Korps: Limburg-Zuid, plaats: Maastricht 29-06-2003
Persberichten district Sittard (JC 13.45u) Zondag 29 juni 2003

District Sittard

Beek, inbreker op heterdaad betrapt
De eigenaar van een bouwmarkt aan de Dsm-straat in Beek waarschuwde de politie omdat hij op zaterdag 28 juni omstreeks 19.00 uur een persoon op het afgesloten terrein had gezien en de zaak niet vertrouwde. De politie ging ter plaatse en spoorde trof snel (met de speurhond) de 33 jarige inwoner van Sittard aan, die net probeerde over een hekwerk te klimmen. Ook werden op het buitenterrein goederen aangetroffen (afkomstig van de bouwmarkt) en kennelijk klaargezet waren om mee te nemen.
De aangetroffen man werd aangehouden op verdenking van poging van diefstal en overgebracht naar het politiebureau, alwaar hij werd ingesloten. De eigenaar deed aangifte en de politie stelt een nader onderzoek in.

Doenrade, auto uitgebrand
Zowel de brandweer als de politie werden zondagmorgen 29 juni omstreeks 06.00 uur gestuurd naar een autobrand op de parkeerplaats aan de Kerkstraat in Doenrade.
Bij het ter plaatse komen bleek een personenauto (Fiat Panda) al nagenoeg geheel uitgebrand te zijn en niet meer te redden viel. De oorzaak van de brand kon niet worden vastgesteld. Als gevolg van deze brand, raakte een naast de Fiat geparkeerd staande bestelbus beschadigd.