Politie Midden- en West Brabant

Acoholcontrole Roosendaal

Bergen op Zoom 29 juni 2003

8 Bestuurders op de bon
Alcoholcontrole door Verkeershandhavingsteam

ROOSENDAAL - Op vrijdag 27 juni heeft het Verkeershandhavingsteam van de regiopolitie Midden en West Brabant tussen 19.00 en 01.00 uur op twee plaatsen in de gemeente Roosendaal gecontroleerd op gebruik van alcohol in het verkeer.
Tussen 19.00 en 21.00 uur is een controle gehouden op de Borchwerf nabij het RBC-stadion. 171 bestuurders hebben een blaastest afgelegd. Van hen bleken twee bestuurders te veel alcohol te hebben gebruikt. Een 33 jarige automobilist uit Roosendaal blies 575 ug/l terwijl de toegestane hoeveelheid 220 microgram alcohol per liter uitgeademde lucht mag bedragen. Een 41-jarige bromfietser uit Roosendaal blies 715 ug/l. Ook bleek zijn bromfiets onverzekerd te zijn. Beide bestuurders krijgen binnenkort een dagvaarding om te verschijnen voor de rechter. Voor het onverzekerd rijden komt er nog een boete bovenop.

Tijdens de controle op de Laan van België tussen 21.00 en 01.00 uur, waarbij 391 blaastesten werden afgenomen, bleken 6 bestuurders te veel gedronken te hebben.
De uitslagen van de ademanalyse-onderzoeken lagen tussen de 235 ug/l (laagste) en 570 ug/l (hoogste). Alle bestuurders krijgen een acceptgiro thuisgestuurd waarop het verdrag van de boete staat vermeld. Een Belgische bestuurder van een personenauto mocht meteen een bedrag afrekenen van 400,-.
Tevens kregen alle bestuurders een rijverbod variërend van 1 uur tot 8 uur.

Behalve deze overtredingen werd een bestuurder aangetroffen die niet in het bezit bleek te zijn van een geldig rijbewijs. Een andere bestuurder reed met een onverzekerde bromfiets. Hij bleek ook nog een openstaande boete van 68 te moeten betalen.

Bron: R. van Kuik