Korps: Brabant-Noord, plaats: Den Bosch 29-06-2003 Persbericht district Den Bosch

JONGENS AANGEHOUDEN POGING DIEFSTAL, Heusden

De politie heeft zaterdagavond twee jongens uit Heusden, 14 en 17 jaar oud, aangehouden aan de Laagstraat in hun woonplaats. Ze worden er van verdacht eerder die avond samen met nog een persoon gepoogd te hebben twee fietsen weg te nemen van de Pelsestraat in Heusden. Dit was door meerdere mensen gezien. Zij hielden de verdachten staande en belden de politie. Die kwam snel ter plaatse, maar inmiddels waren de verdachten reeds opgehaald door één van hun moeders. De politie kon twee van hen even later op basis van het signalement alsnog aanhouden aan de Laagstraat. Ze zijn voor verder onderzoek ingesloten.

AANHOUDING NA GELUIDSOVERLAST, `s-Hertogenbosch

Een 18-jarige inwoner van Den Haag is zaterdagnacht aangehouden op de Evert van Dijkstraat in `s-Hertogenbosch. De politie kwam daar ter plaatse omdat er sprake was van geluidsoverlast vanuit een woning in die straat. Voor de woning stond een groep mensen die eerder die avond in de woning een feest hadden gehad. De politie had die nacht al eerder een melding van geluidsoverlast gehad. De bewoner gaf toen aan het feest te beëindigen en iedereen naar huis te sturen. Een deel van de feestgangers bleef hangen en veroorzaakte wederom overlast. Toen de politie voor de tweede keer ter plaatse kwam en de bewoner daarop aansprak ging de verdachte zich er mee bemoeien. Hij schold de agenten uit en stelde zich zeer agressief op. Ondanks meerdere verzoeken om zich er niet mee te bemoeien en weg te gaan, bleef de verdachte lastig. Daarop werd hij aangehouden inzake niet voldoen aan een bevel of vordering. Hij verzette zich hevig bij zijn aanhouding en moest geboeid overgebracht worden naar het bureau. Tegen hem wordt proces-verbaal opgemaakt.

VERDACHTEN AANGEHOUDEN NA WILDPLASSEN, `s-Hertogenbosch

De politie heeft zaterdagnacht een 36-jarige inwoner van Kaatsheuvel aangehouden. Agenten betrapte de man toen hij stond te urineren in het Eerste Korrenstraatje in `s-Hertogenbosch. Toen ze hem wilden bekeuren, liep hij de Karrestraat in en weigerde hij zijn naam op te geven. Daarop werd hij aangehouden. Een 38-jarige plaatsgenoot bemoeide zich met de aanhouding en weigerde de Karrestraat te verlaten. Daarop werd ook hij aangehouden. Beiden zijn later die nacht met een proces-verbaal heengezonden.

TE DIEP IN HET GLAASJE, `s-Hertogenbosch

Bij een controle op de Bijsteren werd een 20-jarige Bossche automobilist zaterdagnacht betrapt op het rijden onder invloed. Hij kreeg een rijverbod van vier uur en een proces-verbaal.


---


Een 21-jarige Bosschenaar werd diezelfde nacht betrapt op het rijden onder invloed op de Stationsweg in zijn woonplaats. Ook hij kreeg een rijverbod van vier uur en een proces-verbaal.