Korps: Brabant-Zuid-Oost, plaats: Eindhoven 29-06-2003 2e persbericht van zondag 29 juni 2003

Berichten uit de regio

Eindhoven: Inbraak in horecazaak
Bij een inbraak in een horecazaak aan de Tongelresestraat is een geldbedrag van enkele duizenden guldens weggehaald. Dat gebeurde zondag tussen 2.30 en 13.30 uur. Een raam is ingeslagen, waarna de zaak werd doorzocht.

Eindhoven: Auto gestolen
Vanaf de Nachtegaallaan is tussen zaterdag 21.00 uur en zondag 12.30 uur een personenauto weggehaald. Het betreft een zwarte BMW 735i (SL-XF-95).

Eindhoven: Auto-inbreker op heterdaad betrapt
Een man van 37 jaar zonder vaste woon- of verblijfplaats is zondagochtend op heterdaad betrapt tijdens het inbreken in een auto. Agenten zagen rond 8.45 uur in een parkeergarage aan het Eindje twee mannen bij een auto rondhangen. Toen ze gingen kijken, gingen de twee er ieder op een fiets vandoor. De 37-jarige man kon worden ingehaald, de ander is verdwenen. De aangehouden man heeft bekend dat hij een raam van de auto heeft vernield. Hij is in verzekering gesteld.

Eindhoven: Jongen beroofd van fiets
Een 17-jarige jongen is zondagochtend rond 2.00 uur beroofd van zijn fiets. Toen hij vanaf de Piazza door de tunnel onder het spoor door reed, zag hij drie mannen lopen. Eén van hem gaf hem een duw, waardoor hij bijna van zijn fiets af viel. Een andere man kwam op hem aflopen en eiste zijn fiets. Die heeft de jongen afgegeven, waarna de mannen er vandoor zijn gegaan.

Helmond: Hardnekkige dronken automobiliste
Een vrouw van 37 jaar uit Helmond is zondagochtend twee keer aangehouden omdat ze dronken een auto bestuurde. De eerste keer was rond 3.00 uur op de Noord Koninginnewal. Agenten zagen dat de vrouw daar slingerend reed en hielden haar aan. Op het bureau blies ze een alcoholpromillage van 1,90, waarna het rijbewijs werd ingevorderd. De vrouw werd rond 7.00 uur weer heengezonden, maar mocht uiteraard geen auto meer besturen. Toen één van de agenten die de vrouw had aangehouden naar huis reed, zag hij de vrouw voor zich rijden. Ze was toch weer in haar auto gestapt. Op de Bakelsedijk werd ze voor de tweede keer aangehouden en meegenomen naar het bureau. Na verhoor is ze rond 10.00 uur met een proces-verbaal voor de tweede keer heengezonden.

Helmond: Autos beschadigd
Zeven eigenaren van in totaal acht autos die in de nacht van zaterdag op zondag stonden geparkeerd aan de Harmoniestraat hebben aangifte gedaan van vernieling of beschadiging van hun voertuig. Bij zeven wagens zijn krassen aangebracht op de achterkant van de auto, zoals de kofferbak en de bumper; bij de achtste wagen zitten krassen op het linkerportier.

Helmond: Wasgoed gestolen
Van een waslijn in de tuin van een woning aan de Lekstraat is wasgoed gestolen. Dat gebeurde zondagochtend tussen 6.00 en 11.00 uur. Er verdwenen onder meer een dekbed, een jas en een blouse. Ook werd uit de tuin een kruiwagen meegenomen.

Deurne: Auto weggehaald
Zondag tussen 10.30 en 11.00 uur is vanaf de Strijpsebaan een auto gestolen. Het gaat om een rode Volkswagen Passat 1.9 TDI (09-HR-TG).

Nuenen: Meisjes op scooter aangevallen
Twee meisjes zijn zaterdagavond rond 23.45 uur aangevallen en bijna beroofd van de scooter waarop ze reden. Dat gebeurde op de Opwettenseweg door drie jongens. Die kwamen daar op twee scooters achter de meisjes aanrijden. Ter hoogte van Den Doel blokkeerden ze de weg zodat de meisjes niet verder konden. De jongens begonnen aan de scooter en aan de meisjes te trekken, en één van hen werd door één van de jongens in een wurggreep genomen. Op het moment dat er een auto kwam aanrijden, zijn de jongens er vandoor gegaan. Eén van de meisjes is 16 jaar en woonachtig in Nuenen, van de ander is de leeftijd en de woonplaats nog onbekend.