Politie Zaanstreek-waterland



16:09 27-JUN-03
LOC.: PURMEREND, BURG D KOOIMANWG

Aanrijding tussen auto en motor met gewonde

Een 44 jarige Purmerender reed als bestuurder van een motor over de Burgemeester,
D. Kooimanweg, komende uit de richting van de rotonde (Hoornselaan). Zijn vrouw (44 jaar) zat
achterop. Een 20 jarige man uit HIPPOLYTUSHOEF reed als bestuurder van een bestelauto op de
parkeerplaats van het Jan van Egmond College en wilde de Burg. D. Kooimanweg oprijden. De bestelauto gaf geen voorrang aan de motorrijder. Hierdoor knalde de motor tegen de linkerzijde van de bestelauto aan. De motor kwam ten val waarbij de vrouw klaagde over pijn in de knie en bovenbeen. Ambulance ter plaatse en heeft de vrouw naar het Waterlandziekenhuis vervoerd.

---


19:03 27-JUN-03
LOC.: ZAANDIJK, PLATAANWEG

Vlam in de pan

Mevrouw was aan het koken in de keuken. Er stond een pan met olie op het vuur.
Nadat zij even naar de kamer was gegaan stond de olie in brand. Vlam sloeg vervolgens in de afzuiging welke ging branden. Vervolgens hebben ze de keuken afgesloten, (geen lucht er meer bij) en hebben de brandweer gebeld. Deze heeft geblust en alles nagemeten. Vervolgens hebben zij het plafond weggebroken om te kijken of alles uit was.

---


20:55 27-JUN-03
LOC.: PURMEREND, KORENSTRAAT
Foutparkeerders op de bon
Van 19.30 tot 20.00 uur is er een controle gehouden in de Korenstraat op "parkeren buiten de parkeervakken binnen een woonerf". 9 voertuigen kregen een bekeuring.

---


21:13 27-JUN-03
LOC.: LANDSMEER, NOORDEINDE

Pand gekraakt

Aan het Noordeinde is een drie jaar leeg staand pand gekraakt door een groep van ongeveer 25 personen. In het pand lagen matrassen en andere meubels die reeds naar binnen waren gebracht.
Aan alle voorwaarden van de krakerswet was voldaan.

---


22:10 27-JUN-03
LOC.: OOSTZAAN, REKREATIEGEBIED TWISKE

Skatebaan in brand

Onder de verhogingen van de skatebaan een stond een pak kranten in de brand. Aan de andere zijde lag ook een pak kranten onder de verhoging wat nog niet in de brand stond. Door brandweer heeft de brand geblust en het andere pak kranten nat gemaakt.

---



04:09 28-JUN-03
LOC.: ZAANDAM, PROVINCIALEWEG

Inbraak in hotel

De portier zag ineens een manspersoon gebukt richting balie lopen.Bij het zien van de dader ontstond er een achtervolging, waarbij de dader door het raampje naar buiten dook. Hierbij wist de portier een schoen van de dader te pakken die hij even later onder bedreiging weer terug moest geven. Uit het bedrijf is ongeveer 200 E uit de kassa ontvreemd.

---


07:18 28-JUN-03
LOC.: PURMEREND, GORSLAAN
Ruit vernield van kantoorpand
Bij een bedrijf aan de Gorslaan kwam een melding van vernieling van een ruit. Ter plaatse bleek dat zes bakstenen cq trottoirtegels door een ruit van 3m x 3m waren gegooid. Mogelijk is er een laptop weggenomen. Op een bureau lagen namelijk draden waarvan een laptop losgekoppeld kan zijn.
Op de ruit waren glasbruikmelders gemonteerd, maar deze hebben niet gewerkt.

---


08:57 28-JUN-03
LOC.: ZAANDAM, PROVINCIALEWEG

Inbraak na vernieling ruiten

Bij een deurwaarderskantoor en bloemist zijn omstreeks 03.00 uur een aantal ramen vernield.
Bij de bloemist is men ook binnen geweest en heeft men een digitale camera en een telefoon met toebehoren weggenomen. Tevens zijn diverse kasten en laden doorzocht en is men in de koelcel geweest.


---


10:59 28-JUN-03 kraken/bezetten
LOC.: ZAANDAM, WILHELMINASTRAAT

Pand gekraakt

Het pand aan de Wilhelminastraat is van de gemeente Zaanstad en staat al meer dan een jaar leeg.
De krakers hadden inmiddels het pand als een woning ingericht. (bed, tafel stoelen etc).

---


20:58 28-JUN-03
LOC.: MONNICKENDAM, HOUTRIB 0 K
Aanrijding met letsel
Een 6 jarig jongetje was aan het spelen en rende tijdens het tikkertjesspel vanachter een gedeeltelijk op de stoep geparkeerde auto zo de weg op waar juist een auto langzaam rijdende reed. Het jongetje kwam tegen het rechtervoorspatbord aan een kwam daarbij te vallen. Vermoedelijk is hierbij het linkeronderbeen gebroken.

---



22:33 28-JUN-03
loc.: ZAANDAM, POELENBURG
Vaatwasmachine raakt oververhit en portiek tijdelijk ontruimd
Op de tweede etage in de woning aan de Poelenburg was een hevige rookontwikkeling ontstaan door vermoedelijk kortsluiting in een vaatwasser. De gehele flatwoning stond onder water. In de woning werden geen mensen aangetroffen. Brandweer snel ter plaatse. Als gevolg van de kortsluiting heeft een korte brand gewoed. Als gevolg daarvan is de watertoevoerleiding van de vaatwasser gesmolten en is het water op de vloer gelopen. Een buurman had de kraan al eerder dichtgedraaid.
I.v.m. de rookontwikkeling moesten de bewoners van de 8 woning de woning verlaten.
Na circa 15 a 20 minuten gaf de brandweer de bewoners toestemming om weer naar hun woning terug te keren. Ten gevolge van het water dat uit de vaatwasser was gelopen hebben de benedenburen waterschade opgelopen in verschillende vertrekken.

---


02:00 29-JUN-03
LOC.: KROMMENIE, NOORDERHOOFDSTRAAT

Horecatoezicht Krommenie

Er werd toezicht gehouden rond de Noorder en Zuiderhoofdstraat. Vermoedelijk daar het
vakantie is, zeer weinig volk op de been. Geen onregelmatigheden waargenomen.

---


02:26 29-JUN-03
LOC.: PURMEREND, BURG D KOOIMANWG/ WAGENWEG/PURMERSTEENWEG
Aanrijding en vechtpartij tussen twee fietsers.
Twee fietsers kregen een aanrijding op de Kooimanweg. Daarna ontstond een ruzie waarbij enkele klappen vielen. Aanleiding, een 23 jarige Purmerender reed op zijn fiets over het fietspad van Kooimanweg hij kwam vanuit de richting Purmersteenweg. Een 19 jarige Purmerender kwam vanaf de tegenover gestelde richting, maar hij reed over het fietspad aan de voor hem verkeerde kant van de weg. Beiden konden elkaar niet ontwijken waardoor een aanrijding ontstond.
Hierna ontstond er ruzie en hierbij sloeg de 19 jarige de ander een aantal keren in het gezicht. Waardoor een gescheurde lip en een rood oor ontstond. De 23 jarige moest zich laten behandelen in het Waterland ziekenhuis. Hij bleek wel te veel gedronken te hebben en kreeg hiervoor een procesverbaal.

---


03:29 29-JUN-03
LOC.: PURMEREND, KOEMARKT
Controle horeca Koemarkt
Tijdens horecadienst een aantal aanhoudingen verricht te weten:
1 x mishandeling; een 22 jarige Purmerender ging in een horeca zaak door het lint en gaf zonder aanleiding een kopstoot
1 x bezit drugs; bij een 24 jarige Purmerender werd tijdens een preventieve fouillering drugs aangetroffen.
1 x art 5, art 8 en meerdere overtredingen; een 18 jarige verdachte reed zonder helm, zonder verlichting op een onverzekerde bromfiets, zonder bromfietscertificaat. Daarbij veroorzaakte hij gevaar op de weg en was hij nog onder invloed ook. Na een heftige achtervolging door een motorrijder kon de verdachte aangehouden worden.
Een aantal personen zijn gewaarschuwd voor gebruik van alcoholhoudende drank op openbare weg.


Verder zijn de volgende mini's uitgeschreven:
1 x rijden zonder geldig bromfietscertifikaat
1 x geen bromfietsverzekering
2 x urineren
1 x rijden zonder rijbewijs motor
1 x rijden zonder dimlicht motor

---


03:35 29-JUN-03
LOC.: ZAANDAM, HEMKADE

Dealer aangehouden

Twee Amsterdammers (23 en 24 jaar) waren harddrugs aan het dealen in een horeca gelegenheid aan de Hemkade te Zaandam. Beide personen zijn aangehouden door de bewaking van de horeca gelegenheid en overgedragen aan de politie. Beide personen handelden in coke.

---


11:57 29-JUN-03
LOC.: KOOG AAN DE ZAAN , BREESTRAAT, JULIANASTRAAT

Motorrijder gewond zonder rijbewijs

Een 17 jarige Zaandijker reed op de Breestraat t.h.v. de kruising met de Leliestraat/ Julianastraat te Koog aan de Zaan, zonder geldig rijbewijs op een motorfiets. De motor kreeg waarschijnlijk een vastloper en daardoor kwam de jongen ten val. Hij had ook geen helm op zijn hoofd. De jongen was hardleers. Hij was eerder in de week al gewaarschuwd omdat hij samen met een ander lopend naast de motor werd aangetroffen. De ambulance heeft de jongen onderzocht en meegenomen heeft naar ziekenhuis de Heel.

---



---- --