24612165.jpg

Franse spoorwegen implementeren Tridion voor regionale websites

Amsterdam, 7 juli 2003 - De Transport Express Regional (TER), een divisie van de Franse Spoorwegen (SNCF), ontwikkelt haar websites met behulp van het content management systeem van Tridion. TER wil met de nieuwe regionale websites haar klantcontacten, imago en positionering versterken.

Nieuwe Europese wetgeving heeft bepaald dat vanaf 2007 concurrentie tussen spoorwegondernemingen is toegestaan op personenvervoer. Om zich hierop goed voor te bereiden en de concurrentie een stap voor te zijn, heeft SNCF haar bedrijfsstrategie geëvalueerd. Het verhogen van de klantgerichtheid is hierbij een kerndoel waarbij het internet een belangrijke rol speelt.

SNCF wil klanttevredenheid en klantloyaliteit verhogen door bestaande klanten gepersonaliseerde on-line diensten aan te bieden. Nieuwe klanten moeten worden aangetrokken door gerichte marketingcampagnes via de twintig regionale websites van TER. Daarnaast zal SNCF het internet inzetten om haar imago en positionering - een betrouwbaar en dynamisch bedrijf - kracht bij te zetten.

SNCF heeft om een aantal redenen voor Tridion gekozen. Allereerst vanwege de gebruiksvriendelijkheid. Ook het op XML-gebaseerde platform was een belangrijk argument, omdat hiermee bestaande content eenvoudig kan worden hergebruikt. Daarnaast kan SNCF met de software de twintig bestaande regionale TER-websites lokaliseren, waarbij tegelijkertijd een consistente look&feel wordt gewaarborgd. Tenslotte voorziet het content management systeem in de effectieve uitrol van marketing campagnes en kan gepubliceerde informatie via meerdere kanalen worden aangeboden.

David Petreco, Internet Project Manager van TER: "We hebben voor Tridion gekozen vanwege de stabiliteit van de organisatie en de indrukwekkende klantreferenties. Daarnaast biedt de Blueprint management functionaliteit ons de perfecte oplossing voor het beheren van de verschillende websites. Wij willen centraal de content beheren, maar tegelijkertijd op regionaal niveau informatie laten aanpassen. Tot op heden was het niet mogelijk om klantaanbiedingen en marketingcampagnes over al onze websites uit te rollen. In de toekomst kunnen regionale medewerkers de software van Tridion gebruiken om hun sites te actualiseren met relevante regionale gegevens als informatie over stations, spoorlijnen en treinen."

Over SNCF TER
In samenwerking met de Franse regio's ontwikkelt SNCF regionaal openbaar vervoer voor reizigers, dat modern en dynamisch is en een bijdrage levert aan de kwaliteit van leven in de regio. Tevreden stellen, adviseren en informeren zijn de sleutelwoorden die de doelstelling van TER samenvatten. Door het bieden van gepersonaliseerde diensten en oplossingen beoogt TER de relatie met haar reizigers te versterken. TER vervoert dagelijks 550.000 personen, bezit 5.600 treinen en 3.000 stations.

Over Tridion
Tridion is een Europese leverancier van geavanceerde software voor enterprise content-management. Tridions oplossing, Tridion R5, maakt een geïntegreerde aanpak mogelijk van alle bedrijfsinformatie en content. Content afkomstig uit verschillende bronnen, kan eenvoudig worden beheerd, bewerkt en verder gedistribueerd via uiteenlopende kanalen: van websites tot en met mobiele telefoons, PDA's of drukwerk. In diverse talen en voor verschillende doelgroepen, maar altijd met behoud van de corporate huisstijl. Tridions unieke 'single-sourcing'- en 'blueprint management'-functionaliteit biedt bedrijven een snelle en hoge return on investment op hun complexe content-managementinfrastructuren. Tot de klanten van Tridion behoren multinationals als ABN Amro, Alcatel, AKN, Akzo Nobel, Blackwell Publishers, Carrefour, Deutsche Telekom, Garnier, Heineken, Honda, ING, KLM, Open University (UK), Scania, Sdu, Virgin Atlantic, Unilever en Wolters-Kluwer. Het hoofdkantoor van Tridion is gevestigd in Amsterdam; het bedrijf is aanwezig in alle Europese landen en de VS. Meer informatie kunt u vinden op www.tridion.nl

Voor meer informatie
Tridion
Miranda van der Voort
020-2010500
miranda.vandervoort@tridion.com

Whizpr
Annerieke Kamphuis
0317-410 483
tridion@whizpr.nl