Ingezonden persbericht

Adobe voegt professionele audio toe aan digitale video met Adobe Audition

Nieuwe toepassing biedt krachtige editing en real-time effecten voor maximaal 128 stereo tracks

Amsterdam, 7 juli 2003 (NASDAQ: ADBE) - Adobe Systems Incorporated kondigt vandaag Adobe® Audition(tm)-software aan, een complete multi-track opnamestudio voor Windows®-gebaseerde PC's. Dit bekroonde product, dat voorheen Cool Edit Pro 2.1 heette, werd in mei 2003 aangekocht van Syntrillium Software om te voldoen aan de strenge eisen van audio- en videoprofessionals in studio's, radio- en tv-zenders en post-productiebedrijven. Adobe Audition biedt geavanceerde mogelijkheden voor audio mixing, editing, mastering en effectverwerking en is een audiotool op professioneel niveau, waarmee gebruikers afzonderlijke audiobestanden kunnen bewerken, loops kunnen creëren, meer dan 45 DSP-effecten kunnen importeren en tot maximaal 128 tracks kunnen mixen.

"De introductie van Adobe Audition in onze familie digitale videoproducten is een belangrijke stap op weg naar het bieden van een complete workflow van topkwaliteit voor videoprofessionals," aldus Bryan Lamkin, senior vice president van Digital Imaging and Video Products van Adobe. "Adobe Audition biedt de geavanceerde bewerkingsmogelijkheden die professionele audio editors en muzikanten verwachten en biedt bovendien nauwe integratie in de totale lijn Adobe digitale videoproducten."

Adobe Audition biedt een volledig geïntegreerde oplossing voor het professioneel bewerken en mixen van muziek, video en radio en geluidsontwerp met geïntegreerde multitrack- en bewerkingsviews, real-time effecten, looping-ondersteuning, analysetools, herstelfuncties en video-ondersteuning. De gebruikers profiteren van real-time audio-effecten met behulp waarvan zij de wijzigingen kunnen beluisteren en EQ direct kunnen volgen. Bovendien zijn flexibele looping tools en duizenden royaltyvrije muziekloops van topkwaliteit opgenomen ter ondersteuning van het creëren van soundtracks en muziek.
De jongste toevoeging aan Adobe's familie van digitale videoproducten; Adobe Audition is verkrijgbaar als stand-alone product en als onderdeel van de nieuwe Adobe Video Collection, die eveneens vandaag wordt aangekondigd. (Zie afzonderlijk persbericht voor meer informatie).
De intuïtieve, aanpasbare interface biedt de gebruiker de mogelijkheid om vensters te docken en het formaat ervan aan te passen, waardoor een efficiënte audio workspace kan worden gecreëerd. Een afzonderlijk venster geeft door middel van tabs een overzicht van open bestanden, effecten en favorieten. Tools voor het verwerken van batches stroomlijnen de basistaken, zoals het matchen van de totale loudness van meerdere bestanden en het converteren van deze bestanden naar een standaard bestandsformat. Adobe Audition biedt kwaliteitsaudio voor videoprojecten doordat de gebruikers effecten kunnen bewerken, mixen en toevoegen aan soundtracks in AVI formaat terwijl de film wordt afgespeeld. Adobe Audition ondersteunt vele binnen de branche gebruikte standaard audioformats, inclusief WAV, AIFF, MP3, MP3PRO en WMA en kan ook bestanden verwerken met bitdieptes tot maximaal 32 bits en samplesnelheden van meer dan 192 kHz. Hierdoor kan geluid van de allerhoogste kwaliteit worden geëxporteerd naar tape, CD, DVD en DVD-audio.
Prijzen en verkrijgbaarheid
Adobe Audition voor Windows 98, 2000 en XP is naar verwachting vanaf eind augustus 2003 verkrijgbaar. Prijzen voor Europa zijn op dit moment nog niet bekend. Adobe Audition is in de V.S. verkrijgbaar voor de adviesverkoopprijs van US$ 299. Het product is verkrijgbaar via Adobe's licentie- en opleidingsprogramma's. Geregistreerde gebruikers van eerdere versies van Cool Edit Pro kunnen in de V.S. voor de adviesverkoopprijs van US$ 99 upgraden naar Adobe Audition. Alle genoemde prijzen zijn adviesprijzen exclusief BTW. Aangezien Adobe Audition hetzelfde functioneert als Cool Edit Pro 2.1, is Adobe van plan om een gratis upgrade van Cool Edit Pro 2.x naar Adobe Audition aan te bieden.
Informatie over de verkrijgbaarheid van andere taalversies van Adobe Audition, evenals uitgebreide informatie over prijzen en ondersteuningsbeleid, is online beschikbaar via
.

Over Adobe
Adobe Systems Incorporated (www.adobe.com) werd opgericht in 1982 en is marktleider op het gebied van Network Publishing. Adobe heeft een uitgebreid aanbod aan software voor zakelijke en professionele gebruikers. Met de software van Adobe kunnen klanten visueel aantrekkelijke informatie met een fascinerende en betrouwbare content creëren en beheren. Adobe is een van de grootste softwarebedrijven ter wereld. Het hoofdkantoor van Adobe is gevestigd in San Jose (Californië).

---

© 2003 Adobe Systems Incorporated. Alle rechten voorbehouden. Adobe, het Adobe logo, Adobe Audition, Adobe Encore, Adobe Premiere, After Effects en Photoshop zijn ofwel geregistreerde handelsmerken of handelsmerken van Adobe Systems Incorporated in de Verenigde Staten en/of andere landen. Windows is of een handelsmerk of geregistreerd handelsmerk van Microsoft Corporation in de Verenigde Staten en andere landen. Pentium is een handelsmerk of een geregistreerd handelsmerk van Intel Corporation of haar dochterondernemingen in de Verenigde Staten en andere landen. Alle overige handelsmerken zijn het eigendom van hun respectievelijke eigenaren.

>

With best regards/ met vriendelijke groeten
Jurn Hageman
Vice President/General manager
Text100 Public Relations
Global technology Public Relations
Technology Marketing PR Agency of the Year 2003
van Diemenstraat 164-166
1013 CN Amsterdam
The Netherlands
Tel.: + 31 20 5304332
Mobile: + 31 6 51052439
E-mail: jurnh@text100.nl
URL: www.text100.nl