Ingezonden persbericht

Pro7000X eerste MAXDATA-notebook met Centrino-technologie

Nieuwe notebook biedt professionele gebruiker optimale flexibiliteit

Etten-Leur, 7 juli 2003 - MAXDATA, Europees top 10-producent van IT-hardware, introduceert de Pro7000X-notebook, de eerste notebook met Intel Centrino-technologie. Deze technologie biedt onder meer geïntegreerde Wireless LAN-mogelijkheden, optimale mobiele prestaties, een langere gebruiksduur van de accu en een dunnere en lichtere bouw van de notebook. Dankzij de geïntegreerde draadloze mogelijkheden is de Pro7000X de ideale notebook voor professionele gebruikers die zowel binnen als buiten de kantooromgeving zoeken naar optimale flexibiliteit. Dankzij de Wireless LAN-mogelijkheden kunnen zij draadloos toegang krijgen tot het bedrijfsnetwerk zonder dat extra randapparatuur nodig is. De Centrino-technologie voorziet in eenvoudige en makkelijke installatie van draadloze LAN-verbindingen.

De MAXDATA Pro7000X beschikt over een 15-inch SXGA TFT-scherm met een maximale resolutie van 1024 x 768 pixels. De Centrino-chip met 1,6 gigahertz in combinatie met 512 MB geheugen en een harde schijf van 40 GB staat garant voor optimale prestaties. De notebook is verder uitgerust met onder meer Intel® 82855 GM Graphics, een combo CD-RW/DVD, Modem/LAN, FireWire, een tv-uitgang, 2 USB 2.0-uitgangen, IR, parallelle poort, VGA, 1 PCMCIA-slot Type II, Wireless LAN, MMC/SD/MS card reader, Audio, SPD interface (SPDIF) voor het koppelen van audioapparatuur zonder kwaliteitsverlies, USB floppy drive, Windows XP Professional en WorksSuite 2003.

De MAXDATA Pro7000X is verkrijgbaar bij de geautoriseerde MAXDATA-dealers en wordt geleverd met drie jaar garantie, waarvan het eerste jaar met 72 uurs-garantie. De notebook is verkrijgbaar vanaf 1.175 euro (exclusief BTW) .


---


MAXDATA
MAXDATA heeft zich sinds zijn oprichting in 1987 ontwikkeld tot een vooraanstaande producent van hardware. Het bedrijf biedt complete hardwareoplossingen aan bedrijven, op basis van een Build-to-Order-concept. MAXDATA produceert Belinea-monitoren, MAXDATA-pc's, -notebooks en
-servers, en verkoopt deze uitsluitend via resellers en distributeurs. MAXDATA behaalde in 2002 een omzet van bijna 635 miljoen euro. Het bedrijf heeft 1.300 medewerkers in negen vestigingen. Naast het hoofdkantoor in Duitsland heeft MAXDATA vestigingen in Frankrijk, Groot-Brittannië, Italië, Nederland, Oostenrijk, Polen, Spanje en Zwitserland. De producten van MAXDATA zijn beschikbaar in ruim 30 landen in Europa.

Meer informatie is te vinden op www.maxdata.com

Voor meer informatie en/of beeldmateriaal:

MAXDATA Benelux B.V.
Emile Schmeits
Tel.: 076 - 50 39 246
E-mail: emile.schmeits@maxdata.nl

Lammers van Toorenburg PR
Sabine Lakerveld
Tel.: 030 - 65 65 070
E-mail: sabine@lvtpr.nl