Politie Gelderland-Zuid


+ Korpsstaf


Datum Zondag 29 juni 2003                                            
                                                                     
Van    / afdeling Communicatie                                       

Regionaal Persbericht



District Stad Nijmegen



Aanhoudingen

Vrijdagnacht werd op de 70e straat Meijhorst een 22-jarige Nijmegenaar aangehouden. Deze wordt ervan verdacht met twee stenen de auto van een 39-jarige Nijmegenaar vernield te hebben. De man was dronken en werd overgebracht naar het bureau.
Beveiligingspersoneel aan de Winselingseweg zag vrijdagnacht twee mannen wegrennen die even daarvoor bij een bedrijf hadden ingebroken. Met behulp van een diensthond kon een 39-jarige Nijmegenaar worden aangehouden in een tuin aan de Weurtseweg. Deze ontkende ingebroken te hebben en beweerde twee andere mannen te hebben zien wegrennen. Hij is voor onderzoek ingesloten. De gestolen goederen werden teruggevonden.
Vrijdagavond hield een 34-jarige Nijmegenaar een 35-jarige Nijmegenaar aan die zijn autoradio gestolen had. Hij droeg deze over aan de politie. De auto had geparkeerd gestaan aan de Turkooisstraat.
Surveillerende agenten hoorden vrijdagavond in de Marienburg-parkeergarage dat een autoruit werd ingeslagen. Binnen troffen zij een 34-jarige Groesbeker aan. Deze werd aangehouden op verdenking van de inbraak en overgebracht naar het bureau.
Een 41-jarige Nijmeegse werd zaterdagavond op de Voorstadslaan aangehouden. Ze had de banden van een 47-jarige Nijmeegse vrouw lek gestoken en naar deze vrouw een mes gegooid. Toen de politie ter plaatse kwam had de vrouw nog een ander mes in haar hand waarmee ze dreigende bewegingen maakte. Ze moest met behulp van pepperspray tot bedaren gebracht worden. De oorzaak van de twist ligt in de relationele sfeer.
Een 18-jarige Nijmegenaar werd zaterdagnacht in de Molenstraat aangehouden. Hij wilde een horecagelegenheid binnen, maar had een vlindermes bij zich. Hij werd overgebracht naar het bureau. Het mes is in beslag genomen.
Vier Nijmegenaren, drie mannen van 34, 20 en 21 jaar en een vrouw van 19, werden zaterdagnacht aangehouden in de Molenstraat. De 20-jarige en de 19-jarige vrouw hadden een 20-jarige man uit Maasbree geschopt en geslagen. De 34-jarige bemoeide zich met de aanhouding en weigerde weg te gaan toen dit gevorderd werd. De 21-jarige weigerde eveneens weg te gaan en beledigde de agenten. De man uit Maasbree moest twee hechtingen in zijn lip laten zetten.
Een 17-jarige Nijmegenaar werd zaterdagnacht in de Lange Hezelstraat aangehouden omdat hij een mes in zijn hand had. Het mes werd in beslag genomen.
Een 59-jarige Nijmegenaar werd zaterdagavond in de Hoogstraat aangehouden. Hij had een zaag in zijn bezit, waarmee hij bezig was geweest een reclamebord op Kelfkensbos om te zagen. Hij verklaarde dit te doen omdat dit bord het uitzicht bedierf op het mooiste stukje Nijmegen.
Een 32-jarige Nijmegenaar werd aangehouden in de Sweelinckstraat. Tijdens een burenruzie had hij een steen door een ruit van een andere bewoner gegooid en wilde hij dit pand binnendringen. Het blijkt dat er een al langer slepend conflict in de buurt is. De man kwam tot zijn daad omdat volgens hem deze bewoner een steen naar zijn zwangere vrouw had gegooid en deze achterna kwam.
Drie Nijmegenaren van 19, 20 en 20 jaar werden zaterdagnacht op het Stationsplein aangehouden. Een oplettende getuige had gezien dat zij bezig waren fietsen open te breken. Zij werden overgebracht naar het bureau.


Woninginbraken

Aan de Lage Markt werd vrijdagavond ingebroken. Men kwam binnen door een niet-afgesloten deur. De 47-jarige aangever mist geld en pasjes.
Aan de Crescendostraat werd vrijdag ingebroken. De achterdeur werd opengebroken. De 54-jarige aangeefster mist in ieder geval sieraden.
Vrijdagmiddag werd ingebroken aan de Nieuwe Nonnendaalseweg. Men verbrak een der. De 66-jarige aangever mist 5 fietsen.
Aan de Koninginnelaan werd zaterdagavond ingebroken. Men forceerde een raam. De 57-jarige aangever mist een stereo, een video en sieraden.


Motor gestolen

Van de Waalhaven verdween zaterdagavond een KTM-motor, kenteken KLE-J14. Een 39-jarige man uit Uedem (D) deed aangifte.



District Tweestromenland



Wijchen - motor gestolen

Vrijdagochtend verdween van de Buys Ballotstraat een zwarte Suzuki, kenteken MJ-18-FY. Een 30-jarige Nijmegenaar deed aangifte.


Leuth - ongeval

Aan de Kapitteldijk vond vrijdagmiddag een ongeval plaats. Een 20-jarige vrouw uit Emmerich (D) sloeg met haar auto linksaf en gaf geen voorrang aan een haar tegemoetkomende automobilist, een 78-jarige man uit Leuth. Een aanrijding was het gevolg. Een 75-jarige vrouw uit Leuth, die bij de 78-jarige in de auto zat, werd overgebracht naar het ziekenhuis.

Druten - aanhouding
Een 21-jarige man uit Horssen deed zaterdagochtend aangifte van vernieling van zijn auto die aan de Markt geparkeerd stond. Na een verkeersruzie was er met een steen een deuk in gegooid. Een 19-jarige Drutenaar werd als verdachte aangehouden. Deze ontkende de vernieling.

Beuningen - winkeldief aangehouden
Personeel van een bedrijf aan de Hadrianussingel achtervolgde vrijdagmiddag een man die bij hen goederen had meegenomen. Iets verderop aan de Hadrianussingel konden surveillerende agenten de man aanhouden Hij bleek inderdaad goederen gestolen te hebben. De man, een 43-jarige Nijmegenaar, is ingesloten.



District De Waarden


Tiel - Zaak dode man op A15 in Opsporing Verzocht
De zaak van de dode man die vrijdagnacht werd aangetroffen op de A15 bij de afslag Tiel-West komt maandagavond in het programma Opsporing Verzocht aan de orde. Er zal gevraagd worden of mensen die tussen 01.30 en 01.45 uur daar reden, iets bijzonders gezien hebben.

Culemborg - autodiefstal
Van de Parallelweg Oost verdween vrijdagochtend een zwarte Ford Escort, kenteken PG-XN-67. Een 47-jarige man uit Eck en Wiel deed aangifte.


Buren - aanhoudingen

Vrijdagnacht hield de politie op de Hennisdijk drie mannen van 22, 22 en 21 jaar uit Beusichem aan. Zij worden ervan verdacht een 23-jarige Culemborger van zijn fiets geslagen te hebben. Deze liep een dik oog en gebroken tanden op. De politie heeft de zaak in onderzoek. Terwijl de agenten met deze zaak bezig waren, haalde een 19-jarige man uit Geldermalsen een zaklamp uit de politieauto. Hierop werd ook hij aangehouden. Toen hij onderweg naar het bureau de agenten nog uitschold, kreeg hij ook nog een proces-verbaal wegens belediging

Meteren/Dodewaard - verkeersovertredingen en beledigingen
Een surveillerende agent hield vrijdagmiddag op de A15 ter hoogte van Meteren een 37-jarige vrouw uit Amstelveen aan, die de maximumsnelheid met meer dan 50 kilometer overtrad. Toen haar verteld werd dat haar rijbewijs werd ingevorderd, schold de vrouw de agent uit. Hierna is zij overgebracht naar het bureau in Tiel. Diezelfde avond hield een agent ter hoogte van Dodewaard ook op de A15, een automobilist staande die te hard reed. De passagiere in deze auto, een 58-jarige vrouw uit Werkendam, beledigde de agenten. Ook zij werd overgebracht naar het bureau in Tiel.


Culemborg - aanhouding

Een 22-jarige Culemborger werd vrijdagnacht op Het Hof aangehouden. Hij had daarvoor op de Varkensmarkt personeel van een horecagelegenheid bedreigd. De man werd ingesloten.

Kesteren - verkeersagressie
Vrijdagavond kwam een 25-jarige automobilist uit Zoelmond samen met zijn vriendin op de Hoofdstraat in conflict met een 39-jarige fietser uit Kesteren. De 25-jarige verklaarde dat de fietser na het niet verlenen van voorrang zijn middelvinger opstak. Toen hij verhaal ging halen viel de fietser hem aan. De fietser verklaarde daarentegen dat de vriendin de middelvinger opstak en dat de twee uit de auto hem eerst afsneden en toen aanvielen. De politie onderzoekt de zaak. De 39-jarige is aangehouden omdat hij te veel alcohol genuttigd bleek te hebben.

Opheusden - ongeval
Op de Hamsestraat vond zaterdagavond een ongeval plaats. Een 16-jarige bromfietser uit Opheusden lette niet op twee voor hem rijdende fietsers, waardoor hij ertegenaan reed. Hij sloeg over de kop en moest met beenletsel naar het ziekenhuis gebracht worden.

Echteld - aanhoudingen
Een 38-jarige man uit Ede deed aangifte. Hij zat zaterdagavond met een aantal familieleden te picknicken aan de Waalbandijk toen enkele malen een auto met in hun ogen hoge snelheid voorbij kwam. Omdat zij kinderen bij zich hadden, wilde zij de bestuurder hierop aanspreken. Toen deze een derde maal voorbij kwam, lukte het echter niet de auto te laten stoppen. Vervolgens reed de familie met een vijftal auto's achter de andere auto aan. Deze stopte op een erf aan de Ooisestraat. Toen de 38-jarige uitstapte werd hij direct tweemaal beschoten, waarna de twee inzittenden in huis verdwenen. Toen de politie ter plaatse kwam, kwamen de beide mannen vrijwillig naar buiten. Het gaat om een 19-jarig man uit Echteld en een 19-jarige man uit Ochten. De man uit Echteld verklaarde direct met een luchtbuks geschoten te hebben omdat hij zich bedreigd voelde. De mannen werden overgebracht naar het bureau. Niemand raakte gewond.




Postbus 9109
6500 HL Nijmegen
Telefoon (024) 327 60 05
Fax (024) 327 63 39 ---- --