Productschap Margarine
12.11.2004
Task Force richt blik op verbetering vetzuursamenstelling
De Task Force Transvetzuren heeft onlangs besloten zich om te vormen
tot een Task Force Verbetering Vetzuursamenstelling. Dit betekent dat
de Task Force nu ook een doelstelling gaat formuleren voor de reductie
van verzadigd vet.
In de Task Force zitten naast MVO en de BNMF ook de VBZ (bakkerij- en
zoetwaren), de AKSV (snack), KHN (horeca) en de VAVI
(aardappelverwerkende industrie).
De huidige Task Force Transvetzuren streeft naar een zodanige
verlaging van het transvetzuurgehalte in industrieel bewerkte vetten
en oliën dat een inname van max. 1 energieprocent in de totale voeding
gerealiseerd kan worden. Dit is conform de beleidsdoelstelling van de
overheid.
Alle branches die deel uitmaken van de Task Force bekijken momenteel
wat een (lange termijn) haalbare reductiedoelstelling voor verzadigd
vet zou kunnen zijn. De overheid wil dat de consumptie van verzadigd
vet in 2010 is teruggebracht tot 10 energieprocent.