STICHTING PROMOTIE DEN HAAG

Zonovergoten Parkpop met vele hoogtepunten

De organisatie van Parkpop kan terugkijken op een geslaagd festival. Bij tropische temperaturen trokken vele muzikale hoogtepunten aan het massaal aanwezige publiek voorbij.

Er werd 'afgetrapt' door 16Down om 13.00 uur. Spetterende optredens van onder meer Ozomatli en Brainpower werden afgewisseld met zeer bijzondere performances van An Pierlé en Luka Bloom. Het publiek reageerde, ondanks de hoge temperaturen, zeer enthousiast, wetende dat er later op de dag nóg diverse hoogtepunten aan zouden komen van onder meer Krezip, De La Soul en Youssou N'Dour.

Veel bezoekers
Ook dit jaar trok Parkpop een enorm aantal bezoekers naar het Zuiderpark. Om 18.00 uur meldde de politie dat er tot dat moment zo'n 375.000 bezoekers naar het Zuiderpark in Den Haag waren gekomen. Dit aantal kan nog stijgen, aangezien er nog drie topacts op het programma staan.

Nevenactiviteiten
Naast de muziek heeft Parkpop een groot aanbod aan nevenactiviteiten, zoals de bungyjump, de signeersessies, de popmarkt en, nieuw dit jaar, het CD-branden. Bij dit laatste konden de bezoekers nummers van de optredende artiesten uitkiezen en deze op CD laten branden.

Geen incidenten
De politie, GG en GD verklaarden dat Parkpop zonder incidenten is verlopen. Ook qua bereikbaarheid verliep alles soepel: er werd in grote getalen gebruik gemaakt van de mogelijkheid om vanaf de treinstations in Den Haag naar het Zuiderpark te pendelen met de speciale Parkpop-bussen.

Nieuw initiatief
Het nieuwe 'Locals Only'-podium (presented by Haagse Hogeschool) viel zeer in de smaak bij het publiek. Op dit podium, waar beginnende bands de kans krijgen zich te presenteren voor een groot publiek, vonden bands en publiek elkaar volledig.


---