Politie Gelderland-Zuid


+ Korpsstaf


Datum Maandag 7 juli 2003                                            
                                                                     
Van    / afdeling Communicatie                                       

Regionaal Persbericht



District Stad Nijmegen



Autodiefstallen

Van de Kroonstraat verdween dit weekend een blauwe VW Golf, kenteken 53- GK-PK. Een 31-jarige man uit Eindhoven deed aangifte.
Van de Weg door Jonkerbos verdween tussen gistermiddag en vanochtend een zwarte Volvo V40, kenteken TX-DF-89. Een 46-jarige Nijmegenaar deed aangifte.


Tasjesdieven aangehouden

Een getuige meldde zondagmiddag dat twee manen een handtas hadden gestolen en nu de buit aan het verdelen waren. De politie ging ter plaatse en kon op de Ziekerstraat twee Nijmegenaren van 36 en 29 jaar oud aanhouden. Zij verklaarden het tasje uit een café gestolen te hebben. De eigenaresse kreeg haar tasje terug. Zij had nog niet gemerkt dat haar tas weg was.


Woninginbraak

Aan de Neerbosscheweg is dit weekend ingebroken. Men forceerde de voordeur. De 22-jarige aangever mist onder andere een DVD-speler en een spelcomputer.


Jongens aangehouden

Twee jongens van 12 en 14 jaar werden zondagmiddag aangehouden. De 12-jarige liep op de 81e straat Malvert met een bromfiets. Hij verklaarde deze ergens in Lindenholt te hebben weggenomen met een 14-jarig vriendje. Deze kwam later naar het bureau Dukenburg en ook hij bekende zijn betrokkenheid.



District Tweestromenland



Beneden-Leeuwen - aanrijding

Zondagavond vond op de kruising Nijverheidsstraat/Brouwersstraat door nog onbekende oorzaak een aanrijding tussen twee auto's plaats. De bestuurder van de ene auto, een 36-jarige man uit Beneden-Leeuwen, bleek te veel gedronken te hebben (525 ugl, 220 toegestaan) Hij werd overgebracht naar het bureau.


District De Waarden


Lienden - woninginbraak
Aan de Gelderse Singel werd vannacht ingebroken. Men boorde gaatjes in een kozijn. De 35-jarige aangever mist enkele GSM's, fotocamera's, een laptop en sieraden.


Rossum - man aangehouden

Een 41-jarige man uit Velddriel zag zondagavond bij een bedrijf aan de Achterdijk twee mannen verdacht rondlopen. Eentje van hen ging er in een auto vandoor, de andere kon door de gealarmeerde politie worden aangehouden. Het bleek dat de twee al allerlei spullen hadden klaargezet om mee te nemen. De aangehouden man, een 29-jarige man uit Meteren, is overgebracht naar het bureau.


Ommeren - aanhoudingen na ruzie en vernieling

Twee mannen uit Lienden, 23 en 21 jaar oud, werden zondagnacht aangehouden. Zij hadden zondagavond met hun auto na een eerdere ruzie op de Ommerenseveldweg in Ommeren een andere auto klemgereden en daarvan een ruit vernield. Op basis van getuigenverklaringen konden de mannen later in Lienden worden aangehouden.



Postbus 9109
6500 HL Nijmegen
Telefoon (024) 327 60 05
Fax (024) 327 63 39 ---- --