Ingezonden persbericht


Persbericht

Texel, 7 juli 2003

Gewone zeehond geboren in EcoMare

Op vrijdag 4 juli is de eerste van naar verwachting tien gewone zeehonden geboren in EcoMare. Het is een vrouwtje, ze is gezond en drinkt goed.

In de loop van de komende weken worden waarschijnlijk nog negen gewone zeehonden in EcoMare geboren. Op de webcam van EcoMare, te bereiken via www.ecomare.nl, kunnen ze bekeken worden.

Vorig jaar werd de eerste zeehond in EcoMare op 15 juni geboren. Bij de geboorte wegen de jongen meestal 10 à 12 kilogram. Ze worden ongeveer vier weken gezoogd. Na deze vier weken wegen ze al 25 tot 40 kilogram, ze moeten dan zelf leren vis te eten. Als alles goed gaat, worden de in EcoMare geboren jongen in oktober uitgezet in de Waddenzee. Ook in de Waddenzee zijn de geboorten al in volle gang.


---


Nadere informatie: EcoMare, Ruijslaan 92, 1796 AZ De Koog, Texel

t 0222 31 77 41, f 0222 31 77 44, infobalie@ecomare.nl, www.ecomare.nl

De doelstelling van EcoMare is het vergroten van draagvlak voor de bescherming en het herstel van natuur- en cultuurwaarden in het waddengebied en de Noordzee, met een accent op Texel. Dit gebeurt direct door het opvangen en uitzetten van vogels en zeehonden en indirect door voorlichting en educatie.