Gemiva-SVG Groep


Gouda, 20 oktober 2003

Project Gastgezinnen bestaat één jaar

Gemiva-SVG Groep houdt informatieavond over Gastgezinnen

Begin dit jaar is de Gemiva-SVG Groep gestart met Gastgezinnen. In een gastgezin is af en toe een kind of volwassene met een ontwikkelingsachterstand of een verstandelijke beperking op bezoek. Op 11 november 2003 is er een informatieavond over dit onderwerp. Huidige en belangstellende gastgezinnen kunnen dan ervaringen met elkaar uitwisselen. Alle belangstellenden zijn van 19.30 tot 22.00 uur van harte welkom aan de Bleulandweg 1a in Gouda.

In de regio Midden-Holland coördineert Jeannette de Pater-Lagerwaard het project Gastgezinnen. Zij vertelt hoe het eerste jaar is verlopen: "In december draaien we precies een jaar. De kinderziektes zijn er inmiddels uit. We hebben nu zo'n zes gastgezinnen, die allemaal naar tevredenheid draaien."
Niet alleen de ouders hebben baat bij de opvang van hun kind door een gastgezin. Jeanette: "Ook de gastouders geven aan dat de tijdelijke zorg voor een kind met een beperking een verrijking voor hun gezin is."

Informatieavond
Tijdens de informatieavond op 11 november zal een aantal gastgezinnen aanwezig zijn. "Op die manier kunnen huidige en belangstellende gastgezinnen en gezinnen die op zoek zijn naar een gastgezin ervaringen uitwisselen", vertelt Jeanette. "Verder geven wij alle noodzakelijke informatie en kunnen mensen natuurlijk vragen stellen." De informatieavond is vrij toegankelijk voor iedereen die geïnteresseerd is. Belangstellenden hoeven zich niet van tevoren aan te melden.

Geen vrijwilligerwerk
De familie Van Tol uit Boskoop is één van de gastgezinnen. Annita van Tol: "Eén weekend per maand logeert Lauraine bij ons. Dan maken we het altijd gezellig. Mijn omgeving vindt het wel apart dat ik dit doe. Ze vinden het ook echt iets voor mij. Mensen met een beperking hebben nu eenmaal mijn hart."
Gastgezin zijn is geen vrijwilligerswerk. "Alles wordt vergoed", legt Annita uit. "Dat is goed geregeld. Ik zie het ook als een zakelijke overeenkomst. We hebben een contract waarin alles keurig staat vermeld. Het contact met de ouders van Lauraine is ook professioneel. Ik vind dat prettig."

Gemiva-SVG Groep
De Gemiva-SVG Groep ondersteunt in de provincie Zuid-Holland ruim 3000 mensen met een lichamelijke, verstandelijke of meervoudige beperking of met niet-aangeboren hersenletsel. Dat gebeurt op veel verschillende manieren. De Gemiva-SVG Groep heeft een scala aan woonvormen en activiteitencentra en verleent diverse vormen van ambulante dienstverlening, zoals thuiszorg, schoolondersteuning en begeleid werken.
Voor meer informatie over de organisatie: www.gemiva-svg.nl Voor meer informatie over de gastgezinnen, kunt u contact opnemen met Jeanette de Pater-Lagerwaard, tel. 06 23 34 69 16 of (0182) 57 59 56.