Gemeente Alkmaar


Penning van Verdienste voor de heren Beijer en Vis

Alkmaar, 26 april 2004

Op dinsdag 27 april a.s. om 20.00 uur reikt wethouder A.M. Godijn twee penningen van verdienste in zilver van de stad Alkmaar uit. Eén aan de

heer J. Beijer en één aan de heer C.P.H. Vis vanwege hun verdiensten voor
de Historische Vereniging Alkmaar (HVA). De onderscheidingen worden uitgereikt tijdens de jaarvergadering van de HVA in Sociëteitsgebouw `Varnebroek' aan het Varnebroek 31 in Alkmaar.

De heer Beijer was vanaf 1995 secretaris van de Historische Vereniging Alkmaar (HVA). Omdat hij volgens de statuten van HVA de maximaal toegestane termijn bestuurslid is geweest, treedt hij tijdens de jaarvergadering op 27 april a.s. af. Als secretaris onderhield de heer Beijer namens HVA de contacten met andere verenigingen en overlegorganen zoals de gemeente Alkmaar en de commissie Welstandszorg Alkmaar. Ook verzorgde de heer Beijer de ledenadministratie van de HVA, een taak die hij ook na zijn aftreden zal blijven doen. Als bestuurslid maakte hij deel uit van de werkgroep Welstand van de HVA en was lid van de Puiencommissie. Daarnaast was de heer Beijer bestuurslid van de Stichting Behoud Alkmaarse Bodemvondsten, de Openbare Bibliotheek en van het Niria (vereniging van afgestudeerden van technische scholen, afdeling Alkmaar).

Ook de heer Vis is bestuurslid van de HVA geweest vanaf 1995 en treedt af in verband met het behalen van de maximale termijn van negen jaar. Als bestuurlid was hij coördinator voor de stadsgidsen. Maar ook voor 1995 was hij al volop actief voor de HVA als (onbetaald) stadsgids en dat blijft hij ook na zijn aftreden doen. Het niveau van de rondleidingen gaat hem zeer ter harte en heeft zijn grote aandacht. De heer Vis organiseerde de `Bruinvis huislezingen` waarvoor hij veel interessante sprekers wist te verzorgen. Ook organiseerde hij de grote lezingen van de HVA en de organisatie van de jaarlijkse Pinksterdrie-tocht wat hij ook na zijn aftreden blijft doen. Daarnaast is de heer Vis al jarenlang actief in de Molenvereniging. Hij is vrijwillig beheerder en molenaar en geeft les aan toekomstige vrijwillige molenaars. Ook is hij een actief vrijwilliger bij de Jozef Kerk te Alkmaar.

Op de oorkondes die beide heren naast de penning van verdienste krijgen uitgereikt staat vermeld: "voor zijn verdiensten voor de Historische Vereniging Alkmaar."

27 april 2004