Politie Drenthe

Korps: Drenthe, plaats: Assen 29-06-2003
Afsluitend persbericht van de TT-week
Bert Peters en Dana Everts verzorgen de persvoorlichting

Afsluitend persbericht TT-week

Tijdens de persconferentie over de afgelopen TT-week spraken de burgemeester van Assen, mevrouw D. van As-Kleijwegt en de districtschef Noord van Politie Drenthe, mevrouw A. Vellinga, hun waardering uit voor de inzet van alle betrokkenen tijdens deze week. De keus voor een multidisciplinaire aanpak was een uitdagende die vooraf spannend was maar achteraf een juiste. De zogenaamde pleinteams in de binnenstad en de handhavingteams Verkeer en Witten, die waren samengesteld uit medewerkers van Gemeente, GHOR, Brandweer en Politie, bereikten door de controlewerkzaamheden een grote preventieve werking. Tevreden was de burgemeester over de medewerking van de campinghouders die nu verantwoordelijk waren voor de handhaving van de openbare orde op hun campings en hun goed van hun taak kweten. De politie was tevreden over de communicatie van de preventieve maatregelen. De meeste bezoekers waren op de hoogte van het nieuwe beleid waar niet meer gedoogd werd en het zogenaamde lik op stuk-beleid werd toegepast. Overtreders werden nu onmiddellijk geconfronteerd met de gevolgen, meestal een transactie die direct voldaan kon worden of een proces-verbaal.

De politie nam vanaf afgelopen woensdag onder meer het volgende in beslag:

* 20 kuub hout

* 8 aggregaten

* 10 volle bierfusten

* 3 lawaaimotoren

* 1 kettingzaag

* 1 geluidsinstallatie

* 10 grote geluidsboxen

* 2 professionele tapinstallaties

* 5 strobalen

* 1 bankstel

* 2 vuurwerkpistolen

* een aantal autobanden

Er werden door de politie1300 diensten gedraaid in de binnenstad. Tijdens de TT-nacht werden in het centrum van Assen 140 agenten ingezet. Vanaf donderdag was er assistentie van 3 Duitse motoragenten en 4 Duitse rechercheurs. Daarnaast werd nog ingezet politie te paard, hondengeleiders, Mobiele Eenheid (IJsselland, Friesland en Drenthe), motorrijders, luchtsteun, KLPD, Arrestantenbewakers en facilitaire medewerkers.

Voor zover nu bekend zijn tijdens de afgelopen dagen 9 motoren gestolen. Een daarvan is inmiddels terecht, in Duitsland werd een Tsjech aangetroffen die op een in Assen gestolen Duitse motor reed.

Negen mensen kregen een transactie van 220 euro omdat ze agenten beledigden.

Er werden 25 motorrijders bekeurd voor diverse verkeersovertredingen. Een Fransman kreeg een bekeuring voor een Burnout (220 euro) en alcoholovertreding (660 euro). Zeven motorrijders kregen een transactie van 200 euro voor een wheely. Verkeersgedrag was volgens de motorsurveillanten opvallend rustig. Er werden ruim duizend blaasproeven afgenomen, 5 bestuurders kregen een proces-verbaal of transactie voor te hoog alcoholpromillage