Korps: Limburg-Zuid, plaats: Maastricht 29-06-2003 Persbericht district Sittard (JC 15.30u) Zondag 29 juni 2003

District Sittard

Beek, rijden onder invloed
Zondagmorgen 29 juni omstreeks 08.00 uur reed een politieman (in zijn vrije tijd) over de A2 in de richting van Maastricht. Voor zich zag hij een bestuurder van een personenauto slingerend over beide rijstroken en de vluchtstrook rijden. Omdat hij vermoedde dat deze bestuurder onder invloed verkeerde, waarschuwde hij de meldkamer van de politie, die onmiddellijk een opvallende patrouille ter plaatse stuurde.
Deze was snel ter plaatse en zag nog net hoe de bedoelde bestuurder het terrein van een tankstation, ter hoogte van Beek, opreed. Bij het aanspreken van de 34 jarige inwoner van Tilburg rook de politie, dat de man alcoholhoudende drank gedronken had en onderwierp hem aan een blaastest. Deze mislukte tot vier maal toen en gezien de twijfelachtige medewerking van de man nam de politie de man mee naar het politiebureau, teneinde hem te onderwerpen aan een ademanalyse. Ook dit lukte niet best. De verdachte gaf als reden op problemen met zijn longen te hebben. Daarom besloot de politie een bloedproef te nemen, die door een DGD arts werd afgenomen.
Gelet op het ernstig verkeersgevaarlijk rijgedrag van de man vorderde de politie bovendien zijn rijbewijs in. In afwachting van de uitslag van het bloedonderzoek, zal de politie te zijner tijd tegen de man proces-verbaal opmaken.