Ingezonden persbericht


- PERSBERICHT -

7 juli 2003

Strawberries ontwikkelt duitse en internationale versies hunkemvller-website

Nieuw concept en Internationale expansie

Het Amsterdamse internetbureau Strawberries heeft voor Hunkemvller een Duitstalige en Engelstalige (internationale) versie van de Hunkemvller website ontwikkeld. Deze landensites vormen een onderdeel van de internationale expansie van het Hilversumse ondermodeconcern.

Als uitgangspunt voor de buitenlandse (en Nederlandstalige) sites geldt het aangepaste concept dat door Strawberries en Hunkemvller ontwikkeld is.

In dit concept speelt de Hunkemvller multichannel strategie een belangrijke rol: het fysieke AnyBody magazine, dat in het verschillende talen verschijnt is geontegreerd in de website. Ook is de For You sectie toegevoegd, waarin merkbeleving centraal staat. Daarnaast wordt vanuit een aanbiedingensectie conversie naar de fysieke winkel gerealiseerd. Ook verzorgt Hunkemvller tweewekelijks een online nieuwsbrief die traffic naar de website moet genereren.

Online Shop

Strawberries heeft in nauwe samenwerking met Vendex KBB IT Services en Magnus Management Consultants een koppeling tussen de bestaande online shop en het Hunkemvller back office systeem (SAP Retail) tot stand gebracht. Deze koppeling is noodzakelijk om het steeds groeiende aantal orders in de Hunkemvller online shop te kunnen verwerken. Momenteel richt de succesvolle online shop zich alleen op de Nederlandse markt. Met het totstand brengen van de koppeling is de infrastructuur tevens verbeterd met het oog op eventuele toekomstige internationale expansie van de online shop.

Perssectie

Ook voorziet de website sinds kort in de mogelijkheid om online persberichten down te loaden, collectie samples aan te vragen en andere persgerelateerde informatie op te vragen. Deze Perssectie is niet via de normale navigatie bereikbaar. Bezoekers kunnen hier komen via www.hunkemoller.com/press, loginnaam hunk_press, password lingerie.

Algemene informatie Strawberries
Strawberries is een Amsterdams internetbureau, opgericht in 1997.

Strawberries ziet internet als een niet meer weg te denken medium dat complementair aan andere media moet worden ingezet. Het medium beschikt daarbij over duidelijk specifieke eigenschappen die haar onderscheiden van andere media.

Essentie van het realiseren van een goede site is het van te voren helder bepalen van haar doelstelling en de plaats binnen de totale combinatie van media uitingen. Alle functies en applicaties zullen ten dienste van het realiseren van deze doelstelling ingezet te worden.

Andere klanten van Strawberries zijn o.a. HEMA, Sandd, ENECO Energie, Filmfocus, Universal Music, Rijks Voorlichtings Dienst/Meld Misdaad Anoniem.

Algemene informatie Hunkemvller
Al meer dan 100 jaar is Hunkemvller de lingeriespecialist voor vrouwen. Het bedrijf is in 1886 opgericht door Wilhelm Hunkemvller. In het begin was de produktie van korsetten in Hunkemvller's eigen fabriek de core business. Vandaag de dag is het bedrijf uitgegroeid tot de lingeriespecialist voor vrouwen. Sinds 1974 is Hunkemvller onderdeel van Vendex International, welke tegenwoordig Koninklijke Vendex KBB N.V. heet. Hunkemvller is marktleider in de Benelux. Daarnaast expandeert Hunkemvller sterk in Duitsland (sinds 1989), Denemarken en Frankrijk (sinds 2001). Met meer dan 250 winkels is Hunkemvller hard op weg naar een jaarlijkse omzet van 200 miljoen euro. Het hoofdkantoor staat in Hilversum, Nederland.


---

Grafisch materiaal:
Voor grafisch materiaal kunt u terecht bij http://www.strawberries.nl/logos/

Meer informatie:
Voor meer informatie over dit project kunt u contact opnemen met:

Strawberries
Victor Terpstra
Prinsengracht 196
1016 HC Amsterdam
T. +31 (0)20 5315151
F. +31 (0)20 5315132
M. +31 (0)6 53749233
www.strawberries.nl

Hunkemvller
Irma Gros
Liebergerweg 28
1221 JS Hilversum
Tel: 035-6465588
Fax: 035 646 55 55
Irma.Gros@hunkemoeller.nl
www.hunkemoller.com