Politie Midden- en West Brabant

Persberichten district Oosterhout

Tilburg, 29 juni 2003.

17 bekeuringen bij alcoholcontrole

LOON OP ZAND - In de nacht van vrijdag 27 op zaterdag 28 juni, tussen 21.00 en 04.00 uur heeft de politie een alcoholcontrole gehouden op de Hoge Steenweg in Loon op Zand. Bij deze controle heeft de politie van 1657 weggebruikers een blaastest afgenomen. Hierbij bleek dat 17 bestuurders te veel gedronken hadden. Het hoogst gemeten alcoholpromillage was deze nacht iets meer dan 2.00 promille. Tegen een bestuurder werd proces-verbaal opgemaakt omdat hij zonder rijbewijs reed. Bij onderzoek bleek dit ingevorderd te zijn in verband met een eerdere overtreding terzake rijden onder invloed.

Dodelijk verkeersongeval in Made

MADE - Een 25-jarige inwoner van made is zaterdagmiddag in het St. Elisabethziekenhuis te Tilburg overleden aan de verwondingen die hij vrijdagnacht rond kwart over drie opliep bij een eenzijdig verkeersongeval aan de Drimmelenseweg. Het slachtoffer was met zijn auto, vermoedelijk met hoge snelheid, tegen de zijkant van een oplegger van een vrachtwagen aangereden. Hij raakte hierbij ernstig gewond en werd overgebracht naar het St. Elisabethziekenhuis te Tilburg. Daar overleed de man zaterdagmiddag.

Verkeerscontrole

RAAMSONKSVEER - Bij een verkeerscontrole aan de Kerklaan hebben agenten vrijdagmiddag drie automobilisten bekeurd omdat ze de autogordel niet om hadden. Een automobilist ging op de bon omdat hij een gladde band op zijn auto had liggen en een bestuurder kreeg een proces-verbaal omdat hij niet handsfree zat te bellen. Een 39-jarige man uit Waspik werd bij deze controle betrapt voor het rijden onder invloed. Aan de ademanalyseapparatuur blies de man precies 1.00 promille. Dat leverde hem een rijverbod van vier uren en een dagvaarding op.

Vandaal opgepakt

RAAMSDONKSVEER - Op de Keizersdijk in Raamsdonksveer hebben agenten zaterdagnacht agenten op heterdaad betrapt bij de vernieling van een autospiegel.

Inbrekers gaan met laptop aan de haal

RAAMSDONKSVEER - Bij een bedrijf aan de Steurweg zijn inbrekers zaterdagavond met een laptop aan de haal gegaan. Ze waren via het dak het bedrijf binnengekomen.

Autobrand

TERHEIJDEN - Aan de Hoofdstraat raakte zaterdagavond rond kwart voor twaalf de auto van een 26-jarige man uit bergen op Zoom spontaan in brand. Er raakte niemand gewond. De gealarmeerde brandweer had de brand snel geblust. De auto raakte zodanig beschadigd dat hij gesleept moest worden.

Inbrekers gaan met levensmiddelen aan de haal

OOSTERHOUT - Vrijdagnacht werd er ingebroken in een winkel aan het Zuiderhout. De inbrekers kwamen de winkel binnen door een ruit van de toegangsdeur te vernielen. Zij zijn met een nog onbekende hoeveelheid levensmiddelen aan de haal gegaan.

Brand in aanhangwagen

OOSTERHOUT - Op de Rijksweg, de A59, ontstond zaterdagmiddag rond kwart over één brand in de aanhanger van een 54-jarige inwoner van Oude Lange. De man werd door een passerende automobilist geïnformeerd over de brand. De meubels die op de aanhangwagen waren geladen werden vernield. De oorzaak van de brand is onbekend. De brandweer bluste de zaak.

Vrouw raakt gewond bij poging tot tasjesroof

OOSTERHOUT - Een 64-jarige inwoonster van Oosterhout raakte zaterdagmorgen rond elf uur aan de Slotlaan gewond toen twee tot nu toe onbekende mannen op een bromfiets haar tas probeerde te roven. De vrouw fietste over de Slotlaan toen de passagier haar tas uit het fietsmandje van de vrouw probeerde te stelen. De vrouw kwam hierbij ten val en liep diverse kneuzingen op.

Inbraak in camper

OOSTERHOUT - Zaterdagnacht werd er op een parkeerplaats langs de Rijksweg A27 ingebroken in een camper. De eigenaar van de camper, een Deen, lag met zijn familie te slapen. De dieven zijn met geld en bankpassen aan de haal gegaan.

Waalwijker met drank op betrokken bij aanrijding

WAALWIJK - Op de kruising van de Burgemeester Smeelelaan en de Wethouder Smolderslaan kwamen twee inwoners van Waalwijk met elkaar in aanrijding. Een 42-jarige Waalwijker verleende geen vrije doorgang aan een 18-jarige plaatsgenoot. Deze laatste was door de aanrijding nogal boos geworden en probeerde een getuige van de aanrijding onder druk te zetten om een verklaring af te leggen. Dan blijkt ook het alcoholgebruik bij deze man. Aan het bureau blaast hij bijna 1.25 promille. Hij kreeg een rijverbod van vijf uren en het rijbewijs van de nog jeugdige bestuurder is ingevorderd.

Doorrijder opgepakt

WERKENDAM - Vrijdagmiddag om kwart over twee hebben agenten aan de Vlet een 16-jarige jongen uit deze plaats aangehouden. Hij was op de Voortsevliet betrokken bij een aanrijding maar reed hierna door. Bij zijn aanhouding vond de jongen het nodig de agenten te beledigen en te bedreigen. Hij verklaarde later dit gedaan te hebben omdat hij met een auto bij de aanrijding betrokken was en geen rijbewijs heeft. Met diverse bekeuringen op zak mocht de jongen weer naar huis.

Aanhanger raakt los en nog meer

SLEEUWIJK - Op de Rijksstraatweg raakte vrijdagmiddag de aanhanger, die achter een busje gekoppeld was, los en kwam tegen het balkon van een woning terecht. Een medeweggebruiker die van de aanrijding getuige was lette even niet op een reed hierdoor op een voorganger.

Zakkenroller weet te ontkomen

WERKENDAM - Zaterdagmiddag werd door een getuige gezien dat een nog onbekende man in een supermarkt probeerde om de portemonnee van een winkelende vrouw te stelen. "Houd de dief", riep de getuige waarop de zakkenroller, achtervolgd door meerdere mensen er vandoor ging. De man weet nog wel aan zijn aanhouding te ontkomen, maar moest wel zijn auto achterlaten omdat een van de getuigen de helderheid van geest had om de autosleutels uit het contactslot te halen. In de auto heeft de politie goederen aangetroffen waarvan vermoed wordt dat die van diefstal afkomstig zijn. De auto is veilig gesteld en de aanhouding van de man is slechts een kwestie van tijd.

Eenzijdig ongeval

DUSSEN - Een 20-jarige vrouw uit Dussen raakte zaterdagnacht gewond toen zij op de Provinciale weg de macht over het stuur van haar auto verloor en tegen een boom terecht kwam. Zij liep hierbij een gekneusd sleutelbeen op. In de auto zaten naast de bestuurster nog twee inzittenden. Dat waren vrouwen die eveneens uit Dussen komen. Een van hen raakte bekneld en zij liep bij de aanrijding een gebroken been en
-heup op. Ook liep de vrouw een hoofdwond en een hersenschudding op. Alle vrouwen werden voor onderzoek naar het Amphiaziekenhuis in Oosterhout gebracht.

Aanrijding met touringcar

WERKENDAM - Op de A27, in de rijrichting Gorinchem, vond zaterdagmiddag een aanrijding plaats tussen een personenauto en een touringcar. Bij een inhaalmanoeuvre verloor de bestuurder van een personenauto, een 36-jarige man uit Haarlem, de macht over het stuur, raakte de vangrail en kwam tegen de touringcar terecht die over de rechter rijstrook reed. Hierdoor werd de auto van de Haarlemmer gelanceerd en belandde uiteindelijk in een sloot langs de weg. Wonder boven wonder raakte er niemand gewond bij dit ongeval.

Sigaretten weg

Dongen - Bij een inbraak in een winkel aan het Looiersplein zijn een nog onbekende hoeveelheid sigaretten weggehaald. De inbrekers vernielden een ruit van de winkelpui.

Insluipers aangehouden

RIJEN - Vanuit de Regtenstraat kreeg de politie vrijdagmiddag meerdere meldingen binnen van insluipers die door de bewoners waren overlopen. Als de gealarmeerde politie een onderzoek instelt kan zij later aan de hand van getuigenverklaringen twee mannen uit Bergen op Zoom aanhouden. De mannen zijn 39 en 44 jaar oud en zij hebben inmiddels vier insluipingen bekend.

Glas-in-loodraam vernield

RIJEN - Zaterdag werd er aangifte gedaan van de vernieling van glas-in-loodramen van de Heilige Geestkerk aan de Hoofdstraat. De ramen werden met stenen vernield. Ook enkele ruiten van de naast de kerk gelegen Rabobank moesten het ontgelden. De politie stelt een onderzoek in naar de vandalen.

Bron: Carel Bouman