AFDELING ATLETIEK

PERSBERICHT

Vught, 29 juni 2003

Prins Hendrik-Junioren halen vier maal goud op NK

Erik Cadée uit 's-Hertogenbosch heeft in Lisse een drievoudige overwinning behaald bij de Nederlandse atletiekkampioenschappen voor junioren. De student bewegingswetenschappen won met een nieuw persoonlijk record het discuswerpen: hij wierp de discus naar een afstand van 62,37 meter. Dit is 45 centimeter verder dan zijn oude record, en hij naderde hij het Nederlandse juniorenrecord van Rutger Smith op 1,07 meter. Zilver was er voor Bram Westland met een afstand van 44 meter exact. Op het kogelstoten was Cadée ook oppermachtig: 17,08 meter was goed voor een tweede gouden plak. Zijn derde overwinning behaalde hij op het kogelslingeren, met een afstand van 54 meter en 34 centimeter. De volgende wedstrijd in aanloop van zijn deelname aan de Europese Juniorenkampioenschappen is de Keienmeeting in Uden, zaterdag aanstaande.

Een Nederlandse titel was er ook voor Fleur Ondersteijn uit Hedel. De pupil van Harry Schulting kwam op de 400 meter horden tot een nieuw persoonlijk record op deze afstand: 63.01 seconden. Op de korte hordenafstand, de 100 meter horden, kwam ze tot zesde plaats met een tijd van 15.56 seconden.

Dorien Dek verrastte met een medaille op de 400 meter. De Tilburgse atlete won zilver in een tijd van 57.51 seconden, een beste seizoensprestatie voor haar. Annemarie Schulte won in een tijd van 54.16 seconden.

Pepijn van Hove uit Vlijmen werkte zondag de 110 meter horden af, en zaterdag de 100 meter vlak. Op de laatste sprintafstand kwam hij in de halve finale tot een tijd van 11.16 seconden. De horden brachten hem naar een vierde stek: 14.90 seconden was zijn tijd in de finale zondag. Op de 200 meter finishte Boy Aarts uit Tilburg die dag ook net naast het podium: 22.29 seconden was zijn deel, zijn beste tijd dit seizoen.

De Vughtse Valentine Kortbeek reikte in de finale van het verspringen naar een afstand van 5,16 meter, goed voor een vijfde plaats bij de meisjes B. Esther Schrijvers uit Valkenswaard (1500 meter) kwam tot een zesde plaats. Ze liep een tijd van 4 minuten en 53.22 seconden. Tim van den Berg eindigde zaterdags als zevende op de 800 meter. De junior B liep een tijd van 2 minuten en 7.61 seconden.
* Prins Hendrik-atleet Luc Krotwaar uit Eindhoven was zaterdag 28 juni de snelste Nederlander in de Stadsloop van Appingedam. De Afrikanen domineerden de 10 kilometer-wedstrijd. Sammy Kipruto won in 29.00,9. De eerste acht plaatsen waren voor Kenianen. Krotwaar werd beste Nederlander, op een negende plaats, in een tijd van 29.52.1, aldus atletiekwebsite http://www.atletiek.nl
* Bij de Vlaamse kampioenschappen in Heusden-Zolder heeft Robbert-Jan Jansen uit Vught 5,05 meter gesprongen. Zondag 29 juni werd de polsstokhoogspringer uit Vught daarmee derde (buiten mededinging).
* Bij de Veteranencompetitie in Gemert hebben de mannen en vrouwenploeg zich geplaatst voor de finale op 14 september. Overwinningen waren er voor Jeroen Bronwasser (1,85 meter op hoogspringen). Jet van Esch liep een nieuw persoonlijk record op de 100 meter (14.38 seconden). Janine Kortbeek won het verspringen met een afstand van 4,84 meter, slechts zeven centimeter van het Nederlands record bij de vrouwen 50+. In de poule werden de mannen derde, en de vrouwen vierde. NOOT VOOR DE REDACTIE (