Persbericht

Dubbelslag van Tempo Team in derde Pearle Alfa 147 GTA race

Phil Bastiaans revancheert zich

Zandvoort - De dubbelslag van het Tempo Team met Phil Bastiaans een en Rory Bertram twee in de derde Pearle Alfa 147 GTA race van dit seizoen, had nog een staartje. Wie van de twee had de snelste ronde gerealiseerd. De klok was blijven steken op 1.54.571 voor beide coureurs en een en ander was geschiedt in dezelfde ronde. In tienduizendsten gemeten bleek Bertram een/tienduizendste sneller dan Bastiaans maar zo ver mag er reglementair niet gemeten worden. Dus kregen Bastiaans en Bertram ieder een punt voor de snelste ronde. Het verhoogde de euforie binnen het team nog extra.

Bastiaans, die een race eerder, zo zei hij, te veel fouten had gemaakt, revancheerde zich op de Italia Zandvoortdag volledig. Hij had als tweede getraind achter teamgenoot Bertram maar was bij de start zo snel weg dat hij als eerste de Tarzanbocht in kon glippen. Hij had daarmee de leiding in de race en zou die niet meer afstaan.

Bastiaans: ,,Ik moet zeggen dat Bertram zich uiterst sportief heeft opgesteld. Hij was in de beginfase sneller dan ik maar probeerde me niet met een risicovolle manoevre in te halen. Wel hield hij de concurrentie lang tegen en daardoor kon ik een veilige voorsprong opbouwen''.

Bertram werd vervolgens gepasseerd door Cable 1's Tim Coronel maar de jongeling van Tempo Team heroverde de tweede plaats bij het ingaan van het Scheivlak.

Bastiaans: ,,Mijn zege was een teamprestatie. Van de technische staf en van Rory en mij. We staan er weer goed voor in het kampioenschap en ik heb er alle vertrouwen in dat we die titel kunnen gaan binnenslepen. Het zal geen eenvoudige zaak zijn maar het vertrouwen is er''.

Sebastaan Bleekemolen reed een uitstekende race en bracht zijn Dayzertsteam de derde plaats dankzij een fraaie inhaalmanoevre in de Tarzanbocht waarbij hij Sandor van Es naar de vierde plaats verwees.

De derde Pearle Alfa GTA-race bracht de toeschouwers op de banken. In de training waren veertien coureurs binnen een seconde van elkaar gebleven, er werd gestreden op het scherp van de snede en in al dat strijdgewoel bleven een paar coureurs met lege handen staan. Een van hen was Allard Kalff die eerst in aanvaring was gekomen met Cable 1's Jan Joris Verheul en vervolgens door Oscar Middeldorp de baan uit werd getikt.

Kalff: ,,Ik klaag niet. Zulke dingen gebeuren in races. Als je dat niet aan kunt moet je gaan zeepkisten''.

Een prima race reed Pearle's Melvin de Groot die een enerverend duel uitvocht met Berend Gesman (zesde) en tenslotte als zevende zou finishen.

De volgende Challengerace is een gecombineerde met de Italiaanse Challengerijders en wordt op het circuit van Francorchamps gehouden op zaterdag 26 juli.

Uitslag derde Pearle Alfa 147 GTA race:


1. Phil Bastiaans, Ulestraten, 12 ronden in 23.10.40.
2. Rory Bertram , Loosdrecht, op 1.303.

3. Sebastiaan Bleekemolen , Aerdenhout, op 2.74
4. Sandor van Es , Amsterdam, op 3.639

5. Tim Coronel, Huizen, op 3.935

6. Berend Gesman, Alphen aan de Rijn, op 6.443
7. Melvin de Groot, Bentveld, op 7.49

8. Oscar Middeldorp , Alphen aan de Rijn op 19.171
9. Roger Ciapponi, Badhoevedorp, op 20.480

10. Roeland de Groot, Maarssen, op 20.690

Snelste ronde: Rory Bertram en Phil Bastaans, 1.54.571

Uitslag Olympische klasse:


1. Niki Meredith (Ierland)

2. Andre van Wonderen, Schoorl

3. Wily Welles, Zenderen

4. Mark Kershaw, Ierland


Stand kampioenschap:


1. Tim Coronel 45 punten

2. Phil Bastiaans 42 punten

3. Rory Bertram 42 punten

4. Berend Gesman 39 punten

5. Sebastiaan Bleekemolen 32 punten

6. Sandor van Es 28 punten

7. Jan Joris Verheul 25 punten

8. Roger Ciapponi 20 punten

9. Allard Kalff 18 punten

10. Oscar Middeldorp 17 punten

Voor de redactie:
Voor nadere informatie kunt u contact opnemen met Ard van den Eijnde, tel. 020-3421864.

Copyrightvrije foto's zijn beschikbaar op www.autosport.nl/media/alfa


---- --