Politie Rotterdam-Rijnmond



Uitgave zondag 29 juni 2003

* BRAND OP ZEESLEPER
PERNIS - Zondagmorgen omstreeks kwart over acht ontstond brand aan boord van een zeesleper, in een dok op het terrein van een scheepswerf aan de Pastoriestraat.
De brand ontstond tijdens werkzaamheden in de machinekamer, die vervolgens oversloeg naar de opbouw van het schip. Brandweerpersoneel schaalde de brand op naar grote brand. Daarnaast werd GRIP 1 ingesteld, waarbij de hulpverleningsdiensten gezamenlijk het incident bestrijden. Onder meer met drie blusboten werd begonnen met de bluswerkzaamheden. Er deden zich geen persoonlijke ongelukken voor.
Uit metingen van de brandweer bleek dat er geen gevaarlijke stoffen aan boord waren. De brandweer is nog bezig met bluswerkzaamheden.


* ACTIE OVERLAST
ROTTERDAM - Politiepersoneel van het district Rotterdam-West hield zaterdagavond op de Keileweg een actie tegen overlast. In totaal werden 15 processen-verbaal opgemaakt voor het tippelen buiten de tippelzone, hinderlijk gedrag, het negeren van een verblijfsontzegging en openlijk drugsgebruik. Bestrijding van overlast is een prioriteit van de politie Rotterdam-Rijnmond dat onderdeel uitmaakt van het Vijfjarenprogramma Rotterdam Veilig.


* AANRIJDING MET LETSEL
ROTTERDAM - Zaterdagmiddag omstreeks kwart voor twee raakte op de Franselaan een 2-jarig kind uit Rotterdam gewond, nadat hij werd aangereden door een auto die werd bestuurd door een 30-jarige vrouw uit Rotterdam. Het slachtoffertje stak plotseling de straat over. De vrouw probeerde nog krachtig te remmen, maar kon een aanrijding niet meer voorkomen. Het jongetje werd met een spoedtransport door GGD-personeel vervoerd naar het Erasmus Medisch Centrum, waarna hij later werd overgebracht naar het Sofiakinderziekenhuis. Als gevolg van de aanrijding werd de Franselaan tijdelijk voor het verkeer afgesloten.


* VUURWAPENS IN WONING AANGETROFFEN
ROTTERDAM - Politiepersoneel van het district Zuid ging zaterdagavond omstreeks elf uur, naar aanleiding van een onenigheid, naar een woning aan de Kronenburg. In de woning werden een vuurwapen en patronen aangetroffen en in beslaggenomen. Tevens werd bij de fouillering van een 39-jarge man uit Rotterdam een vuurwapen aangetroffen. De verdachte werd overgebracht naar het

ROTTERDAM - In de nacht van zaterdag op zondag raakten bij een eenzijdig ongeval op de Huniadijk twee vrouwen uit Rotterdam, 33 en 54 jaar, en een 4-jarig jongetje uit Rotterdam gewond. Het drietal zat in een auto die werd bestuurd door een man. De verdachte verloor de macht over het stuur, waarna de auto het trottoir opreed, vervolgens tegen een woning aanreed en tenslotte op zijn kop in een tuin tot stilstand kwam. Hierop vluchtte de man uit de auto in onbekende richting. De vrouwelijke slachtoffers, die in de auto bekneld waren geraakt, werden door brandweerpersoneel uit hun benarde situatie gehaald. De peuter, die op eigen kracht uit de auto was gekomen, werd in de omgeving aangetroffen. De slachtoffers werden door GGD-personeel vervoerd naar respectievelijk het Erasmus Medisch Centrum en het Zuiderziekenhuis. De politie stelt een nader onderzoek naar de automobilist in.


* ACTIE PREVENTIEF FOUILLEREN
ROTTERDAM - Politiepersoneel van het district Rotterdam-West hield zaterdagavond en -nacht een actie preventief fouilleren in het veiligheidsgebied Delftsestraat en omgeving. Bij de actie die 's avonds om tien uur begon en 's morgens om vijf uur eindigde, werden in totaal 519 personen gefouilleerd en 219 auto's gecontroleerd. In totaal werden 30 personen aangehouden, allen op grond van de Wet Wapens en Munitie. Er werden 17 steek-, 8 slagwapens, een busje pepperspray en een stroomstootwapen in beslaggenomen.
Het bestrijden van overlast is een prioriteit van de politie Rotterdam-Rijnmond en is ingebed in het Vijfjarenprogramma Rotterdam Veilig.


* SNELHEIDSCONTROLE
ROTTERDAM - Personeel van de Verkeerspolitie (afdeling Verkeershandhaving) hield zondagmorgen op de Tjalklaan een snelheidscontrole. Tussen kwart over vijf en half zeven gingen 25 van de in totaal 200 passerende automobilisten op de bon. Hoogst gemeten snelheid bedroeg 88 km/uur in plaats van '50'.