Persbericht P-13; Zoetermeer, 7 juli 2003
Afd. Informatie en Communicatie, tel. (079) 368 07 07
Betrokkenheid werknemers in de contractcatering groot
De betrokkenheid van werknemers bij het werk in de contractcatering is
groot. Werknemers vinden het belangrijk dat het werk goed verloopt.
Driekwart van de medewerkers geeft aan dat de organisatie hem of haar
ter harte gaat en men vindt het eigen bedrijf aantrekkelijk vergeleken
met andere organisaties. Over het algemeen vinden de werknemers dat ze
onder goede leiding werken en dat de direct leidinggevende voldoende
doet voor de loopbaanontwikkeling.
"Werken met mensen" de belangrijkste reden om aan de slag te gaan.
Het werken met mensen wordt door zeven van de tien werknemers
aangevoerd als reden om in de bedrijfstak aan de slag te gaan. Ook "de
inhoud van het werk" wordt door een grote groep medewerkers als reden
genoemd. Tegelijkertijd voert de inhoud van het werk de lijst met
vertrekredenen aan, op de voet gevolgd door de lichamelijke belasting
van het werk en de ervaren werkdruk. Deze aspecten brengt een aantal
medewerkers ertoe om de bedrijfstak te verlaten.
Werkdruk daalt
De werkdruk in de contractcatering is ten opzichte van enkele jaren
geleden duidelijk afgenomen. Desalniettemin blijft specifieke aandacht
voor werkdruk noodzakelijk. Zowel de werkbelasting als het werktempo,
twee aspecten die mede bepalend zijn voor werkdruk, kunnen nog
verbeterd worden.
Werkgelegenheidsstructuur is stabiel
Van alle medewerkers die op 30 september 2000 in de contractcatering
werkten is bijna tweederde deel een jaar later nog steeds werkzaam bij
dezelfde werkgever. Een vijfde is dan binnen de bedrijfstak van
werkgever veranderd (doorstromers) en nog eens een vijfde is nieuw
(instromers). Ten opzichte van de horeca en de verblijfsrecreatie is
het aandeel "blijvers" groot en het aandeel doorstromers en instromers
gering. Opvallend is het geringe aandeel jongeren dat de
contractcatering instroomt.
Bedrijfschap Horeca en Catering