Ingezonden persbericht

Adobe After Effects 6.0 versterkt leiderschap op het gebied van bewegende afbeeldingen en visuele effecten

Belangrijke upgrade introduceert geavanceerde text engine, ondersteuning van OpenGL en nieuwe tools voor visuele effecten

Amsterdam, 7 juli 2003 (NASDAQ: ADBE) - Adobe Systems Incorporated kondigt vandaag Adobe® After Effects® 6.0 aan; een uitgebreide upgrade van zijn bekroonde software voor bewegende afbeeldingen en visuele effecten. In deze belangrijke release is een revolutionaire nieuwe text engine geïntegreerd voor het creëren van unieke en indrukwekkende typografische animaties. Adobe After Effects 6.0 is verkrijgbaar voor Windows en Mac OS X en helpt de productiviteit van professionals te verhogen met behulp van OpenGL-ondersteuning en andere belangrijke prestatieverbeterende functies. Uitbreidingen als geïntegreerd vectorschilderen, een nieuwe functie voor het volgen van bewegingen, toetsfuncties en scriptondersteuning maken de upgrade compleet.

De nieuwe tekstmogelijkheden in After Effects 6.0 bieden de gebruiker de mogelijkheid tekst direct in het compositievenster te typen, te bewerken en te formatten, waardoor het resultaat onmiddellijk zichtbaar is. Gebruikers van After Effects kunnen nauwkeurig en efficiënt tekst uit geïmporteerde Photoshop-bestanden onafhankelijk en binnen een enkele tekstlaag bewerken en formatteren en letters, lettergroepen, woorden of regels in beweging brengen. De geavanceerde text engine maakt het de gebruiker mogelijk bewegende tekst op nieuwe manieren in de hand te houden, waardoor titelsequenties kunnen worden gecreëerd die het publiek nog meer zullen aanspreken.
Prestatieverbeterende functies als ondersteuning voor OpenGL, een op meerdere platforms bruikbare norm voor het versnellen van de conversie van 2D- en 3D-afbeeldingen, betekenen een enorme verbetering van de snelheid en interactiviteit van het on-screen converteren in After Effects 6.0. Naast de verbeterde ondersteuning voor verschillende processors en optimalisatie van conversietaken, biedt Adobe After Effects 6.0 Professional een bijzonder snelle en accurate motion tracker. Met nieuwe tools voor vectorschilderen, gebaseerd op de technologie van Adobe Photoshop, kunnen professionals projecten uitbreiden door schilderen op iedere gewenste laag, retoucheren van beelden en het creëren van maskers. Het Kloonstempel-werktuig biedt After Effects-gebruikers de mogelijkheid een serie frames over een bepaalde tijdsperiode te klonen. After Effects 6.0 Professional omvat bovendien Keylight, een met een Academy Award bekroonde toetstechnologie van The Foundry.

Adobe After Effects 6.0 is verkrijgbaar in twee versies, Professional en Standard. After Effects Professional is ontworpen voor veeleisende productieomgevingen. Deze versie combineert tools voor het creëren van 2D- en 3D-composities, animatie en effecten uit de Standard-editie met geavanceerde functies als het beheren van bewegingen en de stabilisatie ervan, extra toetstools, meer dan 30 extra effecten en automatisch converteren met behulp van scripting en kleurondersteuning van 16-bits per kanaal. De After Effects Professional-editie omvat eveneens verschillende plug-ins van derden, zoals 3D Assistants Lite van Digital Anarchy en Zaxwerks Invigorator Classic. Voor bedrijven die deze extra functies niet nodig hebben, is de Standard-editie met de kernfuncties voor bewegende afbeeldingen en visuele effecten verkrijgbaar.
Adobe After Effects 6.0 is nu nog nauwer geïntegreerd met Adobe Premiere® Pro en Photoshop® en is verkrijgbaar als stand-alone toepassing of als onderdeel van de nieuwe Adobe Video Collection die eveneens vandaag wordt aangekondigd. (Zie afzonderlijk persbericht).
Prijzen en verkrijgbaarheid
Adobe After Effects voor Mac OS X 10.2.6, Microsoft® Windows® 2000 en Windows XP is naar verwachting vanaf eind augustus 2003 verkrijgbaar. After Effects 6.0 is verkrijgbaar voor de adviesverkoopprijs van EUR 799,- voor de Standard-editie en de adviesverkoopprijs van EUR 1.299,- voor de Professional-editie. Geregistreerde gebruikers van de Standard-editie kunnen voor de adviesverkoopprijs van EUR 239,- upgraden naar After Effects 6.0 Standard. Geregistreerde gebruikers van de Professional-editie kunnen voor de adviesverkoopprijs van EUR 349,- upgraden naar After Effects 6.0 Professional. Eigenaars van eerdere versies van de Standard-editie kunnen voor de adviesverkoopprijs van EUR 599,- upgraden naar de Professional-editie. Alle genoemde prijzen zijn adviesprijzen exclusief BTW. Beide versies zijn verkrijgbaar via Adobe's licentie- en opleidingsprogramma's.
De Zaxwerks Invigorator Classic plug-in is niet verkrijgbaar in de upgrade- en opleidingsversies van de Adobe After Effects 6.0 Professional-editie. Informatie over de verkrijgbaarheid van andere taalversies van Adobe After Effects 6.0, evenals uitgebreide informatie over prijzen en ondersteuningsbeleid, is online beschikbaar via
.

Over Adobe
Adobe Systems Incorporated (www.adobe.com) werd opgericht in 1982 en is marktleider op het gebied van Network Publishing. Adobe heeft een uitgebreid aanbod aan software voor zakelijke en professionele gebruikers. Met de software van Adobe kunnen klanten visueel aantrekkelijke informatie met een fascinerende en betrouwbare content creëren en beheren. Adobe is een van de grootste softwarebedrijven ter wereld. Het hoofdkantoor van Adobe is gevestigd in San Jose (Californië).

---

© 2003 Adobe Systems Incorporated. Alle rechten voorbehouden. Adobe, het Adobe logo, Adobe Premiere, After Effects en Photoshop zijn ofwel geregistreerde handelsmerken of handelsmerken van Adobe Systems Incorporated in de Verenigde Staten en/of andere landen. Mac is een handelsmerk van Apple Computer Inc., geregistreerd in de Verenigde Staten en andere landen. Windows is een handelsmerk of een geregistreerd handelsmerk van Microsoft Corporation in de Verenigde Staten en/of andere landen. Alle overige handelsmerken zijn het eigendom van hun respectievelijke eigenaren. >

With best regards/ met vriendelijke groeten
Jurn Hageman
Vice President/General manager
Text100 Public Relations
Global technology Public Relations
Technology Marketing PR Agency of the Year 2003
van Diemenstraat 164-166
1013 CN Amsterdam
The Netherlands
Tel.: + 31 20 5304332
Mobile: + 31 6 51052439
E-mail: jurnh@text100.nl
URL: www.text100.nl