Gemeente Papendrecht

Kwartiermakersfase verzelfstandiging openbaar onderwijs

Burgemeester en wethouders van Papendrecht hebben besloten de komende tijd een kwartiermakerfase in te laten gaan ter voorbereiding van de naderende verzelfstandiging van het openbaar onderwijs. De verzelfstandiging van het openbaar basisonderwijs in Papendrecht gaat de beslissende fase in: in 2005 wordt het bestuur ondergebracht bij een stichting. Een voorbereidingsbestuur bereidt onder meer een definitief bestuursproces voor. De komende tijd wordt een overgang voorbereid van de huidige schoolbestuurlijke taken van de gemeente naar een nieuw bestuur. Zolang er nog geen formele overdracht is, blijft de gemeente nog verantwoordelijk. Op deze manier wil de gemeente Papendrecht een sterk openbaar onderwijs overdragen. Hoe het voorbereidingsbestuur er uit gaat zien, wordt later bekend gemaakt.

Momenteel is de gemeente bestuurder van het openbaar onderwijs, maar tegelijkertijd verantwoordelijk voor het totale Papendrechtse onderwijs. Om een eind te maken aan die soms lastige situatie besloten burgemeester en wethouders eerder tot de verzelfstandiging. Hoofddoel daarbij is de kwaliteit van het onderwijs te waarborgen en zo mogelijk te vergroten. Daarbij krijgt in een verzelfstandigde situatie een bestuur meer armslag. Verder kunnen ouders, personeel en directie meer invloed op het onderwijs uitoefenen.

Uitnodiging deelname stedelijk waterplan gemeente Papendrecht

Water leeft, zeker in de gemeente Papendrecht. Want rond het thema water speelt veel. Denk aan watergangen en vijvers, aan riolering, recreatief watergebruik, baggeren, overlast grondwater en het omgaan met regenwater in woonwijken. Om al die elementen zo optimaal mogelijk te combineren werken gemeente Papendrecht, Zuiveringsschap Hollandse Eilanden en Waarden en het Hoogheemraadschap van de Alblasserwaard en de Vijfheerenlanden aan een plan, het zogenaamde stedelijk waterplan. Vertegenwoordigers van de Papendrechtse samenleving worden uitgenodigd mee te denken.

De drie genoemde partijen streven naar een gezond en veerkrachtig watersysteem en een duurzame waterketen. Om te zorgen dat het plan daartoe een hoge kwaliteit heeft en breed wordt gedragen, wordt overleg gevoerd met vertegenwoordigers van (belangen)organisaties. Hiervoor wordt een klankbordgroep samengesteld die gedurende een periode van anderhalf jaar tijd circa drie keer bij elkaar komt. Voor deelname in de klankbordgroep denken wij dat inwoners of vertegenwoordigers van vereniging, instantie of organisatie belangrijke bijdragen kunnen leveren.

In de samen te stellen klankbordgroep is ruimte voor discussie over vragen als wat moet in Papendrecht behouden blijven als het gaat om water, wat zijn knelpunten en hoe pakken we die knelpunten aan, welke visie hebben we op de situatie rond 2030?

Aanmelden voor de klankbordgroep kan door voor donderdag 11 november 2004 contact op te nemen met het Ingenieursbureau, telefoonnummer 078 641 83 86. Wie zich aanmeldt voor de klankbordgroep ontvangt t.z.t. een uitnodiging voor de eerste bijeenkomst. De projectgroep stedelijk waterplan Papendrecht ziet uw reactie met belangstelling tegemoet.

Interval: Easy Café, sportcafe, KerstRommeldam

Jeugdcentrum Interval heeft zondag 14 november weer een Easy Café. Tussen 14.30 en 17.30 uur treden onder meer op Caroline Binda, Marloes van Lelieveld, Duane van Dijkhuizen, groep 8 van basisschool de Wilgenhoeck en Rob Braams (van 4YR LOVE). De toegang is gratis.

Tijdens het tweede sportcafé wordt woensdag 17 november In Interval een tafeltenniswedstrijd gehouden. Gespeeld wordt in twee leeftijdscategoriën, 13 t/m 16 jaar en 17 t/m 24 jaar, volgens het knock-out systeem met een winnaars- en verliezerspoule. Het café is geopend vanaf 19.00 uur. Je kunt je tot 19.30 uur inschrijven voor 1,- per persoon. Er zijn diverse geldprijzen te winnen. Voor vragen: Arjan Versluis 6150993, 06-22571891 of via de mail:
a.versluis@papendrecht.nl

Woensdagmiddag 15 december vindt in Interval de traditionele Kerst-Rommeldam voor kinderen van 6 t/m 12 jaar plaats tussen 13.00 en 17.00 uur. Dit jaar kunnen de kinderen o.a: strijkkralen, knutselen, sfeerlicht, figuurzagen, verven, kerststukjes, kerstkaarten en nog veel meer. De kosten voor deze creatieve activiteit zijn 1,70 euro. De kinderen mogen alle gemaakte spullen mee naar huis nemen. Vooraf opgeven is niet mogelijk, de kinderen kunnen op de dag zelf een activiteitenkaart aan de balie kopen.

Ook is voor zestig kinderen de mogelijkheid om naast het knutselgedeelte te bezoeken, ook nog deel te nemen aan het kerstgourmet. Dit begint om 17.00 uu renduurttotca.18.45uur.De kosten hiervoor bedragen 2,50 euro en dienen van tevoren aan de balie van jeugdcentrum Interval te worden voldaan. Een toegangsbewijs voor het gourmet is alleen te koop in combinatie met een activiteitenkaart á 1,70 euro. Tijdig opgeven en betalen aan de balie is aan te raden, want het gourmet zit altijd zeer snel vol. Telefonisch reserveren is niet mogelijk. Voor vragen kunt u bellen met jeugdcentrum Interval (078-6150993) en vragen naar Arjan Versluis.