Nederlandse Cystic Fibrosis Stichting


Nederlandse Cystic Fibrosis Stichting

Eigen Bijdrage Thuiszorg AWBZ fors verhoogd!

11-11-2003
De eigen bijdrage voor extramurale zorg op basis van de AWBZ wordt per
1 januari 2004 verhoogd van 4,80 euro per uur naar 11,80 euro. Dat de voornemens om te bezuinigen ook de eigen bijdrage voor thuiszorg zouden treffen was bekend. De wijze waarop nog niet. Vanochtend heeft de Staatssecretaris van VWS, mevrouw Ross-van Dorp in een brief aan de Tweede Kamer haar plannen hiertoe uiteengezet.

De minimale eigen bijdrage wordt 16 euro per vier weken. Dat betekent voor de mensen met de laagste inkomens dat zij per jaar 93,60 euro meer moeten betalen aan eigen bijdrage. De maximale eigen bijdrage wordt 528,20 euro per vier weken.

Voor veel mensen kan deze verhoging oplopen van vele honderden euro's per jaar. Op de website van Per Saldo op www.pgb.nl kunt u hierover meer informatie vinden. Op deze website wordt ook uitgelegd hoe u zelf kunt berekenen hoe uw eigen bijdrage volgend jaar er uit gaat zien. Op de website van VWS kunt u de stukken van de staatssecretaris aan de Tweede Kamer bekijken. Daarin is ondermeer een overzicht uitgewerkt van de gevolgen voor het inkomen. Ga naar:
http://www.minvws.nl/document.html?folder=393&page=20555

Protest
Ook dit voornemen tot bezuiniging treft weer mensen met CF. De NCFS zal zich in blijven zetten om de opeenhoping de kosten die voor eigen rekening gaan komen onder de aandacht te brengen van de Tweede Kamer. U kunt dat zelf overigens ook. Zie elders op deze website de actualiteit "Blijf schrijven en bellen met leden van de Tweede Kamer en hun medewerkers".

© NCFS, Dr. A. Schweitzerweg 3, 3744 MG Baarn telefoon 035 - 64 79 257, fax 035 - 64 79 489, e-mail info@ncfs.nl