Korps: Limburg-Zuid, plaats: Maastricht 29-06-2003
Persberichten district Maastricht (JC 13.45u) Zondag 29 juni 2003

District Maastricht

Maastricht, drie winkeldiefjes aangehouden
Winkelpersoneel van de een bedrijf aan de Munstraat in Maastricht betrapten drie minderjarigen op het plegen van diefstal en waarschuwden daarop de politie.
Uit het ingestelde onderzoek door de politie bleek, dat de drie ook twee andere bedrijven in het centrum van Maastricht bezocht hadden en zich daar ook schuldig hadden gemaakt aan diefstallen. Aanhouding van de drie was het logisch gevolg en in het politiebureau vond het verder onderzoek plaats.
De leeftijd van de uit Maastricht en Banholt afkomstige kinderen waren respectievelijk 15 (meisje) en 13 jaar (jongen en meisje). De buit was snoep, parfumerieartikelen, speelgoed en bijouterieën. De afhandeling van de zaak wordt overgenomen door het buro Halt en de kinderen werden na verhoor overgedragen aan hun ouders.

Maastricht, auto-inbrekers aangehouden
Getuigen meldden zaterdagmiddag rond 18.00 uur aan de politie, dat zij drie personen in een auto hadden zien inbreken, die geparkeerd stond aan de Frontensingel in Maastricht.
Aan de hand van de opgegeven signalementen troffen de ter plaatse gekomen patrouilles bedoelde personen lopend aan op de Frontensingel. De twee 19 jarige en 16 jarige (allen wonend in Maastricht) werden aangehouden op verdenking van inbraak in een personenauto en naar het politiebureau overgebracht voor verder onderzoek. Op de plaats van de aanhouding trof de politie in de groenvoorziening een autoradio aan waarvan de bekabeling was doorgeknipt.
De eigenaar van de opengebroken auto deed aangifte bij de politie. De drie verdachten worden zondag 29 juni verhoord gedurende het verder door de politie in te stellen onderzoek.

Maastricht, ramkraak
In de nacht van zaterdag 28 op zondag 29 juni rond 02.00 uur vond bij een bedrijf aan de Kotterweg in Maastricht een ramkraak plaats. Onbekend gebleven personen reden, vermoedelijk met een voertuig, de voorpui van het bedrijf binnen. Glas en delen van de pui lagen meters ver in het bedrijf. De daders doorzochten diverse kasten en lades van kantoren. Samen met de eigenaar stelde de politie een onderzoek in en daarbij bleek dat uit een van de kantoren een geldkistje was weggenomen, waarin enkele honderden euro`s zaten. Verder onderzoek moet uitwijzen of meer goederen ontvreemd werden. De eigenaar deed aangifte van dit misdrijf en de technische recherche verricht een nader onderzoek.