Symposium It's a matter of taste - 2 novembe
Geachte redactie,
Op dinsdag 2 november a.s. vindt in het
Wageningen International Conference Centre (WICC) , Lawickse Alle 9 in Wageningen
het symposium It's a matter of taste plaats.
Een aantal Nederlandse en Amerikaanse wetenschappers en onderzoekers treffen elkaar rond de nieuwste ontwikkelingen op het gebied van geur- en smaakonderzoek. Daarbij komen vragen aan de orde als: Waarom eigenlijk vinden we bepaalde dingen lekker en andere niet? Hoe leren we onze smaakvoorkeuren aan? Hoe komen die op zeer jonge leeftijd tot stand in ons brein en welke invloed heeft dat?
Aanleiding voor het symposium is de promotie van ir Djin Gie Liem op zijn onderzoek naar de (zoete en zure) smaakvoorkeur bij kinderen. Meer over zijn proefschrift vindt u op : http://www.wau.nl//pers/04/098wu.html.
Bijgaand treft u het programma aan.
Belangstellende vertegenwoordigers van de media zijn van harte welkom om de gehele conferentie bij te wonen.
Voor diegenen onder u die wel belangstelling hebben voor het onderwerp maar niet in de gelegenheid zijn de gehele dag aanwezig te zijn, willen wij tijdens de lunch van ca. 12.30 - 13.30 uur een persbriefing houden.
Daarin geven de organisatoren en de belangrijkste sprekers een kort overzicht van wat op het symposium aan de orde is. Tevens bestaat de gelegenheid hen vragen te stellen en met hen van gedachten te wisselen. Tijdens de briefing zorgen wij voor broodjes.
Ook voor deze briefing nodig ik u gaarne uit.
Graag verneem ik, ook met het oog op de catering, of u belangstelling heeft voor de conferentie e/o de persbriefing.
Met vriendelijke groeten,
Bouke de Vos
Pers- en wetenschapsvoorlichting
Wageningen Universiteit en Researchcentrum
T: 0317 480 180
M: 06 53 524 854
www.wur.nl
Symposium
It's a matter of taste
Date November 2nd 2004
Program
Time Chair: Dr Kees de Graaf
9:15 Welcome
Opening
Dr. Kees de Graaf (Dept. of Human Nutrition, Wageningen University)
9:45-10:45 Perspectives on sensory science
Dr Gary K. Beauchamp (Monell Chemical Senses Center, Philadelphia, USA)
10:45-11:15 The human brain and taste preferences
Prof.dr Jan H A Kroeze (Product Design and Quality management group,
Wageningen University/ Capaciteitsgroep Psychonomie, Utrecht University)
11:15-11:30 Coffee thee
11:30-12:00 Odour, an emotional stimulus
Dr. Garmt Dijksterhuis (Agrotechnology & Food Innovations (A&F) Wageningen)
12:00-12:30 The impact of early flavor experiences
Dr Julie A Mennella (Monell Chemical Senses Center, Philadelphia, USA)
12:30-13:30 Lunch
Chair: Prof dr Frans J. Kok
13:30-14:00 The role of sensory cues in eating disorders
Prof. dr. Anita Jansen (Dept. of Experimental Psychology, Maastricht University)
14:00-14:30 Perception of texture
Prof dr Rob J Hamer (Wageningen Centre for Food Sciences, Wageningen)
14:30-15:00 Taste, eating behaviour and weight control
Dr David Mela (Unilever Research & Development Vlaardingen, Unilever Health
Institute)
15:00-15:15 Closing remarks
Prof dr Frans J. Kok (Dept. of Human Nutrition, Wageningen University)
16:00-17:30 Thesis defence "Sweet and sour taste preferences of children"
Djin Gie Liem (Msc) (Dept. of Human Nutrition, Wageningen University)
Deadline for registration 5 October 2004 (registration is mandatory)
Please e-mail: djin-gie.liem@wur.nl
Sponsored by
---- --
Wageningen Universiteit