Gemeente Ten Boer

Openbare bekendmakingen Gemeente Ten Boer 3 november 2004 Datum: 10-11-2004

Algemene wet bestuursrecht (Awb): bezwaar
In de afgelopen periode zijn de volgende besluiten genomen en bekendgemaakt, waarop de Algemene wet bestuursrecht van toepassing is. De datum tussen haakjes is de datum van verzending.

Bouwvergunning

* vernieuwen schuur, Rijksweg 32, Ten Post (27-10-04);
* vergroten keuken, Poldermolen 3, Ten Boer (27-10-04);
* plaatsen garage, wijzigen gevel, Tolhuiswierde 11, Ten Boer (21-10-04);

* oprichten tuinkamer, Schepperij 16, Ten Boer (19-10-04).

Sloopvergunning

* slopen achterhuis, Lageweg 2, Garmerwolde (21-10-04).

Kapvergunning

* 1 linde, tegenover Tammingastraat 25, Ten Post (27-10-04);
* 1 esdoorn J. Zijlstraat 2, Ten Post (27-10-04).

Degene van wie een belang bij één of meer van vermelde besluiten rechtstreeks is betrokken, kan binnen zes weken na de dag van verzending of uitreiking een bezwaarschrift indienen bij het bestuursorgaan, dat dit besluit heeft genomen.
Voor meer informatie over de besluiten en over de wijze van indiening en behandeling van bezwaarschrift, kunt u contact opnemen met de heer H. Bos (tel. 050-3028829).

Nieuws voor als u met grondverplaatsing bezig gaat. Bodem- en bouwstoffenbeleid in de gemeente Ten Boer.

De rijksoverheid heeft regels opgesteld voor het omgaan met onze bodem. Het doel van die regels is uiteraard dat de bodem niet vuiler wordt dan die is en dat we met het storten van grond letten op de mate van vervuiling van die grond. De regels die het rijk heeft opgesteld zijn via provinciaal beleid uiteindelijk vertaald in gemeentelijk beleid. Dat is vastgelegd in de notitie "Bodem- en bouwstoffenbeleid in de gemeente Ten Boer". Deze notitie wordt eind november in de gemeenteraad besproken.

Wat betekent het voor u?
Burgers
In principe is het niet toegestaan om grond uit te graven en te verplaatsen naar een ander perceel. Voor kleine werkzaamheden bij u thuis (bijvoorbeeld uitgraven van een vijver) geldt dat u even contact moet hebben met de gemeente om te overleggen wat u met de vrijkomende grond kunt doen. Bij de gemeente wordt dan gekeken of bekend is hoe de kwaliteit van de bodem is en afhankelijk daarvan een bestemming voor de grond gezocht. Daarbij geldt altijd: "wat schoon is moet schoon blijven".
Voor grotere hoeveelheden, zoals die bijvoorbeeld vrij kunnen komen bij het bouwen van een huis, geldt in veel gevallen een onderzoeksplicht (want wonen op vervuilde grond kan niet) en een melding bij de gemeente.

Bedrijven
Bedrijven die zich met grondverzet bezig houden moeten voor het transport formulieren kunnen overleggen waaruit de kwaliteit van de grond blijkt. Hun opdrachtgevers moeten van te voren een melding hebben gedaan van de grond waarin duidelijk is wat de herkomst, de hoeveelheid, de kwaliteit en de bestemming van de grond is. Op het gemeentehuis kunt in in de maand novermber 2004 het bodemplan en de bodemkwaliteitskaarten inzien.
Heeft u vragen over bodem en aan- en afvoer van grond dan kunt u tijdens kantoortijden bellen met de heer Veldman, afdeling Ruimte, milieubeheer, 050-3028809 of 06-53379224

De spelregels in het kort:

U wilt gaan graven en grond af- of aanvoeren:

wat moet u doen?

voor bijvoorbeeld een vijver

* bellen gemeente 3028888, Milieubeheer

voor een nieuw huis

* bouw- en woningtoezicht gemeente 3028888, melding (met een formulier) van: af te graven grond, kwaliteit, hoeveelheid en bestemming.

* voor wonen moet de kwaliteit van de grond altijd bekend zijn.

u ontvangt grond van een ander

* verzeker u van de kwaliteit. Evt. informeren gemeente.

als u daarmee een sloot dempt

* Neem dan ook contact op met het Waterschap

u brengt (grotere hoeveelheden) grond naar elders, binnen de gemeente
* u moet een verklaring bij u hebben met gegevens over de kwaliteit, hoeveelheid en de bestemming.

u brengt (grotere hoeveelheden) grond naar een andere gemeente
* 5 dagen voor het werk melden aan de ontvangende gemeente

Kennisgeving bouwaanvragen
Burgemeester en wethouders geven kennis van de aanvragen om bouwvergunning, die in de afgelopen periode zijn ontvangen.
* oprichten van een woning met garage, Vlamoven 11, Ten Post (15-10-04);

* oprichten van een foliebassin, B. Kuiperweg 22, Ten Post (20-10-04);

* gedeeltelijk veranderen van het interieur, het metselwerk en de buitenkozijnen van de kerk, Kerkpad 4, Woltersum (15-10-04);
* gedeeltelijk veranderen van het interieur verenigingsgebouw, Kerkpad 2, Woltersum (15-10-04);

* plaatsen van een overkapping, Herepad 13, Ten Boer (18-10-04);
* plaatsen van een garage/berging, Hoofdweg 27, Woltersum (18-10-04);

* plaatsen van een carport, Reigerhof 7, Ten Boer (20-10-04);
* plaatsen van een berging, de Rietzoom 2, Ten Boer (28-10-04).

Ingediende bouwplannen worden in de even weken op donderdag, in het gemeentehuis op het bureau bouwtoezicht van 9.15 uur tot 10.15 uur, in een openbare vergadering, ter behandeling voorgelegd aan de rayonarchitect van Welstand. De door de rayonarchitect mee te nemen bouwplannen worden beoordeeld door de kleine of de grote Welstandscommissie. De kleine en de grote Welstandscommissie vergaderen op dinsdag in de oneven weken, de kleine commissie in het pakhuis van Libau aan het Hoge der A 5 te Groningen, de grote commissie in Het Huis aan Oude Boteringestraat 26 te Groningen. Een ieder kan deze vergaderingen bijwonen. Voor meer informatie kunt u contact opnemen met de afdeling RUIMTE/BWT, via telefoonnummer 050-3028858 of 050-3028827.

Verordening Wet kinderopvang
Burgemeester en wethouders maken bekend, dat de raad op 27 oktober 2004 heeft besloten tot het vaststellen van verordening op de Wet kinderopvang. In deze verordening worden regels vastgesteld omtrent de gemeentelijke tegemoetkoming van kosten die ouders of verzorgers maken voor kinderopvang.
De verordening treedt onder toepassing van artikel 25 van de Tijdelijke referendumwet in werking op 6 november 2004. Burgemeester en wethouders hebben op 15 oktober j.l. besloten dat de verordening referendabel is. De verordening en het collegebesluit liggen vanaf de datum van deze bekendmaking drie weken ter inzage. Tijdens deze periode kan iedere kiesgerechtigde een verzoek indienen tot het houden van een referendum.Tegen het collegebesluit van 15 oktober kan iedere belanghebbende binnen zes dagen na de dag van deze bekendmaking beroep instellen bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019 te (2500 EA) Den Haag. Voor meer informatie kunt u terecht bij de heer H. Bos (tel. 3028829). De besluiten kunnen vanaf heden worden ingezien op het gemeentehuis tijdens de gebruikelijke openingstijden

Raadsvergadering
Op donderdag 4 november a.s. vergadert de gemeenteraad om 19.00 uur in het gemeentehuis. Tijdens deze vergadering staat de begroting voor 2005 centraal. Het college stelt aan de raad onder andere voor om het schoolzwemmen af te schaffen. Tijdens deze vergadering neemt de raad daarover een definitief besluit.
De volledige agenda ziet er als volgt uit:

* Spreekrecht voor burgers


* Vaststelling van de 2^e bestuursrapportage 2004


* Behandeling gemeentebegroting 2005:

a. Korte algemene politieke reacties op de gepresenteerde beleidsvoornemens
Schorsing van een half uur
b. Reactie van de fracties op elkaars bijdrage c. Mogelijkheid voor het publiek om te reageren op de inbreng van de fracties
d. Reactie van het college op de algemene politieke inbreng van de fracties
Schorsing voor 15 minuten
e. Vrije discussie per thema en over evt. amendementen en moties door raad en college


* Vaststelling van de begroting 2005

* Belastingverordeningen 2005 (m.u.v. de onroerende zaakbelastingen)

De volgende, reguliere, raadsvergadering wordt gehouden op woensdag 24 november a.s.

Vrijstelling
Burgemeester en wethouders hebben het voornemen vrijstelling te verlenen van de bepalingen van het bestemmingsplan "Ten Boer dorp" voor de vestiging van een bouwmarkt in het perceel Nijverheidsweg 2 te Ten Boer (R.J. Wiersema).
De aanvraag en de bijbehorende stukken liggen van 4 november t/m 1 december 2004 ter inzage in het gemeentehuis. Gedurende deze periode kan een ieder zijn of haar zienswijze indienen bij het college van burgemeester en wethouders.