Nieuwsbericht

zondag, 29 juni 2003, 15.30 uur

NOORD-KENNEMERLAND

Man met harddrugs aangehouden
Alkmaar, vrijdag 27 juni 2003.
Vrijdagmiddag werd een 23-jarige man uit Alkmaar aangehouden op de Van Oostzanekade. Een surveillerende motoragente zag de man rijden op een bromfiets over de Bergerweg zonder dat hij een helm voerde. Toen de agent hem daarover aan wilde spreken probeerde de bromfietser te ontkomen. Hij kon echter staande worden gehouden. Tijdens het daarop volgende onderzoek bleek dat de man harddrugs bij zich had. Er werden ruim 200 XTC-pillen en 20 bolletje cocaïne bij hem aangetroffen. Hij is hierop aangehouden en overgebracht naar het politiebureau. De harddrugs zijn in beslag genomen.

Man gewond na ongeval met bromfiets
Egmond aan Zee, 28 juni 2003.
In de nacht van vrijdag op zaterdag is een 35-jarige Amsterdammer gewond geraakt nadat hij betrokken raakte bij een eenzijdig ongeval. Het slachtoffer reed met zijn bromfiets over de Voorstraat. Door tot nu toe onbekende oorzaak botste hij tegen een paaltje in de rijbaan van de Voorstraat dat ter afsluiting van deze straat dient. De Amsterdammer raakte hierbij gewond aan zijn hoofd en is overgebracht naar het ziekenhuis in Alkmaar waar hij is opgenomen.

Alcohol en verkeer
Alkmaar / Bergen, zaterdag 28 juni 2003.
In de nacht van vrijdag op zaterdag werden op verschillende plaatsen in het district Noord-Kennemerland bestuurder gecontroleerd op het gebruik van alcohol. In Bergen aan Zee werd tussen 22.00 en 24.00 uur een controle gehouden op de Zeeweg. Tijdens deze controle werden zo'n 400 bestuurder gecontroleerd. Zes van hen bleken te veel gedronken te hebben. Het hoogst gemeten alcoholgebruik bedroeg 370 ug/l. Dat is ruim boven de toegestane hoeveelheid van 220 ug/l. Op de Bergerweg in Bergen werd eenzelfde controle uitgevoerd tussen
02.00 en 03.30 uur. Tijdens deze controle moesten 83 bestuurders blazen. Twee van hen bleken te veel te hebben gedronken. Het hoogste percentage hier bedroeg 515 ug/l
In Alkmaar werden drie bestuurder betrapt op het gebruik van alcohol. Het hoogste gebruik bedroeg hier 910 ug/l. Dat is ruim viermaal de toegestane marge. Deze bestuurder, een 42-jarige Alkmaarder, moest dan ook zijn rijbewijs in leveren

Rijden onder invloed van alcohol
Bergen, zaterdag 28 juni 2003.
Zaterdagavond werd een 37-jarige bestuurder van een personenauto uit Bergen aangehouden op de Zeeweg. Bij controle bleek dat hij alcohol had gedronken. Hij blies 270 ug/l. Dat is ruim boven de toegestane marge van 220 ug/l.
Tien minuten later werden op dezelfde weg een 35-jarige Alkmaarder aangehouden. Hij reed daar met zijn auto en ook hij bleek teveel alcohol te hebben gedronken. Hij blies namelijk 320 ug/.l.

Alkmaar, zondag 29 juni 2003.
Zondagmorgen werd een 37-jarige bestuurder van een personenauto uit Alkmaar aangehouden op de Vondelstraat. Bij controle bleek dat de man alcohol had gedronken. Hij blies 805 ug/l. Dat is nagenoeg viermaal de toegestane hoeveelheid van 220 ug/l. Normaliter zou het rijbewijs van de bestuurder worden ingevorderd. Het bleek echter dat man eerder dit jaar was geverbaliseerd voor het rijden onder invloed van alcohol. Toen was het rijbewijs van de man al ingevorderd.

Dronken autobestuurder belandt met zijn auto in het water Ursem, zondag 29 juni 2003.
Zondagmorgen kort na 04.00 uur reed een 19-jarige jongen uit Avenhorn met zijn auto over de Molenweg in de richting Avenhorn. Omdat hij naar zijn zeggen zijn radio aan wilde zetten merkte hij te laat een schrikhek aan het einde van de Molenweg op. Hierdoor belandde hij met zijn auto in de ringvaart van de Schermer. De bestuurder wist op eigen gelegenheid de auto te verlaten en is vervolgens naar huis gegaan. Daar werd hij later door de politie aangehouden. Het bleek dat de bestuurder alcohol had gedronken. Hij blies 570 ug/l. Het rijbewijs van de man is ingevorderd.

Drie jongens aangehouden na diefstal met geweld Heerhugowaard, zondag 29 juni 2003.
In de nacht van zaterdag op zondag zijn vier jongens tussen de 17 en 22 jaar uit Broek op Langedijk en Heerhugowaard aangehouden. Kort daarvoor hadden de vier een 19-jarige jongen uit Bergen beroofd van zijn geld en telefoon. Het slachtoffer stond geld te pinnen bij een automaat aan de Raadhuisstraat toen één van de aangehouden jongens het geld uit zijn had pakte. Het slachtoffer wist het geld terug te pakken en rende weg. Toen hij even verderop ten val kwam werd hij door de vier geschopt en geslagen. Het geld werd uit één van zijn zakken gehaald en ook een mobiel telefoontoestel werd hem afgenomen. Het slachtoffer wist aan zijn belagers te ontkomen en meldde zich bij een politieauto. Samen met de agenten werd een onderzoek in de omgeving ingesteld naar de daders. Twee van hen konden worden aangehouden op het Raadhuisplein en de Jac. Van Maerlantlaan. De twee anderen werden ruim een half uur later aangehouden op de Deimoslaan. Alle verdachten zijn overgebracht naar het politiebureau. Zij zijn inmiddels en verzekering gesteld.

NOORDKOP

Noordkop
Inbraak woning
Middenmeer, vrijdag 27 juni 2003.
Vrijdag tussen 07.30 en 17.50 uur werd ingebroken in een woning aan de Oudelanderweg. Men kwam in het pand door het vernielen van een deur in een schuur. Vervolgens heeft men verschillende deuren in het pand opengebroken en vernield. De eigenaar/bewoner kon nog niet precies aangegeven wat er is weggenomen. Vast staat wel dat er een groot aantal goederen zijn verdwenen.

Twee jongens aangehouden na vechtpartij
Schagen, vrijdag 27 juni 2003.
Twee jongens van 15 en 18 jaar en beiden afkomstig uit Schagen zijn vrijdagavond aangehouden op het Makado Centrum. De twee waren met elkaar in gevecht geraakt omdat de één de ander bier in het gezicht gegooid zou hebben. De politie wist de vechtersbazen van elkaar te scheiden. Ondanks vorderingen van de politie om elk een kant op te gaan bleven de twee elkaar opzoeken. Hierop zijn zij aangehouden en overgebracht naar het politiebureau. Na een 'goed gesprek' zijn de twee weer in vrijheid gesteld.

Stereo apparatuur uit woning gestolen
't Zand, zaterdag 28 juni 2003.
In de nacht van vrijdag op zaterdag tussen 21.45 en 02.15 uur werd ingebroken in een woning aan de Korte Bosweg. Men kwam in de woning door het vernielen van een slot in één van de deuren. Vanuit het huis werden een tuner, versterkers en andere stereoapparatuur weggenomen. De waarde van de weggenomen goederen bedraagt ruim 10.000 euro.

Onrustig in de Koog
In de Koog was het in de nacht van vrijdag op zaterdag onrustig. Omstreeks 02.45 uur werd de assistentie van de politie ingeroepen omdat een Texelaar (zijn personalia is op dit moment niet bekend) zou zijn mishandeld in een horecabedrijf aan de Dorpsstraat. Voor deze mishandeling werden drie jongens tussen de 17 en 19 jaar en afkomstig uit IJmuiden en Velsen, aangehouden. Zij zijn later in de nacht, na verhoor, weer in vrijheid gesteld
Een half uur later troffen agenten een 22-jarige man uit Woerden aan op de Nikadel. De man had verwondingen aan zijn gezicht. Omstanders vertelden dat het slachtoffer een vechtpartij wilde sussen en daarbij een harde stoot in het gezicht had gekregen waardoor hij mogelijk even buiten bewustzijn is geraakt. Het slachtoffer is over gebracht naar een arts die constateerde dat zijn neus vermoedelijk was gebroken. Hij zal zich onder behandeling moeten laten stellen van een specialist. De politie stelt een onderzoen in naar de dader.
Kort na dit incident werd een vechtpartij gemeld op het strand bij De Koog. Hierbij werd een 23-jarige man uit Oudeschild in het gezicht geslagen. Aanleiding was een opmerking die de Texelaar maakte in de richting van een groepje jongens. Hierdoor ontstond een vechtpartij waarbij het slachtoffer een aantal klappen op liep. Een onderzoek naar de daders bleef zonder resultaat.

Schietpartij
Den Helder, zaterdag 28 juni 2003.
Zaterdagmiddag omstreeks 15.00 uur vond een schietpartij plaats op de Zoomstraat. Een 21-jarige man uit Den Helder parkeerde zijn auto langs de rijbaan toen achter hem een andere auto stopte. De bestuurder van deze auto, een bekende van de andere man, stapte uit. Er ontstond een woordenwisseling waarna het slachtoffer plotseling werd beschoten door de andere bestuurder. Terwijl het slachtoffer weg vluchtte bleef de verdachte op hem schieten. Hierbij werden de ramen van de auto van het slachtoffer en een andere geparkeerde auto vernield. Het slachtoffer wist te ontkomen en raakte niet gewond. Na de schietpartij verdween de dader in zijn auto in de richting van de Marktstraat. De politie is inmiddels gestart met een onderzoek naar de juiste toedracht van de schietpartij en de verblijfplaats van de dader.

WESTFRIESLAND

Rijden onder invloed van alcohol
Enkhuizen, zaterdag 28 juni 2003.
In de nacht van vrijdag op zaterdag werd een 30-jarige bestuurder van een bromfiets uit Grootebroek aangehouden op de Dijk. Bij controle bleek dat de man te veel alcohol had gedronken. Hij blies 780 ug/l. Dat is ruim driemaal de toegestane waarde van 220 ug/l.

Grootebroek, zaterdag 28 juni 2003.
Zaterdagavond werd een 48-jarige bestuurder van een personenauto uit Grootebroek aangehouden op de Raadhuislaan. Bij controle bleek dat hij alcohol had gedronken. Hij blies 570 ug/l. Dat is ruim 2,5 maal de toegestane marge van 220 ug/l.

Hoorn, zondag 29 juni 2003.
In de nacht van zaterdag op zondag werd een 19-jarige bestuurder van een personenauto aangehouden op de Zwaagmergouw. Surveillerende agenten zagen dat de man tot driemaal toe een rood verkeerslicht negeerde. Bij een controle bleek dat de bestuurder alcohol had genuttigd. Hij blies 595 ug/l. Zijn rijbewijs werd hierop ingevorderd. Kort nadat de man in vrijheid was gesteld werd hij weer aangehouden omdat hij een agent beledigde. Ook hiervoor werd hij geverbaliseerd.

Autobrand
Bovenkarspel, zaterdag 28 juni 2003.
In de nacht van vrijdag op zaterdag werd de bewoner van een woning aan het Rak wakker gemaakt door buurtbewoners. Het bleek namelijk dat er vlammen uit zijn auto kwamen en het voertuig midden op de rijbaan van het Rak stond. De eigenaar had zijn auto vrijdagavond omstreeks 21.00 uur geparkeerd voor zijn woning. Vermoedelijk is de brand ontstaan door kortsluiting. Diezelfde kortsluiting heeft er vermoedelijk voor gezorgd dat de auto ongeveer 20 meter uit zich zelf is gaan rijden en daardoor midden op de rijbaan stond. De auto raakte zwaar beschadigd. Twee andere auto's bekwamen eveneens brandschade.

Twee jongens aangehouden na het vernielen van ramen Hoorn, zaterdag 28 juni 2003.
In de nacht van vrijdag op zaterdag zijn twee jongens 17 en 22 jaar, afkomstig uit Hoorn en Zwaag aangehouden op de Westerdijk. Kort daarvoor hadden getuigen gehoord en gezien dat de twee vernielingen pleegden aan ramen van winkels op de Grote Noord. Uit onderzoek bleek dat van een drie winkels een aantal etalageramen waren vernield. Naar aanleiding van een aantal goede signalementen konden de daders getraceerd worden. Zij waren op een bromfiets weggereden. Agenten troffen het tweetal weggedoken bij een bruggetje langs de Westerdijk aan. Kennelijk probeerden zij zich daar te verstoppen om zo aan hun aanhouding te ontkomen. De twee zijn voor nader onderzoek over gebracht naar het politiebureau.

Drie vrouwen aangehouden door vreemdelingenpolitie Schellinkhout, zaterdag 28 juni 2003.
Zaterdagmiddag zijn drie Thaise vrouwen van 20, 22 en 37 jaar oud, aangehouden in een pand aan de Dorpsweg. Mede naar aanleiding van advertenties was het de politie bekend dat in het pand seksuele dienstverlening plaats vond en dat daarbij vermoedelijk gebruik werd gemaakt van de diensten van vrouwen uit het buitenland. Deze informatie bleek dus juist te zijn. De drie aangehouden vrouwen zijn in vreemdelingenbewaring gesteld. Twee van hen konden geen paspoort of een ander identiteitsbewijs tonen. Door de politie wordt een onderzoek ingesteld naar de verblijfstatus van de vrouwen.

Man aangehouden na het plegen van mishandeling
Medemblik, zondag 29 juni 2003.
Zondagmorgen omstreeks 02.30 uur werd een 29-jarige man, zonder bekende woon- of verblijfplaats, aangehouden op de Saliebarak. De man had kort daarvoor een 31-jarige man uit Opperdoes in het kruis geschopt en tegen het hoofd geslagen. Ook zou de verdachte een 29-jarige man uit Medemblik hebben geschopt en geslagen. De verdachte is voor nader onderzoek overgebracht naar het politiebureau en daar ingesloten. Het is niet bekend of beide slachtoffers zich onder doktersbehandeling moeten stellen.

Jongen aangehouden na mishandeling
Hoorn, zondag 29 juni 2003.
In de nacht van zaterdag op zondag werd een 20-jarige jongen uit Hoorn aangehouden in een horecabedrijf aan de Roode Steen. Kort daarvoor had de jongen een andere bezoeker, een 18-jarige inwoner van Zwaag, met een bierglas in het gezicht geslagen. Hierdoor raakte deze gewond aan zijn hoofd en moest zich in het ziekenhuis laten behandelen. De dader is voor onderzoek overgebracht naar het politiebureau.

Auto gestolen na woninginbraak
Medemblik, zondag 29 juni 2003.
In de nacht van zaterdag op zondag werd een inbraak gepleegd in een woning op het Zuiderzeepark. Men kwam in de woning door het vernielen (boren van gaten) in het kozijn waardoor het raam kon worden geopend. Vanuit de woning werden de autosleutels van de auto, die voor de woning geparkeerd stond, weggenomen. Omstreeks 05.00 uur ontdekte de bewoner de diefstal. De gestolen auto is van het merk Mercedes, type ML 320. De auto is blauw van kleur en voorzien van het kenteken 38-JJ-TJ.