplekken wordt bepaald, zodat een Definitieve Inrichting van de speelplekken kan worden vastgesteld.

Uitnodiging

U bent op woensdag 24 november van 18.00 tot 19.30 uur van harte welkom in het R.K. Onderwijsgemeenschap Titus Brandsma, Drienerstraat 51.

Inhaalslag "Veilig Spelen" Wijk Binnenstad

Op 24 juni 2003 heeft het College ingestemd met het stedelijke project Inhaalslag Veilig Spelen. Het speelbestand van Hengelo wordt hierin aangepast aan de heersende Europese- en landelijke veiligheidseisen. Belanghebbenden en geïnteresseerden worden hiermee uitgenodigd om kennis te nemen van het Voorlopig Ontwerp in de wijk Binnenstad; het gemeentelijke voorstel voor de verdeling en de grootte van de speelplekken. Het gaat er dan om dat in overleg met de bewoners van de wijk de keuze wordt bepaald welke bestaande speelplekken gehandhaafd blijven en of deze speelplekken kleiner of groter worden.

Uitnodiging

U bent op woensdag 24 november van 18.00 tot 19.30 uur van harte welkom in het R.K. Onderwijsgemeenschap Titus Brandsma (Drienerstraat 51).
Vuurwerkopslag Busscher
Zoals ook in een provinciale advertentie aangekondigd ligt de ontwerpbeschikking voor de aanvraag van een vergunning voor een vuurwerkopslag door de firma Busscher, Deurningerstraat 73, op werkdagen van 8.30-13.00 uur ter inzage in het Stadskantoor van de gemeente Hengelo, Hazenweg 121, bij de afdeling Milieu. U kunt ook een telefonische afspraak maken via (074) 245 9655. De tekst kunt u ook vinden op www.prv-overijssel.nl onder de hoofdlink Documenten. Tot en met 10 december 2004 kunnen hiertegen bedenkingen worden ingediend.

De provincie Overijssel organiseert op 29 november aanstaande van 14.30 uur tot 16.30 uur een informatiemiddag over de ontwerpbeschikking voor de firma Busscher in de Burgerzaal van het stadhuis in Hengelo.

Verordening kinderopvang gemeente Hengelo 2004 vastgesteld

Met ingang van 1 januari 2005 wordt de Wet kinderopvang van kracht. In verband hiermee heeft de gemeenteraad op 9 november 2004 de Verordening kinderopvang gemeente Hengelo 2004 vastgesteld.

Inwerkingtreding en referendum

Dit besluit treedt een dag na het verstrijken van een termijn van zes weken na deze publicatie in werking. Over dit besluit kan een referendum worden gehouden. Tot drie weken na de datum van deze publicatie heeft eenieder de mogelijkheid om over dit besluit een verzoek om een raadgevend referendum in te dienen. Hiervoor geldt dat minimaal 300 kiesgerechtigden een 'inleidend verzoek' moeten indienen wil er een vervolgtraject plaatsvinden. Indien voldoende kiesgerechtigden het inleidend verzoek ondersteunen, zal er een referendum plaatsvinden. Via een referendum wordt bereikt, dat een genomen besluit wordt heroverwogen. Een inleidend verzoek kan uitsluitend op vertoon van een geldige legitimatie worden ingediend bij de afdeling Burgerzaken. Heeft het referendum geleid tot een raadgevende uitspraak tot afwijzing van het besluit, dan neemt de gemeenteraad zo spoedig mogelijk een beslissing omtrent intrekking van het besluit. De verordening ligt ter inzage bij de Gemeentewinkel en bij de sector Sociale Zaken. Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Richard Kotterik, telefoon 245 95 33.

Voorlopig register

Ouders kunnen voor de kosten van kinderopvang bij het Rijk (via de Belastingdienst) een aanvraag indienen voor een financiële tegemoetkoming. Ook werkgevers kunnen een bijdrage verstrekken. Voorwaarde voor de tegemoetkoming van het Rijk en een werkgeversbijdrage is dat gebruik gemaakt wordt van een geregistreerde kinderopvanginstelling. De aanvraag voor de tegemoetkoming van het Rijk dienen ouders uiterlijk 30 november 2004 in te leveren. In afwachting van de vaststelling van het register heeft de gemeenteraad op 9 november 2004 een voorlopig register vastgesteld. Daarin zijn alle kinderopvanginstellingen per locatie en het gastouderbureau die nu over een geldende vergunning beschikken opgenomen.

In Hengelo zijn dat: Stichting Catalpa, Stichting Kindercentrum Esrein, Stichting Kinderopvang Hengelo, Stichting Kinderopvang de Zeven Bergen (locatie Enschedesestraat, locatie Zaagstraat, locatie Beethovenlaan), Stichting Jeugdzorg in Twente Jarabee - Cocon, Mickey, Kleine Beer, de Pinguin, Gastouderbureau Hengelo. Zodra het Kinderopvangregister gemeente Hengelo 2004 is vastgesteld, vindt publicatie plaats in de gemeenteadvertentie en op deze site. Opgave huldiging Hengelose sportkampioenen
De jaarlijkse huldiging van de Hengelose sportkampioenen door het gemeentebestuur vindt plaats op maandag 31 januari 2005. Door een jury wordt de sportman, -vrouw en -ploeg uitgekozen. Tevens wordt de sportstimuleringsprijs uitgereikt aan een jeugdlid of jeugdteam voor de meest aansprekende sportprestatie dit jaar. Ook wordt een sportvrijwilliger gehuldigd en deze ontvangt de "Rob Kerkhoven Sportvrijwilligersprijs".
Opgave
U kunt tot 8 december 2004 personen of ploegen/teams opgeven door het opgaveformulier in te vullen. Dit formulier is samen met de criteria op te vragen bij de sector Sport en Recreatie, Postbus 18, 7550 AA Hengelo, telefoon 245 97 30. Of te downloaden via deze site onder leven en wonen/sport en recreatie/activiteiten.

Alzheimer Café Hengelo

Op dinsdagavond 30 november a.s. vindt weer de maandelijkse bijeenkomst plaats van het Alzheimer Café Hengelo. Het Alzheimer Café is een ontmoetingsplaats voor mensen met dementie, hun familie, mantelzorgers en hulpverleners. Naast contact is er ook ruimte voor informatie. Deze avond heeft het thema "Belevingsgerichte zorg". Een psycholoog en een activiteitenbegeleider vertellen over het belang van belevingsgerichte zorg en ook hoe er thuis mee om te gaan. Natuurlijk is er weer gelegenheid om ervaringen uit te wisselen en elkaar tips en adviezen te geven. De avond wordt gehouden in Café de Oriënt aan de Boerhaavelaan, in Hengelo, achterkant ziekenhuis (ingang vergadercentrum). De zaal is open vanaf 19.00 uur en het programma start om 19.30 uur. De entree en het eerste kopje koffie zijn gratis. Voor informatie kunt u zich wenden tot SWOH, telefoon 242 62 05.

Het Broek

Het Informatiecentrum Het Broek sluit haar deuren aan het eind van dit jaar. Voor informatie over duurzaam bouwen, duurzaam wonen en Het Broek kunt u nog op de volgende zaterdagen en zondagen terecht: 20, 21, 27 en 28 november en 4, 5, 11, 12, 18 en 19 december. Het informatiecentrum aan de Kolbleistraat 8 (nabij de Europaschool) is op deze dagen geopend van 12.00 tot 17.00 uur.

Drank- en Horecawet

Burgemeester en wethouders maken bekend dat zij van plan zijn vergunning te verlenen op grond van artikel 3 juncto 4 van de Drank- en Horecawet, voor de uitoefening van het horecabedrijf aan:
* Joegoslavische Vereniging "Sava Kovacevic", Achterhoekse Molenweg 271 19

Het betreft een ontmoetingsruimte welke gebruikt zal worden als horecabedrijf. In de te verlenen vergunning worden nadere voorwaarden en beperkingen opgenomen ter voorkoming van ongewenste mededinging.

Ter inzage en zienswijze

Bedoelde aanvraag ligt gedurende zes weken ter inzage bij de afdeling Bestuurlijk Juridische Zaken, kamer 331 van het stadhuis. Belanghebbenden kunnen tot 5 januari 2005 hun zienswijze omtrent de te verlenen vergunning aan burgemeester en wethouders kenbaar maken.

Aanleg riolering in het buitengebied van Hengelo

De gemeenteraad van Hengelo heeft op 12 oktober 2004 besloten het vigerende beleid inzake de sanering van afvalwaterlozingen in het buitengebied te herzien. Dit houdt in dat besloten is tot een nader te bepalen gefaseerde aanleg van riolering in het buitengebied van Hengelo t.b.v. circa 316 percelen. De gemeente gaat hierdoor verder dan wettelijk verplicht is. De gemeenteraad is evenwel van oordeel dat de aanleg van riolering een duurzame milieuhygiënische oplossing is.

Ter inzage en inspraak

Conform de gemeentelijke inspraakverordening dient het gemeentebestuur de ingezetenen van de gemeente en de in de gemeente een belang hebbende natuurlijke en rechtspersonen inspraak te verlenen over de herziening van het beleid. Het raadsbesluit ligt van 24 november tot en met 22 december 2004 ter inzage bij het Informatiecentrum SBO, Hazenweg 121 en de Gemeentewinkel in het stadhuis. Binnen de genoemde termijn kunt u schriftelijk uw reactie indienen bij het College van B en W, Postbus 18, 7550 AA Hengelo.
Bestemmingsplannen
Startdocument bestemmingsplan Beckum
In het kader van het project 'actualisering van de verouderde bestemmingsplannen' dat de gemeente Hengelo enige tijd geleden is gestart, is een startdocument opgesteld voor het plangebied Beckum. Dit plangebied wordt globaal begrensd door de Beckumerschoolweg, Haaksbergerstraat, Pastoor Geertmansstraat, de Hagmolenbeek en het Buitengebied. Aan de hand van het 'Startdocument bestemmingsplan Beckum' willen wij u informeren over de wijze waarop wij denken dat het nieuwe bestemmingsplan eruit zou moeten zien. In het startdocument staat een beschrijving van de bestaande en de nieuwe planologische situatie. In het nieuwe bestemmingsplan ligt de nadruk vooral op het vastleggen van de bestaande situatie.
Ter inzage
Wij horen graag van u of met name de door ons vormgegeven nieuwe situatie volledig en zorgvuldig tot stand is gekomen. Het startdocument bestemmingsplan Beckum ligt daarom van 24 november tot 21 december 2004 ter inzage bij de het informatiecentrum SBO van het Stadskantoor, Hazenweg 121. Binnen genoemde termijn kunt u schriftelijk uw reacties op het startdocument indienen bij de directeur van dienst Stedelijk Beheer en Ontwikkeling, Postbus 18, 7550 AA Hengelo.

Vaststelling bestemmingsplan Woolder Es

De gemeenteraad heeft in zijn vergadering van 9 november 2004 het bestemmingsplan Woolder Es vastgesteld. Het plangebied van de Woolder Es wordt globaal begrensd door de spoorlijn Hengelo-Almelo, Weideweg, Geerdinksweg, Boerhaavelaan, Deldenerstraat en het buitengebied. In dit bestemmingsplan ligt de nadruk vooral op het vastleggen van de bestaande situatie. Daarnaast zijn er enkele kleine ontwikkelingen toegelaten. Ten opzichte van het ontwerp bestemmingsplan is een aantal wijzigingen in het vastgestelde plan opgenomen. Het betreft o.a. een wijziging van een bestemming op basis van ingediende zienswijzen.

Ter inzage en bedenkingen

Het bestemmingsplan Woolder Es ligt van 24 november tot en met 21 december 2004 ter inzage bij het Informatiecentrum SBO, Hazenweg 121 en de Gemeentewinkel in het stadhuis. Gedurende deze termijn kan degene die tijdig zijn zienswijze bij de gemeenteraad kenbaar heeft gemaakt, alsmede een belanghebbende die aantoont dat hij redelijkerwijs hiertoe niet in staat is geweest, schriftelijk bedenkingen indienen bij Gedeputeerde Staten van Overijssel, Postbus 10078, 8000 GB Zwolle. Aangezien het een bestemmingsplan betreft dat gewijzigd door de raad is vastgesteld, kan tevens een ieder binnen de genoemde termijn tegen de aangebrachte wijzigingen bedenkingen indienen bij het college van Gedeputeerde Staten.

Vaststelling bestemmingsplan Centrum

De gemeenteraad heeft in zijn vergadering van 9 november 2004 het bestemmingsplan Centrum vastgesteld. Het plangebied van Centrum wordt globaal begrensd door de aan de buitenkant gelegen bebouwing van de Wolter ten Catestraat, Oude Molenweg, Oldenzaalsestraat, Deldenerstraat, Marskant en de Emmaweg en de spoorlijn Hengelo-Almelo. In dit bestemmingsplan ligt de nadruk vooral op het vastleggen van de bestaande situatie. Daarnaast zijn er enkele kleine ontwikkelingen toegelaten. Ten opzichte van het ontwerp bestemmingsplan is een aantal wijzigingen in het vastgestelde plan opgenomen. Het betreft ambtshalve wijzigingen op tekstueel gebied en inhoudelijke wijzigingen op basis van ingediende zienswijzen.

Ter inzage en bedenkingen

Het bestemmingsplan Centrum ligt van 24 november tot en met 21 december 2004 ter inzage bij het Informatiecentrum SBO, Hazenweg 121 en de Gemeentewinkel in het stadhuis. Gedurende deze termijn kan degene die tijdig zijn zienswijze bij de gemeenteraad kenbaar heeft gemaakt, alsmede een belanghebbende die aantoont dat hij redelijkerwijs hiertoe niet in staat is geweest, schriftelijk bedenkingen indienen bij Gedeputeerde Staten van Overijssel, Postbus 10078, 8000 GB Zwolle. Aangezien het een bestemmingsplan betreft dat gewijzigd door de raad is vastgesteld, kan tevens eenieder binnen de genoemde termijn tegen de aangebrachte wijzigingen bedenkingen indienen bij het college van Gedeputeerde Staten. Bouwplannen
Lichte bouwaanvragen
Lichte bouwaanvragen zijn ingediend voor:

* Eduardstraat 2, veranderen en vergroten woonhuis d.m.v. een erker
* Fien de la Marstraat 40, veranderen en vergroten woonhuis
* Houtingstraat 4, oprichten garage

* Kopenhagenstraat 18, veranderen en vergroten woonhuis
* P C Hooftlaan 30, veranderen voorgevel

* Zalmstraat 16 + 18, Zeeltstraat 10, 14 en 18, oprichten 5 carports Reguliere bouwaanvragen
Reguliere bouwaanvragen zijn ingediend voor:

* Drienerstraat 1, veranderen winkelpand

* Geerdinksweg 141, veranderen gevel van een ziekenhuis
* Oldenzaalsestraat 211, plaatsen lichtbak
* Uitslagsweg nabij nr. 91, plaatsen 36 reclameborden In de week van 8 tot en met 12 november 2004 is vergunning verleend
* Bornsestraat 2 - H, plaatsen balkonhek

* Krabbenbosweg 91, plaatsen noodgebouw

* Opaalstraat 5, veranderen gevel

* Sybrandstraat 1, oprichten carport

* Venusstraat 145, oprichten buurthuis
Sloopvergunning
In de week van 8 tot en met 12 november 2004 is vergunning verleend voor:

* Boortorenweg 27, slopen asbesthoudend gevelbeplating De verleende bouw- en sloopvergunningen en de daarbij behorende stukken liggen gedurende zes weken ter inzage bij de afdeling Bouwen, Stadskantoor Hengelo, Hazenweg 121. Iedere belanghebbende die door een van deze verleende vergunningen rechtstreeks in zijn belang is getroffen, kan binnen een termijn van zes weken na de dag van verzending van het besluit een gemotiveerd bezwaarschrift indienen bij het College van B en W, Postbus 18, 7550 AA Hengelo. De besluiten zijn genomen in de week van 8 tot en met 12 november 2004. Informatie over de exacte data kunt u krijgen bij de afdeling Bouwen, telefoon 2459 647.

Artikel 19 lid 3 WRO, met afwijken beleid

Een bouwplan is ingediend voor het veranderen en vergroten van een woonhuis op het perceel:

* Geerdinksweg 14

Dit bouwplan is in strijd met het ter plaatse geldende bestemmingsplan. Burgemeester en wethouders zijn op grond van artikel 19 lid 3 van de Wet op de Ruimtelijke Ordening bevoegd om voor bouwwerken als bedoeld in artikel 20 van het Besluit op de ruimtelijke ordening, vrijstelling te verlenen van het bestemmingsplan. Zij zijn in principe bereid de procedure te starten die ertoe kan leiden dat de vrijstelling wordt verleend, met gebruikmaking van de afwijkingsbevoegdheid, omdat het bouwplan niet geheel past binnen het daarvoor gehanteerde beleid.
Het voornemen om vrijstelling te verlenen ligt voor eenieder van 24 november tot 22 december 2004 ter inzage bij de afdeling Bouwen, Stadskantoor. Eventuele zienswijzen tegen dit voornemen dienen voor 22 december 2004 schriftelijk bij het College van B en W, t.a.v. afdeling Bouwen, Postbus 18, 7550 AA Hengelo te worden ingediend.

Artikel 19 lid 3 WRO

Verzoeken om vrijstelling van de geldende bestemmingsplanbepalingen zijn ingediend voor:

* Zwavertsweg 239, veranderen en vergroten van een woonhuis d.m.v. een erker

* Else Mauhsstraat 129, veranderen en vergroten van een woonhuis

De bouwplannen zijn in strijd met het ter plaatse geldende bestemmingsplan. Burgemeester en wethouders zijn op grond van artikel 19 lid 3 van de Wet op de Ruimtelijke Ordening bevoegd om voor bouwwerken als bedoeld in artikel 20 van het Besluit op de ruimtelijke ordening, vrijstelling te verlenen van het bestemmingsplan. Zij zijn in principe bereid de procedure te starten die ertoe kan leiden dat de vrijstelling wordt verleend, omdat het bouwplan past binnen het daarvoor gehanteerde beleid.
Ter inzage en zienswijzen
Het voornemen om vrijstelling te verlenen ligt voor eenieder van 24 november tot 22 december 2004 ter inzage bij de afdeling Bouwen, Stadskantoor. Eventuele zienswijzen tegen dit voornemen kunt u tot 22 december 2004 schriftelijk indienen bij het College van B en W, t.a.v. afdeling Bouwen, Postbus 18, 7550 AA Hengelo.

Artikel 19 lid 2 WRO

Een bouwplan is ingediend voor:

* Elritsplein 100, oprichten van 2 bergingen en tuinmuren

Dit bouwplan is in strijd met het ter plaatse geldende bestemmingsplan. Burgemeester en wethouders zijn op grond van artikel 19 lid 2 van de Wet op de Ruimtelijke Ordening bevoegd vrijstelling te verlenen van de bepalingen van het geldende bestemmingsplan ten behoeve van door Gedeputeerde Staten (GS) van de provincie Overijssel aangegeven categorieën van gevallen. Hiermee verklaart GS dat zij tegen het verlenen van vrijstelling geen bezwaar hebben.

Burgemeester en wethouders zijn in beginsel bereid medewerking te verlenen middels het opstarten van de procedure tot het verlenen van vrijstelling daar het bouwplan past binnen de provinciale vrijstellingenlijst.
Ter inzage en zienswijzen
Het voornemen om vrijstelling te verlenen ligt voor een ieder van 24 november tot 22 december 2004 ter inzage bij de afdeling Bouwen, Stadskantoor. Eventuele zienswijzen tegen dit voornemen kunnen tot 22 december 2004 schriftelijk bij het College van B en W, Postbus 18, 7550 AA Hengelo worden ingediend.

Tijdelijke vrijstelling als bedoeld in artikel 17 WRO

Een aanvraag om bouwvergunning is ingediend voor het oprichten van een noodgebouw ten behoeve van het activiteitencentrum "Sterrenbuurt" op een perceel gelegen aan de:

* Landmansweg 195

De aanvraag is in strijd met het ter plaatse geldende bestemmingsplan. Burgemeester en wethouders zijn echter van plan met toepassing van artikel 17 van de Wet op de Ruimtelijke Ordening tijdelijk vrijstelling te verlenen van de voorschriften van het geldende bestemmingsplan.

Ter inzage en bedenkingen

Het verzoek ligt van 24 november tot 8 december 2004 ter inzage bij de afdeling Bouwen, Stadskantoor. Eventuele bedenkingen tegen het voornemen tot het verlenen van de gevraagde vrijstelling kunt u tot 8 december 2004 schriftelijk indienen bij het College van B en W, Postbus 18, 7550 AA Hengelo.
Wet milieubeheer
Verklaring op meldingen ingevolge artikel 8.19 lid 2 Wm Ontvangen zijn meldingen als bedoeld in artikel 8.19, 2e lid van de Wet milieubeheer van:

* Assink & Schipholt B.V., Beitelstraat 30-32, van een verandering in de opslag van de pakketten stikstofgas-flessen op het terrein van het plaatconstructiebedrijf

* Dega Wegmarkeringen B.V. h.o.d.n. Dega Wegmarkering + Verkeerstechniek, Zirkoonstraat 3, van een verplaatsing van de opslag van propaangasflessen naar de noordwestelijke rand van het inrichtingsterrein

* Strukton Systems B.V., Vosboerweg 3, van het onderbrengen van de mechanische/laswerkzaamheden (elektrisch en autogeen/CO2) in een werkplaats met lasrookafzuiging en van het wijzigen en verplaatsen van opslag- en testruimten

Voor elk van deze meldingen is de verklaring afgegeven bedoeld in artikel 8.19 2e lid onder c van de Wet milieubeheer dat de veranderingen niet leiden tot een andere inrichting dan vergund noch tot andere of grotere nadelige milieugevolgen dan die welke de inrichting op grond van de daarvoor geldende milieuvergunning mag veroorzaken. Ook is bij elke verklaring aangegeven dat de melding geen aanleiding geeft tot het aanpassen of intrekken van de vergunning.

De voor de betrokken bedrijfsinrichtingen eerder verleende milieuvergunningen met de daaraan verbonden voorschriften en beperkingen gelden met deze verklaring in het vervolg ook voor de gemelde veranderingen.

Ter inzage, bezwaar en voorlopige voorziening

De meldingen, de verklaringen en eventuele andere relevante stukken liggen tot en met 5 januari 2005 voor eenieder ter inzage bij de afdeling Milieu (op werkdagen van 8.30 tot 13.00 uur en buiten deze uren iedere maandag na telefonische afspraak). Indien uw belang rechtstreeks bij één dezer verklaringen is betrokken, kunt u tot bovengenoemde datum hiertegen schriftelijk bezwaar maken. Een bezwaarschrift, dat moet worden ondertekend, richt u aan het College van B en W en stuurt u naar de gemeente Hengelo, t.a.v. de afdeling Milieu, Postbus 18, 7550 AA te Hengelo. Het bevat tenminste: uw naam en adres, een dagtekening, een omschrijving van het besluit waartegen u bezwaar maakt en de gronden van bezwaar.

Gelijktijdig met of direct na indiening van een bezwaarschrift kan in geval van een spoedeisend belang het verzoek worden gedaan om het treffen van een voorlopige voorziening. Een dergelijk verzoek moet worden gericht aan de Voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 AE in Den Haag. Het verzoek dient dezelfde gegevens te bevatten als hiervoor genoemd voor het bezwaarschrift en gaat vergezeld van een afschrift van het bezwaarschrift. Voor het in behandeling nemen van een verzoek om voorlopige voorziening bent u griffiegeld verschuldigd, te weten (136,- voor een natuurlijk persoon en ( 273,- voor een rechtspersoon. Dit recht komt bij geheel of gedeeltelijke inwilliging van het verzoek voor restitutie in aanmerking. Voor meer informatie kunt u contact opnemen met de afdeling Milieu, telefoon 245 96 55.
* een oprichtingsvergunning (artikel. 8.1, lid 1 sub a Wet milieubeheer) te verlenen aan: Roeloffzen & Textielverzorging B.V. voor een textielreinigingsbedrijf (wassen met water en chemisch reinigen) aan de Smaragdstraat 3. Het voornemen bestaat om aan de vergunning voorschriften te verbinden, die ten doel hebben nadelige gevolgen voor het milieu te voorkomen dan wel zoveel mogelijk te beperken

* een revisievergunning (artikel 8.4, lid 1 Wet milieubeheer) te verlenen aan: ATG B.V. voor een elektrische en elektrotechnische handelsonderneming en assemblagebedrijf gelegen aan de Diamantstraat 26. Het voornemen bestaat om aan de vergunningen voorschriften te verbinden, die ten doel hebben nadelige gevolgen voor het milieu te voorkomen dan wel zoveel mogelijk te beperken
* Op grond van artikel 8.24 de vergunning d.d. 26 juli 2004 van Decorette Bunte aan de Sloetsweg 246 voor onder meer de opslag van 2000 kg consumentenvuurwerk in die zin te veranderen dat twee voorgeschreven brandslanghaspels komen te vervallen. Mede vanwege de aanwezigheid van een sprinklerinstallatie hebben deze brandslanghaspels geen functie
ingebrachte stukken liggen van 24 november tot en met 22 december 2004 ter inzage bij de afdeling Milieu op werkdagen van 8.30 tot 13.00 uur en buiten deze uren iedere maandag na telefonische afspraak (2459655). definitieve beschikking wordt hierover nadere informatie verstrekt. In de week van 10 tot en met 16 november 2004 zijn kapvergunningen
* 7 beuken in de Deldenerstraat achter huisnummer 151a. Herplant: geen.

* 14 beuken in de Deldenerstraat achter huisnummer 153. Herplant: geen.

* 1 berk en 1 bospest (Prunus Avium) aan de achterzijde van de Aaltje Noordewierstraat, ter hoogte van de huisnummers 25 tot 33. Herplant: geen.

* 1 linde (Tilia tomentosa "Brabant") in de Rob de Vriesstraat, ter hoogte van huisnummer 123. Herplant: geen.

* 2 hazelaren, 2 elzen, 1 berk, 1 cornoelje, 1 lijsterbes, 2 Servische sparren, 1 vlier en 11 sierkersen aan de achterzijde van de Theodora Versteeghstraat, ter hoogte van de Hasselerbaan. Herplant: geen.

* 1 fluweelboom, 2 vlieren, 3 Servische sparren, 4 krenten, 1 iep, 1 pruikenboom, 1 berk, 1 bospest en 1 esdoorn in de Aaltje Noordewierstraat aan het trapveld, ter hoogte van de huisnummers
1-17. Herplant: geen.

* 5 vogelkersen, 3 elzen, 4 berken, 2 lijsterbessen, 26 eiken, en 1 Amerikaanse eik aan de achterzijde van de Theodora Versteeghstraat, ter hoogte van de geluidswal aan de Oldenzaalsestraat. Herplant: geen.
De besluiten zijn genomen in de week van 10 tot en met 16 november 2004. Informatie over de exacte data kunt u krijgen bij de sector Nijverheid
In verband met drainagewerkzaamheden in de Nijverheid zijn de Carolinastraat, Louisestraat, Magdalenalaan en Margarethastraat tot en met 26 november (gedeeltelijk) afgesloten voor verkeer. rioolwaterzuiveringsinstallatie. Het fietspad bij de spoorwegovergang Grobbenweg blijft (in verband met het vele bouwverkeer waardoor voor fietsers onveilige situaties kunnen ontstaan) tot 22 december afgesloten. Gedurende de werkzaamheden wordt het gebied ontsloten via een nieuwe brug over de Berflobeek ter hoogte van de Eggerinksweg. Indien zich onwerkbaar weer voordoet zal de wegversperring medio januari 2005 worden opgeheven.