Persbericht

Wederom podiumplaats voor Sebastiaan Bleekemolen

Zandvoort, 29 juni 2003. Sebastiaan Bleekemolen, uitkomend voor het Dayzers Racing Team, heeft voor de tweede keer op rij een podiumpositie behaald in de Pearle Alfa 147 GTA Challenge. Tijdens 'Italia a Zandvoort' eindigde de coureur uit Aerdenhout voor de ogen van 10.500 toeschouwers op de derde plaats. Allard Kalff (Zandvoort) en Sandra van der Sloot (Alphen aan den Rijn) werden helaas slachtoffer van het ruwe rijgedrag van andere deelnemers, zij vielen uit.

Sebastiaan Bleekemolen presteerde prima tijdens de kwalificatietraining. De coureur van het Dayzers Racing Team reed de vierde trainingstijd en mocht de race dus vanaf de tweede startrij beginnen. Sebastiaan had een druk weekeinde, hij reed op de Nürburgring in het voorprogramma van de Grand Prix een race in de Porsche Supercup (resultaat: dertiende). Hij werd zowel op zaterdag als op zondag per helikopter heen en weer gevlogen. Sandra van der Sloot kwalificeerde zich als tiende. "Ik maakte in mijn snelste ronde zelf een foutje", gaf ze toe. "Mijn auto is prima, dus ik verwacht veel van de race." Allard Kalff kwam niet verder dan de elfde startpositie. "De motor in mijn auto is niet optimaal, ik krijg voor de race een andere", aldus Allard. "In de race verwacht ik mij flink naar voren te kunnen vechten."

Bij de start van de race verloor Sebastiaan een plaats aan Sandor van Es. "Ik zat klem in het gedrang", vertelde hij na afloop. Velen verwachtten dat Sebastiaan zich vrij rap naar voren zou vechten, maar halverwege de twaalf ronden durende race lag hij nog altijd op de vijfde plaats. Sebastiaan: "Ik had veel last van onderstuur, daardoor had ik moeite om de aansluiting met de kop te houden." In de tweede helft van de race profiteerde Bleekemolen van een duel tussen Rory Bertram en Tim Coronel, waarvan laatstgenoemde het slachtoffer werd en tot achter Sebastiaan terugviel. In de voorlaatste ronde passeerde Bleekemolen Sandor van Es door middel van een prachtige uitremmanoeuvre voor de Tarzanbocht. Sebastiaan Bleekemolen wist de derde plaats tot op de finishlijn vast te houden. "Een prachtig resultaat, zeker omdat ik pas na de race merkte dat ik een langzaam leeglopende voorband en een krom achterwiel had. Met mijn twee podiumplaatsen op rij zie ik de volgende race met veel vertrouwen tegemoet."

Allard Kalff had een goede start en schoof door naar de negende plaats. In de derde ronde was zijn race echter voorbij. "Eerst kreeg ik een harde tik op mijn achterwiel, een bocht later werd ik van de baan geduwd. Dat was het einde van mijn race", aldus de teleurgestelde coureur.

Sandra van der Sloot haalde ook de finish niet. "Ik race nu twaalf jaar, ik heb nog nooit zoiets meegemaakt", beschreef ze het ruwe rijgedrag van enkele van haar tegenstanders. "In de eerste helft van de race kreeg ik hier en daar een forse tik. In de zevende ronde haalde een tegenstander achter mij een actie uit die nergens op slaat. In één actie werden drie rijders uitgeschakeld."

Uitslag Pearle Alfa 147 GTA Challenge:

1. Phil Bastiaans, 12 ronden 23:10.40; 2. Rory Bertram, op 1,303; 3. Sebastiaan Bleekemolen, op 2,74.

Stand na 3 races: 1. Tim Coronel 45; 2. Phil Bastiaans en Rory Bertram 42; 5. Sebastiaan Bleekemolen 32, 9. Allard Kalff 18; 12. Sandra van der Sloot 11.

Voor de redactie: Voor nadere informatie: Nathalie Brand, Public Relations Staatsloterij/Dayzers Tel. (070) 302 16 68, E-mail: nathalie.brand@staatsloterij.com, www.dayzers.nl