Gemeente Westervoort


Vergadering(en)
Commissie Bestuur, Samenleving en Financiën
Maandag 15 november 2004, aanvang 20.00 uur, in de raadzaal van het gemeentehuis.
De volgende onderwerpen zullen onder andere worden besproken:
* Integraal Accommodatiebeleid (Klik hier voor het rapport "duurzaam accomodatiegebruik")

* Subsidieprogramma 2005

* Aanpassing Wijkaanpak en Wijkplancyclus voor wijkraden
* Aanpassing verordening bijzondere bijstand en verordening minimabeleid en reductieregeling

* Verordening Boete Wet inburgering nieuwkomers (WIN)
* Verordening Wet kinderopvang

* Huisvestingsprogramma en huisvestingsoverzicht onderwijs 2005
* Aanvraag subsidie bibliotheekvernieuwing
* Wijziging gemeenschappelijke regeling Recreatieschap Achterhoek Liemers

* Programmabegroting 2005 Knooppunt Arnhem-Nijmegen

De agenda en bijbehorende stukken liggen ter inzage in de leeskamer van het gemeentehuis.
Commissie Ruimte en Veiligheid
Dinsdag 16 november, aanvang 20.00 uur, in de raadzaal van het gemeentehuis.
De volgende onderwerpen zullen onder andere worden besproken:
* Horen van belanghebbenden ontwerpbestemmingsplan Hondsbroeksche Pleij (indieners zienswijzen

* Startnotitie zorgappartementen Klapstraat 185
* Papiernota

* Integrale Handhavingsnota
De agenda en bijbehorende stukken liggen ter inzage in de leeskamer van het gemeentehuis.
Aanvragen & vergunningen
Verleende Bouwvergunning:

* Het Huyfken 15, uitbreiden woning
Geweigerde bouwvergunning:

* St. Anfriedlaan 5, vervangen dakbedekking woning Vergadering Welstand:
De vergadering vindt om de 2 weken plaats in elke even week op dinsdagmiddag vanaf 13.30 uur. Op de maandag daarvoor is de agenda in te zien bij de afdeling Ruimte & Samenleving. Bezoekers dienen zich bij die afdeling aan te melden, telefoon 026-3179531. Nadere informatie, onder meer over de concrete data van de verleende vergunningen, kunt u inwinnen bij afdeling Ruimte & Samenleving, tel. 3179531
Overige verleende vergunningen
Voor de hieronder genoemde activiteiten zijn de benodigde ontheffingen, vergunningen en toestemmingen verleend:
* Vergunning verleend aan Pax Christi Kinderhulp voor het houden van een collecte in de periode van 20 tot en met 26 maart 2005.

Heeft u bezwaar?
Als u het niet eens bent met één van de verleende vergunningen , dan kunt u op grond van de Algemene wet bestuursrecht binnen 6 weken bezwaar maken door het indienen van een bezwaarschrift bij het college van burgemeester en wethouders, Postbus 40, 6930 AA Westervoort. De termijn van 6 weken vangt aan met ingang van de dag na die waarop dit besluit is bekendgemaakt bij de aanvrager. Het indienen van een bezwaarschrift heeft geen schorsende werking. De indiener van een bezwaarschrift kan, als er gelet op de betrokken belangen sprake is van spoed, ook een voorlopige voorziening (zoals schorsing) aanvragen bij de voorzieningenrechter van de Arrondissementsrechtbank, sector bestuursrecht, Postbus 9030, 6800 EM te Arnhem. Hiervoor moet u griffierecht betalen. De griffier van de rechtbank kan u over deze kosten informeren.
Plan Kloosterdreef
Vanaf maandag 1 november 2004 wordt gewerkt aan de definitieve bestrating van plan Kloosterdreef. Gelijktijdig wordt het bestaand Plan Kloosterdreef omvat de straten Kloosterdreef, een gedeelte van Op het moment van uitvoering zijn de Kloosterdreef en een gedeelte van richten gebied zijn in elk geval wel te voet bereikbaar. De maatregelen betekenen verder dat de bewoners van het achterliggende gedeelte van de wijk Struikendoorn niet via Kloosterdreef hun eigen straat kunnen bereiken. De bewoners van de wijk Struikendoorn zijn via een nieuwsbrief geïnformeerd. Op het moment van de uitvoering worden de direct aanwonenden door de aannemer per brief geïnformeerd wanneer welke gedeelten van de wijk zijn afgesloten.

Identificatieplicht vanaf 1 januari 2005

In het kader van de campagne Nederland Veilig treedt op 1 januari 2005 de Wet op de uitgebreide identificatieplicht in werking. Vanaf deze datum moet iedereen in Nederland van 14 jaar en ouder een geldig identiteitsbewijs laten zien wanneer de politie, douane, buitengewoon opsporingsambtenaar of toezichthouder daarom vraagt. Dit is een van de maatregelen die de overheid neemt om Nederland veilig te maken en criminaliteit en overlast te bestrijden.

U dient een identiteitsbewijs te tonen wanneer een van de eerder genoemde functionarissen daar naar vraagt. Als u geen geldig document kunt laten zien kunt u worden meegenomen naar het politiebureau en kan een boete worden opgelegd.
De eerder genoemde functionarissen gaan niet gericht controleren op het dragen van identiteitsbewijzen maar alleen vragen als daar een reden voor bestaat, bijvoorbeeld in het kader van verkeerstoezicht, hulpverlening bij een ongeluk, opsporing van strafbare zaken of voor de handhaving van de openbare orde. Dit betekent dat u altijd een identiteitsbewijs bij u moet dragen.
Geldige identiteitsbewijzen zijn: een paspoort, een Nederlandse- of Europese identiteitskaart, een rijbewijs of een vreemdelingendocument. Een kinderbijschrijving in het paspoort van een ouder is geen geldig identiteitsdocument als de houder niet aanwezig is, bovendien vervalt een kinderbijschrijving van rechtswege vanaf 16 jaar) Reisdocumenten worden centraal gefabriceerd bij de staatsdrukkerij in Haarlem. De gemiddelde wachttijd bedraagt in normale gevallen circa 5 werkdagen. Door de invoering van deze nieuwe wet kan een stormloop op gang komen voor aanvragen van reisdocumenten in de laatste twee maanden van 2004. Omdat de productiecapaciteit van reisdocumenten gelimiteerd is, kan de wachttijd tussen aanvragen en afhalen behoorlijk langer worden.

Houdt hier in ieder geval rekening mee als u een reisdocument wilt aanvragen of vervangen tegen het einde van dit jaar en vraag ruim van te voren een nieuw document aan.
Heeft u vragen over deze informatie of op welke wijze u een nieuw reisdocument aanvraagt, neem dan contact op met Publiekszaken, telefoon 026-3179332/333
Voor meer informatie over de nieuwe identificatie wetgeving kunt u op de website terecht van het ministerie van justitie: www.justitie.nl/themas/meer/identificatieplicht Heel Westervoort danst
Op 18 november 2004 om 11.15 uur vult het swingende 'Reset your brain' van Soulvation het Dorpsplein in Westervoort. Daarnaast danst heel Nederland, een bijzonder moment. Ook Westervoort doet mee met deze landelijke actie. We dansen mee op de FLASH!-move. Waar? Op het Dorpsplein voor het gemeentehuis. Eén ding is zeker: het is méér dan de moeite waard want met deze actie vragen we aandacht voor de noodzaak om meer te bewegen.

Guinness Book of Records
Van Westervoort tot Maastricht en van Arnhem tot Den Haag verzamelen zich grote groepen mensen. Zelfs in de Tweede Kamer zijn ambtenaren, politici en pers er klaar voor! Met deze actie doen we een recordpoging. We proberen om in het Guinness Book of Records te komen onder de titel 'de meeste mensen die dezelfde dans uitvoeren'. De medewerkers van de gemeente Westervoort doen hier dan ook graag aan mee!

Waarom?
Jaarlijks overlijden 8.000 mensen vroegtijdig aan de gevolgen van te weinig bewegen. Aangetoond is dat overgewicht en te weinig bewegen kunnen leiden tot hart- en vaatziekten, kanker, diabetes, depressie en chronische aandoeningen. Ook klachten als gevolg van werk kunnen door sport en bewegen worden voorkomen en genezen. Veel bewegen zorgt bovendien voor minder stress en een betere slaap. Initiatiefnemer voor deze ludieke actie is het Nederlands Instituut voor Sport en Bewegen (NISB). Niet alleen viert NISB haar vijfjarig bestaan. NISB vindt het belangrijk dat iedereen meer bewust wordt van het grote belang van sport en bewegen en daar ook naar gaat handelen. NISB is in 2003 in opdracht van het Ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport de campagne FLASH! gestart om Nederlanders aan te zetten tot een actieve leefstijl.