Politie Noord-Holland-Noord

Den helder en omgeving

Den Helder 11-11-2003 - 14.00 uur

Heler aangehouden
Schagen, maandag 10 november 2003.
In een poging een mobiele telefoon te verkopen is een 30-jarige man uit Den Helder tegen de lamp gelopen. Op het NS-station vroeg de man aan verschillende passanten of zij geĂŻnteresseerd waren in het kopen van een mobiele telefoon. De laatste die hij aansprak bleek een agent in burger te zijn. De man werd rond 17.20 uur aangehouden op grond van heling. Hij krijgt een proces-verbaal.

Fietsendief aangehouden
Den Helder, dinsdag 11 november 2003.
Rond 00.30 uur is op de Marsdiepstraat een 18-jarige bewoner uit Alkmaar aangehouden. De man werd staande gehouden omdat hij zonder licht op de fiets reed. Bij verder onderzoek bleek de fiets gesignaleerd te staan als gestolen. Hij is meegenomen naar het bureau.

Controle autogordels
Den Helder, maandag 10 november. Op de Torplaan heeft de politie in de ochtenduren 16 personen bekeurd voor het niet dragen van de verplichte autogordel. Later op de ochtend stonden zij op de Jan Verfailleweg te controleren en daar werden 7 personen bekeurd op het niet dragen van de gordel. Het niet dragen van de autogordel levert een prent op van 40,00. Het dragen van de gordel is zowel op de voor- als achterbank verplicht. De overlevingskans bij een verkeersongeval is vele malen hoger als men een autogordel draagt. Ook als men te water raakt is de gordel een levensredder.

Lekprikkers banden aangehouden
Schagen, dinsdag 11 november 2003.
Twee verdachten , beiden 15 jaar en wonend in Schagen zijn vanochtend rond 07.30 uur aangehouden. Beiden worden verdacht van het leksteken van autobanden in de periode rond 2 oktober jl. in Schagen. Daarbij werd door ruim 50 mensen aangifte gedaan. De politie is de jongens aan het verhoren, zij zullen in de loop van de middag in verzekering worden gesteld.