Regiopolitie Noord- en Oost Gelderland

PERSBERICHTEN

* Regiopolitie Noord- en Oost Gelderland.
* District Apeldoorn
Nadere informatie:
Politievoorlichter Henk van Elteren
bereikbaar via 0900-8844

Datum : 29 juni 2003

Feit : verkeersongeval met letsel
Datum/tijd : 28 juni 2003, om 09.13 uur
Plaats/straat : Oude Arnhemseweg in Beekbergen
Omschrijving
Twee fietsers uit Krimpen aan de IJssel, respectievelijk 55 en 64 jaar, zijn gewond geraakt toen zij door een personenauto werden aangereden.Beide fietser reden naast elkaar op de Oude Arnhemseweg in de richting Beekbergen. Er was geen tegemoetkomende verkeer. Op een bepaald moment werd er getoeterd door een achterop komende auto. Het volgende moment schampte deze achterop komende auto een van de fietsers met de rechter buitenspiegel. Hierdoor sleurde de aangereden fietser de andere mee en kwamen beiden ten val. Beiden moest worden afgevoerd naar het ziekenhuis. Het 64 jarige slachtoffer is in de loop van de dag met een ernstige bekken/heupfractuur overgebracht naar een ziekenhuis in Rotterdam.
De bestuurder van de achteropkomende auto, een bordeaux rode Volvo 340 is na het ongeval doorgereden. De politie stelt een onderzoek in naar de identiteit van de bestuurder van deze Volvo 340. Getuigen of anderen die inlichtingen kunnen verschaffen over deze zaak worden verzocht contact op te nemen met de politie in Apeldoorn, tel. 0900-8844.

Feit : Dodelijk verkeersongeval
Datum/tijd : 28 juni 2003, om 07.58 uur
Plaats/straat : Kanaal Noord in Apeldoorn
Omschrijving
Bij een verkeersongeval op het Kanaa Noord in Apeldoorn is een 26 jarige bestuurder van een personenauto uit Apeldoorn om het leven gekomen. Het ongeval gebeurde toen een 29 jarige bestuurder van een bestelbus met een aanhangwagen uit Vaassen ter hoogte van de Papagaaiweg de macht over zijn auto kwijt raakte en frontaal op de auto van het slachtoffer reed, die hem tegemoet kwam. De bestuurder van de bestelbus raakte de macht over het stuur kwijt doordat zijn aanhangwagen begon te slingeren, waardoor de auto onbestuurbaar werd. De bestuurder van de personenauto werd in zorgwekkende toestand overgebracht naar het ziekenhuis. In de loop van de middag is het slachtoffer aan zijn verwondingen overleden.

Feit : rijden onder invloed
Datum/tijd : 29 juni 2003, om 01.56 uur
Plaats/straat : Deventerstraat in Apeldoorn
Omschrijving
Opvallend slingerend rijgedrag was voor de politie aanleiding om een 47 jarige bestuurster van een personenauto uit Apeldoorn een blaasproef te laten ondergaan. Door lichamelijk problemen lukte dit niet, waarna een bloedproef is afgenomen door een arts. Het rijbewijs van de bestuurster is ingevorderd.
De echtgenote van de vrouw zat, eveneens onder invloed, bij haar in de auto. Tijdens de controle ging hij zich steeds meer bemoeien met de afwikkeling van de controle. Toen hij zich agressief begon te gedragen en een politieman een klap in het gezicht gaf is hij aangehouden en ingesloten.

Feit : diefstal van 80 terrasstoelen en terrastafels Datum/tijd : 29 juni 2003
Plaats/straat : Oude Arnhemseweg in Beekbergen
Omschrijving
Tussen 03.00 en 04.30 is bij een restaurant in Beekbergen tot twee maal toe een groot aantal terrasstoelen en tafels weggehaald. De daders hebben de voorraad in twee keer opgehaald, met een tussenpauze van 1 uur. De stoelen en tafels waren met kabels en sloten onderling vastgezet. De kabels zijn doorgeknipt en in totaal 80 rieten kuipstoelen en vier langwerpige tafels met een marmotief blad zijn weggenomen. Gezien de hoeveelheid moeten de daders de beschikking hebben gehad over een grote bestelauto of een vrachtauto. Dankzij camerabeveiliging is deze diefstal nauwkeurig vastgelegd op videoband, waarover de politie inmiddels beschikt. Niettemin wil de politie graag in contact komen met getuigen van deze diefstal, of anderen die informatie hierover kunnen geven. Tel. 0900-8844.

Feit : beroving
Datum/tijd : 29 juni 2003, 02.36 uur
Plaats/straat : Arnhemseweg in Beekbergen
Omschrijving
Een 46 jarige inwoner van Apeldoorn is het slachtoffer geworden van een brutale beroving. Hij fietste van Apeldoorn naar Arnhem toen hem ter hoogte van camping Berkenrode twee mannen tegemoet kwamen. Toen hij het tweetal passeerde werd hij plotseling van zijn fiets gesleurd en op de grond gegooid. Onder bedreiging van een mes moest hij plat op de grond blijven liggen. Onder bedreiging moest hij zijn portemonnee afgegeven. De twee overvallers verdwenen op de fiets van het slachtoffer. Pas toen bleek dat ook de rugzak van het slachtoffer verdwenen was. De Apeldoorner heeft zich voor zijn verwondingen laten behandelen in het Lucasziekenhuis.

Feit : snelheidscontrole
Datum/tijd : 28 juni 2003
Plaats/straat : Prins Willem Alexanderlaan in Apeldoorn Omschrijving
De politie heeft tussen 10.50 en 12.00 uur een radarsnelheidscontrole gehouden op de Prins Willem Alexanderlaan. Van 348 voertuigen werd de snelheid gemeten. In totaal overschreden 26 bestuurders de maximumsnelheid van 50 km/u. De hoogst gemeten snelheid was 86 km/u.