Ingezonden persbericht
Persbericht / Press release
Omar Dahak wint Persian Beluga Trophy 2004
Voorafgaand aan de presentatie van de nieuwe Lekker restaurantgids vond, eveneens in het WTC (restaurant Dyne s) de finale van de Persian Beluga Trophy plaatsvinden. Vijf finalisten gingen de uitdaging aan om de mooiste kaviaaramuse te bereiden.
Omar Dahak, chef-kok van Restaurant Het Nonnetje in Harderwijk, ging uiteindelijk met de hoogste eer strijken.
De amuses werden gejureerd door Ashkan Mossafaian (House of Caviar & Fine Food), Guido Nijssen (Lekker), culinair schrijver Johannes van Dam en juryvoorzitter Jan van Lissum.
Tijdens de prijsuitreiking, waarbij de Omar Dahak de hoofdprijs van 1000 gram kaviaar kreeg uitgereikt, werden de finale-amuses geserveerd onder de circa 150 genodigden voor de Lekker presentatie.
De overige finalisten waren:
- Edwin v.d. Goor/Gert-Jan Cieremans (Restaurant Seinpost, Scheveningen)
- Matthieu Kellenaers (Restaurant Het Arsenaal, Naarden)
- Ruben van Dieten (Restaurant Hotel Savelberg, Voorburg)
- Willem P. van Dreumel (De Zwethheul, Delft)
De voorronden voor de Persian Beluga Trophy vonden dit jaar plaats tijdens Wine Professional, het Nederlands Wine & Food Festival, Limburgia Gastronomica en Proeven & Genieten Den Haag. In totaal deden circa 45 chefs uit het hele land mee aan de competitie.