Politie Midden- en West Brabant

Persberichten District Breda 28/29

Breda, 29 juni 2003

Weekend met veel publiek maar weinig problemen

BREDA- De belangrijkste uitgaansavonden vrijdag en zaterdag zijn dit weekend in de Bredase binnenstad rustig verlopen. Het was erg druk in de stad, maar er deden zich geen ernstige incidenten voor. Een enkele horecabezoeker kreeg het aan de stok met een portier, omdat hij zou zijn geweigerd of te hard handig zou zijn aangepakt na moeilijkheden in de zaak. Politiemensen van de horecadienst werden door een enkele ontevreden klanten hierover aangesproken of waren tussenbeide gekomen. Of dit nog tot aangiften leidt is niet duidelijk. Drank was meestal in de man.

Politieman tand door lip geslagen
Patiënt verbouwt wachtkamer poli

BREDA De politie is vannacht rond 01.00 uur personeel van de ongevallenpoli van het Amphiaziekenhuis te hulp geschoten, omdat een ontevreden patiënt de boel aan het verbouwen was. Bloembakken, schilderijen, een ruit, planten en een telefoon moesten het ontgelden. De 22 jarige man uit Etten-leur en twee vrouwen van 18 en 17 jarige die bij hem waren zijn ook aangehouden. De omvang van de schade is niet bekend. De man wilde onmiddellijk een foto van zijn hand en dat ging hem kennelijk niet vlug genoeg.

Er moest volgens de man maar onmiddellijk een foto van zijn hand worden gemaakt toen hij vannacht bij de poli aanklopte. Volgens de man had hij met zijn hand die middag tegen een muur aangeslagen en was dik geworden. Hij vond dat er nu maar eens een foto van gemaakt moest worden. Verplegend personeel vond het maar vreemd dat de man daar nu pas mee kwam. Toen dat wat te lang duurde begon hij de wachtkamer te verbouwen. Alles wat voor het grijpen lag moest het ontgelden.

Toen de politie de man wilde aanhouden begonnen de twee vrouwen, die er bij waren, er zich ook mee te bemoeien. Ze stonden ook hun mannetje en probeerden de vriend uit handen van de politie te houden. Een van de politiemannen werd een tand door de lip geslagen. Na een stevige knokpartij in het ziekenhuis kon de verdacht in de boeien worden geslagen. De twee vrouwen die tijdens de schermutselingen wisten te ontkomen konden later worden aangehouden. Ze waren naar het bureau Centrum gekomen om te kijken waar de 22 jarige vriend bleef.

Een GGD-arts die de verdachte in de cel onderzocht vond de ernst van de opgezwollen hand niet zodanig dat een foto direct noodzakelijk was. Een pijnstiller zou voorlopig voldoende zijn. Met dit advies mocht de man de nacht zien door te komen in een politiecel. De politieman zal nog naar de tandarts moeten, omdat de arts in het ziekenhuis nader onderzoek door een tandarts wel wenselijk vond. De verdachten zijn in verzekering gesteld.

Inbraak in school

BREDA - In de nacht van vrijdag op zaterdag is ingebroken in een basisschool aan de Meerhoutstraat in Breda. Men heeft aan de zijkant van de school een ruit vernield. Doorn de gebroken ruit heeft men een computer weggenomen. Men is verder niet in de school geweest.

Hardleerse dievegge

BREDA Zaterdagmiddag is een 22 jarige Bredase vrouw op het winkelcentrum Moerwijk aangehouden voor winkeldiefstal. De vrouw zat nog in een proeftijd voor eerdere gepleegde winkeldiefstallen. Proces-verbaal wordt opgemaakt.

Inbraak in schuur

BREDA - Uit een schuur aan de Turnhoutstraat is een bromfiets van het merk: Peugeot, type Viva City, kleur grijs, v.v.h.vzpl: XRX-978, frnr:0000383, weggenomen. Waarde van de bromfiets is niet bekend.

Diefstal autos

BREDA Zaterdag is vanaf de Oosterhoutseweg in Teteringen een auto van het merk: Volkswagen, type Golf, kleur grijs met het kenteken 04-FF-DD gestolen. De dagwaarde van de auto is niet bekend.

Vanaf de Terheijdenseweg is in de nacht van zaterdag op zondag een Volkswagen Golf, kleur blauw met het kenteken 59-LP-FN, gestolen. De waarde van de auto is niet bekend.

Aanhouding voor bezit harddrugs

BREDA Een 39 jarige Bredanaar is gisteravond aangehouden in een flat in Breda noord. De man lag daar te slapen en bleek buiten enkele kleine zogenaamde grip zakjes met vermoedelijk drugs ook nog 25 bolletjes vermoedelijk cocaïne op zak te hebben. De Bredanaar is aangehouden en in een cel ingesloten.

Jongen (15) bedreigt vriend met mes

TETERINGEN Gisteravond is op de Langelaar in Teteringen een 15 jarige jongen uit die plaats aangehouden nadat hij een leeftijdgenoot de keel zou hebben dichtgeknepen en hem met een mes had bedreigd. Volgens de verdachte was hij via de gsm uitgescholden. Dat stond hem niet en was naar huis gegaan om en mes te halen. Dat hij daarmee zijn vriend had bedreigd wilde hij niet toegeven, maar wel dat hij hem de keel had dichtgeknepen. De verdachte is in verzekering gesteld.

De 15 jarige jongen uit Teteringen was tijdens het bedreigen van zijn vriend ook nog een fietser achterna gerend. De getuige riep vanaf een afstand dat hij de jongen los moest laten, omdat hij anders de politie zou bellen. Toen de fietser zijn gsm pakte en met de politie belde kwam de 15 jarige achter de fietser aan maar die wist te ontkomen. De verdachte vluchtte daarop weg, maar kon kort daarna in de omgeving door de politie worden aangehouden. Waarover de scheldpartij ging is tot nu toe niet duidelijk.

Jongen 16 krijgt klappen van automobilist

BREDA Een 16 jarige jongen heeft in de nacht van vrijdag op zaterdag op de Muiderslotstraat een klap gekregen van de bestuurder van een witte bestelauto. De man kwam hard aanrijden en daar maakte de 16 jarige met zijn vriend een opmerking over. De man stapte uit en sloeg de jongen recht in zijn gezicht. Een kapotte lip en een gezwollen gezicht was het gevolg. De inzittenden van een auto die een en ander hadden gezien konden de politie aan een kenteken helpen. De politie stelt een onderzoek in naar de dader van de mishandeling.

Bron: R. van Kuik