Korps: Limburg-Zuid, plaats: Maastricht 7-07-2003
Persberichten districten Heerlen/Kerkrade (JC 10.00u) Maandag 7 juli 2003

District Heerlen / Kerkrade

Brunssum, rijden onder invloed
In de nacht van maandag 7 juli tegen 05.30 uur zag een politiepatrouille een personenauto met twee kapotte achterbanden over de Prins Hendriklaan in Brunssum rijden. Nadat de politie de auto langs de kant van de weg had gezet, vertelde de bestuurder, dat hij even tevoren te hard over een rotonde was gereden en daarbij de banden lek reed.
Daarnaast stelde de politie vast dat de adem van de man naar het gebruik van alcohol rook. De ademtest bevestigde dit. De verdachte werkte mee aan een ademanalyse aan het politiebureau. Deze wees uit dat de man 1,5 promille alcohol (3x de toegestane hoeveelheid) in zijn bloed had. Van de 20 jarige inwoner van Gangelt (BRD) werd bovendien het rijbewijs ingevorderd.
Tegen de man wordt proces-verbaal opgemaakt en deze zal via een snelrechtprocedure worden afgehandeld.

Brunssum, diefstal westernspullen
Afgelopen weekeinde vond aan de Akerweg in Brunssum een western manifestatie plaats. Ook een belgische firma had daar zijn stand opgezet met goederen, zoals zadels, hoofdstellen, cowboykleding, etc.. Ondanks het feit dat het terrein s-nachts bewaakt werd, miste de 45 jarige handelaar uit Borgloon (B) zondagmorgen 6 juli rond 11.00 uur diverse goederen uit zijn stand. De waarde en de juiste hoeveelheid kon vooralsnog niet worden vastgesteld.

Kerkrade, autos beschadigd
In de nacht van zaterdag 5 op zondag 6 juli werden op de Straterweg in Kerkrade negen personautos beschadigd. De beschadigingen bestonden uit krassen in de lak, afgebroken antennes en in een geval was over de het voertuig gelopen.
Alle eigenaren deden aangifte terzake vernieling aan hun auto. De politie van Kerkrade stelt een nader onderzoek in.