Korps: Brabant-Noord, plaats: Boxtel 29-06-2003 Persbericht district Aa en Dommel

MAN BELEDIGT AGENTEN, Haaren

De politie heeft zaterdagnacht een 25-jarige inwoner van Haaren aangehouden aan de Haarendijk in zijn woonplaats. De politie kreeg een melding dat er een man op de Haarendijk zat die verward was. Toen agenten ter plaats kwamen troffen zij daar de verdachte aan. Toen agenten hem zijn naam vroegen, beledigde hij hen meerdere malen. Toen de verdachte daar mee door bleef gaan, werd hij aangehouden. Bij zijn aanhouding verzette hij zich hevig. Hij moest geboeid afgevoerd worden naar het politiebureau. In de politieauto trapte de man wild om zich heen. Daarbij raakte hij één van de agenten. De verdachte is voor verder onderzoek ingesloten.

RIJBEWIJS INGEVORDERD, Berlicum

Het rijbewijs van een 27-jarige Bossche automobilist is zaterdagnacht ingevorderd. Agenten zagen de man rijden op de Zuid-Willemsvaart in Berlicum. De man reed met groot licht en weigerde dit te dimmen. Agenten rijden achter hem om hem als nog te wijzen op zijn groot licht. Ze zien dat hij meerdere malen gevaarlijke inhaalmanoeuvres maakt. Ook verhoogde hij de snelheid tot gevaarlijke hoogte. Na meerdere stoptekens stopt de verdachte uiteindelijk. Controles wees uit dat de man te veel gedronken had. Hiervoor kreeg hij een rijverbod van drie uur. Zijn rijbewijs werd ingevorderd wegens gevaarlijk rijgedrag.

TE DIEP IN HET GLAASJE, Vught

Een 46-jarige inwoner van Oisterwijk is zaterdagavond betrapt op het rijden onder invloed op de N65 ter hoogte van Vught. De man kreeg een stopteken omdat hij een snelheidsovertreding maakte. Controle wees uit dat hij ook te veel gedronken had. Hij kreeg een rijverbod van twee uur en een boete van EUR 190. Voor de snelheidsovertreding krijgt hij eveneens een boete.

ECHTPAAR GEWOND BIJ VERKEERSONGEVAL Sint-oedenrode

Een echtpaar uit Horst, 62 en 65 jaar oud, is zaterdagavond gewond geraakt bij een verkeersongeval op de kruising Hoogstraat/Houtsestraat in Sint-Oedenrode. De 62-jarige vrouw reed samen met haar man met de auto over de Houtsestraat komende uit Rooi en wilde de kruising oversteken. Ze verleende geen voorrang aan een 21-jarige Veghelse automobilist die van rechts kwam. Het echtpaar is door de ambulance overgebracht naar het ziekenhuis. De vrouw heeft vermoedelijk haar bosrtbeen gescheurd. De man heeft zijn rechter schouder gekneusd. De inwoner van Veghel raakte niet gewond.