Regiopolitie Noord- en Oost Gelderland

PERSBERICHTEN

Regiopolitie Noord- en Oost Gelderland.
* District Noordwest Veluwe
Nadere informatie:
Politievoorlichter Henk van Elteren
bereikbaar via 0900-8844

Datum : 29 juni 2003

Politieteam : Epe
Feit : rijden onder invloed
Datum/tijd : 29 juni 2003, om 03.35 uur
Plaats/straat : Quickbornlaan in Epe
Omschrijving
Een 24 jarige bestuurder van een personenauto uit Epe werd betrapt op het rijden onder invloed. Bij een ademanalyse blies hij 390 ug/l. Hij kreeg hiervoor een boete en een rijverbod van 3 uur.

Politieteam : Ermelo
Feit : verkeersongeval met letsel
Datum/tijd : 28 juni 2003, om 22.13 uur
Plaats/straat : Stationsstraat in Ermelo
Omschrijving
Betrokkenen :
1) 21 jarige bestuurder van een personenauto uit Ermelo 2) een 40 jarige bestuurder van een motorfiets uit Putten Toedracht :
Beide bestuurder reden over de Stationsstraat in de richting van de Putterweg. Bestuurder 2 haalde 1 in, net op het moment dat deze aan de linker zijde van de rijbaan een parkeerplaats wilde oprijden. Hierdoor kwam de motorrijder ten val. Hij blesseerde zich hierbij aan zijn knie. De motorfiets had geringe schade.

Politieteam : Putten
Feit : verkeersongeval met letsel
Datum/tijd : 28 juni 2003, om 15.04 uur
Plaats/straat : Halvinkhuizerweg van Geenstraat in Putten Omschrijving
Betrokkenen :
1) 34 jarige bestuurder van een motorfiets uit Soest 2) 56 jarige fietser uit Putten
3) 56 jarige fietster uit Putten
Toedracht :
Bestuurder 1 reed met zijn motor over de van Geenstraat in de richting van de Voorthuizerstraat. Op de rotonde t.h.v. de Halvinkhuizerweg wilde hij recht de rotonde oversteken. Hierbij verleende hij geen voorrang aan de beide fietsers die op de rotonde voorrang hadden. Beide fietsers (een echtpaar) zijn voor onderzoek overgebracht naar het St. Jansdal in Harderwijk.

Politieteam : Nunspeet
Feit : verkeersongeval met letsel
Datum/tijd : 28 juni 2003, 08.41 uur
Plaats/straat : Spoorlaan Driestweg in Nunspeet
Omschrijving
Betrokkenen :
1) 72 jarige bestuurder van een personenauto uit Nunspeet 2) 22 jarige bestuurster van een personenauto uit Elspeet Toedracht : Bestuurder 1 verleende geen voorrang aan de van rechts komende 2. Door de aanrijding is een 71 jarige passagiere van bestuurder 1 gewond geraakt aan haar hoofd. Naar alle waarschijnlijkheid is ze door de klap van de aanrijding met haar hoofd tegen de deurstijl van de auto geslagen. Zij is overgebracht naar het St. Jansdal in Harderwijk.

Politieteam : Nunspeet
Feit : rijden onder invloed
Datum/tijd : 29 juni 2003, om 02.09 uur
Plaats/straat : Industrieweg in Nunspeet
Omschrijving
Een 61 jarige bestuurder van een bestelwagen uit Oude Wetering is betrapt op het rijden onder invloed. Bij een ademanalyse blies hij 460 ug/l. Dit betekende voor hem een proces-verbaal en een rijverbod van 4 uur.

Politieteam : Nunspeet
Feit : getuigenoproep vechtpartij
Datum/tijd : 29 juni 2003, 00.15 uur
Plaats/straat : Dorpsstraat in Nunspeet
Omschrijving
De politie in Nunspeet is op zoek naar getuigen die inlichtingen kunnen verschaffen over een vechtpartij tussen jongeren. Een 17 jarige inwoner van Harderwijk heeft aangifte gedaan van mishandeling. De schermutselingen begonnen bij de RABO-bank in de Dorpsstraat en kregen later een vervolg bij het postkantoor. Over de omvang en de juiste toedracht tast de politie in het duister. Wel gaat de politie ervan uit dat de schermutselingen tussen een aantal jongeren gekscaleerd zijn en in een vechtpartij zijn ontaard. Getuigen en anderen die inlichtingen kunnen verschaffen worden verzocht te melden bij de politie in Nunspeet via tel. 0900-8844.