Korps: Limburg-Zuid, plaats: Maastricht 29-06-2003
Persberichten district Heerlen en Kerkrade (JC 13.45u) Zondag 29 juni 2003

District Heerlen en Kerkrade

Brunssum, vrouw onwel
Zaterdag 29 juni rond 14.00 uur stak de 70 jarige inwoonster van Brunssum de Kennedylaan in Brunssum over en werd plotseling onwel. Zij viel op de rijbaan en raakte korte tijd buiten bewustzijn. Omstanders, die getuige waren van dit voorval, ontfermden zich over de bejaarde vrouw en waarschuwden de ambulance. Als gevolg van de val raakte de vrouw gewond aan het gelaat en pols. Na behandeling door het ambulancepersoneel werd zij door hen naar huis gebracht.

Brunssum, haagplant in brand gestoken
Zondagnacht omstreeks half een merkten de bewoners van een woning aan de Hubertusstraat in Brunssum, dat een conifeer in brand stond en waarschuwden de politie. Bij het ter plaatse gaan kreeg de onopvallende politiepatrouille nog een melding van een brandstichting aan de Maastrichterlaan in Brunssum. Deze stelde direct een onderzoek in de omgeving van de onheilsplekken. Op de Servatiusstraat stuitte deze op een bromfietser, die direct op de vlucht sloeg en probeerde de bestuurder daarvan staande te houden, doch verloren hem uit het oog. Tijdens de achtervolging kwam de melding binnen, dat op de Kollebloem in Brunssum een benzine op het wegdek lag en richting een aan die straat gelegen haag van een tuin leidde. Bij het ter plaatste komen zagen de agenten een klein vuurtje aan het einde van het benzinespoor, wat zij direct doofden. De bewoners van de bij deze tuin behorende woning hadden ook een brommer horen wegrijden.
De zoektocht naar de vermoedelijke brandstichter had geen resultaat. De benadeelden zullen in de loop van zondag aangifte doen bij de politie, die in deze een nader onderzoek zal instellen.

Heerlen, kraker parkeermeter aangehouden
Zondagnacht 29 juni rond 05.30 uur zagen getuigen een man met een parkeermeter in zijn handen over de Geleenstraat in Heerlen lopen en waarschuwden de politie. Zij zagen dat de man deze probeerde open te breken.
Vrijwel direct was de politie op locatie en trof inderdaad de bedoelde man aan, en hielden hem aan als verdacht van de diefstal van de parkeermeter en brachten hem over naar het politiebureau. De 18 jarige man, zonder vaste verblijfplaats, verklaarde dat hij de meter op de grond had aangetroffen en alleen maar wilde kijken of er nog geld in zat. De verdachte werd ingesloten en de politie onderzoek de zaak verder.

Landgraaf, vrouw beschadigt personenauto
Zaterdagmiddag 28 juni om ongeveer halfdrie werd assistentie van de politie gevraagd, omdat een vrouw amok maakte op de Hoofdstraat in Landgraaf. De collega`s, die polshoogte gingen nemen zagen, dat zich al wat kijklustigen bij het voorval hadden verzameld. Bleek dat de 20 jarige inwoonster van Landgraaf zich op de aldaar gelegen parkeerplaats had geërgerd aan het verkeersgedrag van een medeweggebruiker. Zij uitte haar ongenoegen daarbij door te schelden en met blikjes bier in de richting van benadeelde te gooien. Ook had zij de betrokken bestuurster enkele malen in het gezicht geslagen. De auto van de benadeelde raakte door een van de gegooide blikjes beschadigd.
De onder invloed verkerende vrouw werd aangehouden als verdacht van het plegen van een vernieling en werd overgebracht naar het politiebureau.
De eigenaresse van de beschadigde auto deed aangifte van vernieling aan haar auto en de politie handelt het onderzoek naar de toedracht van deze zaak verder af.

Eygelshoven, motordief op heterdaad betrapt
Zaterdag 28 juni, laat in de middag, parkeerde de 60 jarige inwoner van Aken zijn motor (een BMW) aan de Putstraat in Eygelshoven, sloot deze af en ging inkopen doen op de markt. Een paar minuten later zag hij een onbekende op zijn motor zitten en rende direct daarop af. De man wist echter te vluchten, door de eigenaar te slaan en te schoppen. De door omstanders gewaarschuwde politie was snel ter plaatse en kon de vluchtende verdachte een paar straten verder alsnog in de kraag vatten. In de kleding van deze 29 jarige inwoner van Heerlen troffen de agenten een insteekslot van een BMW aan en diverse breekwerktuigen.

De verdachte werd aangehouden en overgebracht naar het politiebureau en ingesloten. De BMW-eigenaar deed aangifte van de poging tot diefstal van zijn motor en de politie stelt een nader onderzoek in.

Gulpen, man verstoort terrasgenot en beledigt vrouw Zaterdag 28 juni rond halfzes werd de politie naar de Markt in Gulpen gestuurd omdat een man het terraspubliek lastig viel. Aangekomen troffen de agenten inderdaad de voor hen bekende 38 jarige inwoner van Gulpen aan en roken dat hij alcoholhoudende drank genuttigd had. Ook hoorden zij hem schreeuwen tegen een van de aanwezige terrasbezoekers. Zij hoorden dat hij een vrouw uitmaakte voor "hoer". Hierop werd de man aangehouden als verdacht van openbare dronkenschap en terzake belediging en brachten hem voor verder onderzoek naar het politiebureau.
De 19 jarige inwoonster van Kerkrade deed aangifte van belediging. Omdat de verdachte te dronken was om verhoord te worden werd hij ter ontnuchtering ingesloten. Hij zal in de loop van zondag nader worden verhoord en zal proces-verbaal tegen hem worden opgemaakt. Vaals, dronken man beledigt agenten
In de nacht van zondag 29 juni omstreeks 03.00 uur observeerde een opvallende politiepatrouille uit uitgaanspubliek op het Pr. Willem Alexanderplein in Vaals. Op het moment dat zij wilden wegrijden ging een man voor de politieauto staan. De agenten sommeerden de man weg te gaan, maar daaraan voldeed hij niet.
De agenten zagen dat de 46 jarige inwoner van Gemmenich (B) in ternauwernood op zijn benen kon staan en bij het aanspreken roken dat de man gedronken had. De Belg daagde de agenten uit om met hem in gevecht te gaan. Toen hij zag dat zij daar niet op in gingen maakte hij hen uit voor homo`s, snotneuzen en dat zij corrupt waren. De man werd aangehouden terzake openbare dronkenschap en belediging van agenten in functie en brachten hem over naar het politiebureau, alwaar hij ter ontnuchtering werd ingesloten. In de loop van zondag 29 juni zal hij worden verhoord en proces-verbaal opgemaakt.