UITGEVERIJ DE WIJNPERS
http://www.wijnpers.nl
Topchefs op Champagne aan Zee 2004
Topchefs op Champagne aan Zee en Sprankelend 2004
Op zondag 21 november 2004 organiseert Perswijn, met een oplage van
15.000 exemplaren het toonaangevende wijntijdschrift van
Nederland, voor de derde maal 'Champagne aan Zee'.
Dit keer zullen 10 chefs uit de top van de GaultMillau restaurantgids
het evenement met amuses ondersteunen.
Meer dan 40 Champagnehuizen zullen ruim 100 verschillende Champagnes
laten proeven. De meest prestigieuze huizen zullen vertegenwoordigd
zijn, zoals Bollinger, Piper-Heidsieck, Taittinger, Krug, Dom
Pérignon, Moët & Chandon, Veuve Clicquot, Roederer, Laurent-Perrier,
om er slechts enkele te noemen. Naast de grote proeverij zullen de
laatste drie huizen in alle zalen van het Kurhaus een beperkt aantal
masterclasses organiseren. Vertegenwoordigers en wijnmakers van deze
huizen geven uitleg en laten de mooiste champagnes proeven. Alle
informatie is te vinden op www.wijnpers.nl/champagne. Voor eenieder
zal het weer een feest zijn een favoriete Champagne te vinden.
Opnieuw zal dit jaar de parallelmanifestatie 'Sprankelend', met
mousserende wijnen uit de gehele wereld worden gehouden. In aparte
zalen (Zuidzijde) zullen de Crémants, Cavas, Spumantes, Sekts en
andere mousserende wijnen geproefd kunnen worden.
Ook zal in drie voor publiek toegankelijke - wedstrijden gestreden
worden om :
- De beste Champagne brut (non millésimé)
- De beste Champagne millésimé en/of cuvée prestige
- De beste mousserende wijn
Uitsluitend op voorintekening kunt u deelnemen aan de Masterclasses,
wedstrijden, lunch en diner; zie onderstaande site. Het aantal
plaatsen is beperkt en sommigen zijn reeds volgeboekt, zoals
voorgaande jaren.
NIEUW DIT JAAR
Wij willen meer nadruk leggen op de culinaire mogelijkheden van
Champagne en mousserende wijnen. Een aantal chefs, geselecteerd uit de
GaultMillau restaurantgids zullen de champagnes ondersteunen met
speciaal gemaakte amuses. Per amuse zal een (aantal) Champagne(s)
aanbevolen worden door o.a. Henk Savelberg (Savelberg), Onno
Koksmeijer (Okura Hotel, Ciel Bleu), Harry Visbeen (Het Ganzenest),
Robert Kranenborg
(Le Cirque), Paul Lute (Lute), Edwin van der Goor (Seinpost), Koos
van Noort (Kandinsky, Kurhaus) Marc Smeets (Marc Smeets, Corona).
Daarnaast zal de Nederlandse afdeling van GaultMillau Benelux vijf
chefs bekend maken die worden genomineerd voor de titel :Chef van het
jaar 2005 en vijf chefs die in aanmerking komen voor de nieuwe titel :
Belofte van het jaar 2005
Het Kurhaus Hotel Scheveningen zal weer zorgdragen voor een mooie
lunch en een spectaculair diner, natuurlijk begeleid met Champagne.
Ook biedt het Kurhaus Hotel mooie arrangementen aan met overnachtingen
op zaterdag en zondag. De speciale arrangementen zijn te boeken bij
het Kurhaus Hotel (www.kurhaus.nl)
Champagne aan Zee trok vorig jaar ruim 1200 bezoekers. Dit jaar
verwachten wij er meer. Vanaf zaterdag zullen weer in totaal 2.000 à
3.000 flessen gekoeld klaar liggen: een logistiek huzarenstukje. Meer
dan 60 mannen en vrouwen van het Kurhaus Hotel en de Perswijn Crew
zullen er alles aan doen om ook deze dag wederom tot een succes te
maken.
Plaats : Steigenberger Kurhaus Hotel Scheveningen
Tijd : van 11.00 uur tot 18.00 uur
Entrée : EUR 17,50
Internet : www.wijnpers.nl/champagne (informatie)
Tijdens het evenement zullen Sabreurs met de sabel Champagneflessen
openen. Dit ritueel vindt zijn oorsprong uit de tijd van Napoleon,
toen de chevaliers een gemakkelijke manier zochten om een
'overwinningsfles' te openen. Na het onthoofden van de fles kan de
inhoud gevaarloos genuttigd worden.
---
---