Regiopolitie Noord- en Oost Gelderland




* Regiopolitie Noord- en Oost Gelderland.
* District Noordwest Veluwe

Nadere informatie:
Politievoorlichter Bert Top
bgg via 0900-8844



P E R S B E R I C H T E N


POLITIEDISTRICT NOORDWEST VELUWE

(1)
7 juli 2003



Putten - Vernieling van een caravan

Op 6 juli deed een 33 jarige man aangifte van vernieling. De caravan van de man stond op een stuk weiland aan de groeneveltstraat achter prikkeldraad. De plastic ruiten waren ingeslagen en in de doucheruimte is de doucheslang stuk getrokken. Verder zijn er twee wieldoppen van de caravan afgehaald en is de elektriciteitsaansluiting afgebroken. De totale schade is niet bekend.


Epe - Verkeersongeval

Op 6 juli is een 86 jarige vrouw uit Epe uit haar invalide wagentje gevallen. De vrouw was het trottoir opgereden op de Markt toen het elektrische wagentje ineens op high speed stond. Waarschijnlijk is de vrouw schuin het trottoir opgereden en in combinatie met de snelheid is het wagentje gekanteld. De vrouw viel eruit en brak haar heup. De vrouw is met een ambulance naar het ziekenhuis gebracht.

Heerde - Controle snelheid.
Op 4 juli is een 19 jarige man uit Veessen aangehouden op de Zwolseweg in Heerde. De man reed op de Marktstraat 62 km/u in plaats van 30 km/u en op de Zwolseweg 109 in plaats van 50 km/u. Vervolgens reed hij op de kruising van de Molenstraat en de Sportlaan/Veldweg bijna een fietser aan hij vond het beter om te toeteren in plaats van remmen. De man is aangehouden en zijn rijbewijs en auto zijn ingevorderd vanwege meer dan 50 km/u te snel en gevaarlijk rijgedrag.Tevens kreeg hij een proces verbaal.


Ermelo-aanhouding bij toe- en afrit controle

Tijdens een toe - en afritcontrole in de nacht van 6 op 7 juli kwam op de Buitenbrinkweg een zwarte Volkswagen Golf met hoge snelheid voorbij rijden. Een achtervolging werd ingezet en
de bestuurder, een 39 jarige man uit Harderwijk, werd een stopteken gegeven, waaraan hij voldeed.
Omdat de man naar alcohol rook werd er een blaasproef afgenomen. Resultaat: 0.5 promille. Tevens werd op de passagierstoel van zijn auto een tas met gereedschappen en een autoradio aangetroffen. De man is aangehouden wegens het met zich voeren van inbrekersgereedschappen en is voor nader onderzoek ingesloten. De autoradio bleek diezelfde nacht gestolen vanuit een auto die geparkeerd stond op een parkeerplaats aan de Palmbosweg.


Heerde - Snelheidscontrole

Op 4 juli snelheidscontrole gehouden op de Zwolseweg tussen 15:00 uur en 16:30 uur.
Aantal passanten 112
Aantal overtredingen 64
Max. snelheid 50 km/u en hoogt gemeten snelheid 82 km/u.


Epe- Diefstal uit auto

Op zaterdag 5 juli deed een 56-jarige vrouw uit Antwerpen aangifte van diefstal uit haar auto. De auto stond geparkeerd aan de Dellenweg in Epe. De diefstal moet zijn gepleegd op zaterdag 5 juli tussen 10.10 uur en 10.45 uur. De daders hadden een ruit ingeslagen en vervolgens zijn er uit de auto een laptop en een map met papieren ontvreemd. Het totale schadebedrag is onbekend.

Veessen (Heerde)- Snelheidscontrole
Op vrijdag 4 juli heeft de politie met een onopvallende radarauto een 32- jarige man uit Raalte gevolgd over een traject van ongeveer 10 km. De automobilist reed over het gehele traject te snel. Op een gegeven moment reed de auto 122 km. i.p.v. de toegestane maximum snelheid van 60 km per uur. Hij nam daarbij de binnenbochten, ook bij onoverzichtelijke bochten. De politie hield de man bij het pontveer in Wijhe staande. Zijn rijbewijs deel A en B zijn ingevorderd.


Hattem- Snelheidscontrole

Op vrijdag 4 juli heeft de politie ook een snelheidscontrole op de A50 ter hoogte van Hattem gehouden. Een 37- jarige man uit Mulheim an der Ruhr (Duitsland) kreeg een boete omdat hij met zijn personenauto met aanhangwagen 113 km per uur reed i.p.v. de toegestane maximum snelheid van 80 km per uur voor een personenauto met aanhangwagen. Ook waren er twee vrachtauto's die het inhaalverbod negeerden. Verder reed een motor 122 km per uur en een personenauto 110 km per uur i.p.v. de 70 km per uur die op de matrixborden werd aangegeven wegens een file.




038-375 10 50 ---- --