Korps: Limburg-Zuid, plaats: Maastricht 29-06-2003 Persbericht aantreffen dode man in woning (JC 21.45u) Zondag 29 juni 2003

District Maastricht

Maastricht, stoffelijk overschot 30 jarige Maastrichtenaar aangetroffen
Zondag 29 juni omstreeks 16.30 uur wilde de stiefvader zijn zoon in zijn woning aan de Kollefitstraat te Maastricht bezoeken. Bij het betreden van de woning trof hij in een kamer het levenloze lichaam aan van de 30 jarige J.W.. Omdat hij het ergste vreesde waarschuwde de man de politie, die enkele minuten later ter plaatse was. De politie verrichte in de woning een nader onderzoek en trof het stoffelijk overschot aan van de bij hen bekende aan verdovende middelen verslaafde man. De feiten en omstandigheden van de situatie ter plaatse en de aard van verwondingen zijn aanleiding, dat er ernstig rekening gehouden moet worden met een gepleegd misdrijf. Daarom is de technische recherche direct met het hun onderzoek gestart. De politie is dezelfde avond met een buurtonderzoek gestart. Een Team Grootschalig Optreden (TGO), startte dezelfde avond met een uitgebreid onderzoek.
In de loop van maandag 30 juni 2003 wordt bekend wanneer het Nederlands Forensisch Instituut (NFI) sectie op het lichaam verricht. Dit onderzoek zal meer duidelijk geven over de precieze doodsoorzaak.