Politie IJsselland

Politie IJsselland
Persberichten Kampen e.o.
van Vrijdag 27-jun-2003 07:00 uur
tot Zaterdag 28-jun-2003 06:59 uur
Piket/door: Nanda Kappers (038-4963891)
---


BROMFIETSER MET TE VEEL DRANK OP VEROORZAAKT AANRIJDING



KAMPEN - Toen vrijdag even voor 20.00 uur een 20-jarige automobilist uit Kampen wilde optrekken toen voor hem het verkeerslicht op de IJsselkade op groen sprong vloog er ineens een bromfietser vanuit de richting van de Zwolseweg voor hem langs. Er volgde een aanrijding waarbij de bromfietser ten val kwam. De 22-jarige bromfietser uit Kampen liep daarbij diverse schaafwonden op. Hij bleek overigens ook te veel te hebben gedronken. Op het bureau gaf de ademanalyse een uitslag van 650 ug/l (1,5?). De man moest zijn bromfietscertificaat inleveren en kreeg een rijverbod van 7 uur.

(03-080745)


---


MAN BEWUSTELOOS GETRAPT



KAMPEN - Zaterdagochtend rond 01.00 uur kreeg de politie een melding van een vechtpartij op de Plantage. Er stond een grote groep mensen en één man lag op de grond. Het bleek dat deze man, een 37-jarige Kampenaar, ruzie had gehad met een 19-jarige man uit IJsselmuiden. Er waren wat klappen gevallen waarbij de twee op de grond terecht waren gekomen. De man IJsselmuiden stond daarna snel op en gaf de andere man die nog op de grond lag een trap in zijn gezicht. Deze man raakte daarop buiten bewustzijn. Na de komst van de ambulance kwam de man langzaam bij en is hij overgebracht naar het ziekenhuis in Zwolle. De man kon zich in eerste instantie niet meer herinneren wat er gebeurd was en moet dan ook nog aangifte doen. Hij had diverse verwondingen in zijn gezicht. De man uit IJsselmuiden is aangehouden en voor nader onderzoek ingesloten. In de loop van zaterdag bleek dat de verdachte samen met zijn broer een woordenwisseling had gekregen met wat andere mensen. Uiteindelijk hadden verschillende mensen zich met de zaak bemoeid waarna diverse mensen met elkaar begonnen te vechten. Hierbij kwam de verdachte in gevecht met de Kampenaar. De verdachte is na verhoor met een dagvaarding heengezonden.

(03-080850)


---


MAN STEELT FIETS



KAMPEN -Terwijl agenten bezig waren met de afhandeling van de vechtpartij op de Plantage werd er door een omstander een onafgesloten fiets weggenomen. De eigenaar van deze fiets zag het gebeuren en ging er achteraan. Omdat de politie bezig was met de vechtpartij konden zij op dat moment niets doen. Later kwam de eigenaar van de fiets op het bureau voor aangifte. Hij had de dief niet meer te pakken gekregen. Diverse mensen hadden de diefstal echter gezien en inmiddels was ook een naam van de mogelijke dader bekend. Een onderzoek naar deze man, een 18-jarige Kampenaar, is ingesteld. Hij werd zaterdagochtend thuis gebeld en kwam vrijwillig naar het bureau. Hij bekende de diefstal direct. De fiets is samen met de dader opgehaald en teruggegeven aan de eigenaar. De verdachte kreeg een transactievoorstel van E220,- mee. Als hij deze niet voldoet moet hij voor de rechtbank verschijnen.

(03-080854)


---


INBRAAK IN MANEGE



IJSSELMUIDEN - Vrijdagochtend bleek er te zijn ingebroken in een manege aan de Oosterholtseweg. Een ruit boven de buitendeur is vernield en ook binnen is een deur geforceerd. Een kantoor werd doorzocht en er werd geld uit een geldkistje weggenomen.

(03-080330)


---


OPSTOOTJE OP OUDESTRAAT



KAMPEN - Zaterdag rond 04.45 uur kreeg de politie een melding van een opstootje aan de Oudestraat. Ter plaatse waren een aantal personen verbaal ruzie aan het maken. Nadat de politie er tussen kwam ging ieder weer zijn eigen weg.

(03-080892)


---


Einde


---- --



Politie IJsselland
Persberichten Hardenberg/Dalfsen/Ommen
van Vrijdag 27-jun-2003 07:00 uur
tot Zaterdag 28-jun-2003 06:59 uur
Piket/door: Nanda Kappers (038-4963891)
---


VEROORZAAKSTER EN GETUIGEN VAN AANRIJDING GEZOCHT



DALFSEN - Vrijdagochtend rond 9.25 uur had een 39-jarige man uit Dalfsen zijn licht groene Citroen Jumpy geparkeerd op de parkeerplaats van een supermarkt aan het Franse Pad. Toen hij terugkwam bij zijn auto zat er een grote deuk in het linker voorportier/spatbord. Een getuige heeft gezien dat de auto is aangereden door een witte Renault Clio die bestuurd werd door een vrouw. De politie is op zoek naar de bestuurster. Zij wordt gevraagd zich te melden bij de politie in Dalfsen. Ook andere getuigen worden verzocht zich te melden. Het telefoonnummer van de politie is 0900-8844.

(03-080366)


---


AANRIJDING TUSSEN FIETSTER EN MOTORRIJDER



DEDEMSVAART - Een 17-jarige vrouw uit Dedemsvaart fietste vrijdag even voor 8.30 uur over de Oostwijk in de richting van het Ommerkanaal. Zij stak het Ommerkanaal over om linksaf te slaan. Ze liet daarbij een over het Ommerkanaal rijdende motorfietser niet voorgaan. De motor raakte daarop de fietster in de flank. Beiden kwamen te vallen. De fietster liep schaafwonden aan haar been en een pijnlijke linkerknie op. De 50-jarige motorrijder uit Zenderen liep een gebroken rib, een pijnlijke schouder en een zere rug op.

(03-080369)


---


AANRIJDING TUSSEN FIETS EN AUTO



HARDENBERG - Een 32-jarige man uit Hardenberg reed vrijdag rond 10.45 uur over de Singelberg in de richting van het centrum. Op het kruispunt verleende hij geen voorrang aan een van rechts komende fietser. Er volgde een aanrijding waarbij de 41-jarige fietser uit Hardenberg ten val kwam. De fietser liep daarbij diverse pijnlijke plekken en schaafwonden op.

(03-080424)


---


AUTO VLIEGT UIT BOCHT



RHEEZERVEEN - Een 22-jarige man uit Rheezerveen vloog zaterdagochtend rond 02.30 uur door onbekende oorzaak uit de bocht toen hij reed over de Rheezerveenseweg. In de bocht raakte hij een huisnummerpaal en kwam tot stilstand tegen een boom. De man liep een pijnlijke knie en enkele kleine wondjes op. De man is gecontroleerd op het gebruik van alcohol, maar hij bleek niet te hebben gedronken.

(03-080877)


---


DRONKEN ACHTER STUUR



OMMEN - Vrijdag omstreeks 22.10 uur kwam er een melding dat op het Vrijthof iemand wegreed die te veel had gedronken. Op de Emslandweg werd de betreffende auto aangetroffen. De 53-jarige bestuurder uit Apeldoorn bleek inderdaad te hebben gedronken. Op het bureau gaf de ademanalyse een uitslag van 945 ug/l (2,1?). Het rijbewijs van de man is ingevorderd en een PV is opgemaakt.

(03-080792)


---


HARDRIJDERS RAKEN RIJBEWIJS KWIJT



LEMELE - Een 43-jarige man uit Hoogeveen raakte zijn rijbewijs kwijt nadat de snelheid van zijn motor vrijdag rond 17.30 uur op de Lemelerweg werd gemeten op gecorrigeerd 152 km/u waar 80 is toegestaan.

LUTTEN - Even voor 18.00 uur werd op de Dedemsvaartseweg de snelheid van de motor van een 32-jarge man uit Staphorst gemeten. Hij reed gecorrigeerd 117 km/u in plaats van de toegestane 50 km/u. Ook hij moest zijn rijbewijs inleveren.

OMMEN - Een 31-jarige motorrijder uit Witharen reed vrijdag rond 18.00 vele te hard binnen de bebouwde kom van Ommen. Op de Balkerweg werd zijn snelheid geklokt op 100 km/u waar 50 is toegestaan. Buiten de bebouwde kom verhoogde hij de snelheid naar 137 km/u waar 80 is. De man moest zijn rijbewijs inleveren.

ANE - De snelheid van de auto van een 42-jarige man uit Dedemsvaart werd vrijdag rond 18.40 uur gemeten op de Dedemsvaartseg. Hij werd geklokt op 146 km/u gecorrigeerd war 80 is toegestaan. Zijn rijbewijs werd ingevorderd.

BALKBRUG - Vrijdag rond 19.10 uur werd de videoauto op de N377 tussen Balkbrug en Nieuwleusen ingehaald door een 33-jarige automobilist uit Dedemsvaart. Hij reed gecorrigeerd 151 km/uur waar 100 was toegestaan. Ook zijn rijbewijs werd ingevorderd.

BALKBRUG - Op de N48 ter hoogte van Balkbrug viel vrijdag rond 21.00 uur het rijgedrag van een 21-jarige automobilist uit Tubbergen op. De snelheid van de auto met daarin in totaal vier personen werd geklokt op gecorrigeerd 192 km/u. Het rijbewijs van de bestuurder is ingevorderd.

(03-080781,03-080846, 03-080700,03-080849, 03-080848 en 03-81037)
---


INBRAAK IN BEDRIJF



NIEUWLEUSEN - Vrijdagochtend bleek er te zijn ingebroken in een bedrijfspand aan de Oosterhulst. Men is via een raam binnengekomen en heeft de zaak doorzocht. Op dit moment wordt alleen het geld uit de kassa vermist.

(03-080350)


---


MAN BEROOFT BEJAARDE VROUW; GETUIGE ZET ACHTERVOLGING IN



DEDEMSVAART - Vrijdag rond 17.30 uur liep een 89-jarige vrouw uit Dedemsvaart over de Judith van Marlelaan toen ze werd aangesproken door een onbekende man met een fiets. Toen ze stilstond griste de man haar tas uit het mandje voorop de rollater en ging er fietsend vandoor. Een getuige die langsfietste en alles zag gebeuren is achter de dader aangegaan die de Wilhelminastraat in fietste. Hij zag dat de dader iets uit de tas pakte en de tas van zich afgooide. Nadat de getuige de tas had opgepakt heeft hij zijn achtervolging voortgezet. Op de Langewijk kon hij naast de verdachte komen. Al fietsend trapte de dader enkele malen tegen de fiets van de getuige. Hierop heeft de getuige zijn achtervolging gestaakt. De dader was een vrij lange man van ongeveer 30 jaar. Hij had donker haar en een donkere snor. Hij droeg een zwart T-shirt en een blauwe spijkerbroek. De man had een enigszins verwaarloosd uiterlijk. Een onderzoek is ingesteld

(03-080716)


---


CONIFEREN IN DE BRAND



HARDENBERG - Vrijdag rond 16.00 uur bleken er een aantal coniferen in brand te staan bij een woning aan de Baalder-Esch. De bewoner kon het vuur zelf doven. De brandweer heeft nageblust. Drie coniferen zijn in vlammen opgegaan. Het is niet duidelijk of er sprake is van opzet of dat de brand bijvoorbeeld is ontstaan door weggegooide, brandende sigaret.

(03-080648)


---


PARKEERCONTROLE



OMMEN/DALFSEN - Vrijdag werd er parkeercontrole gehouden in Ommen en Dalfsen. In Ommen werden op de Weth. Paarhuisstraat en de Varsenerpoort twee bonnen uitgeschreven voor het parkeren op een invalidenparkeerplaats zonder invalidenkaart. Op het Vrijthof werden verder vier parkeerbonnen uitgedeeld. Tenslotte werd op het Kerkplein in Dalfsen een bon uitgeschreven.

(03-080775)


---


Einde


---- --



Politie IJsselland
Persberichten Deventer e.o.
van Vrijdag 27-jun-2003 07:00 uur
tot Zaterdag 28-jun-2003 06:59 uur
Piket/door: Nanda Kappers (038-4963891)
---


AUTOMOBILIST VERLEENT GEEN VOORRANG AAN BROMFIETS



DEVENTER - Een 22-jarige automobilist uit Ermelo reed vrijdag rond 15.30 uur over de Bruynsteeg. Op het kruispunt met de Tibbensteeg verleende hij geen voorrang aan een van rechts komende bromfiets met daarop twee personen. De bromfiets kwam ten val. De 20-jarige bestuurder en zijn 14-jarige passagier (beiden uit Deventer) liepen diverse schaafwonden op.

(03-080639)


---


DRONKEN MAN RIJDT OP BROMFIETS



DEVENTER - Zaterdag rond 00.15 uur spraken getuigen agenten aan dat over de Brinkgreverweg een bromfietser reed die duidelijk onder invloed was. De 34-jarige man uit Wesepe werd op zijn bromfiets aangetroffen op de kruising Brinkgreverweg/Ceintuurbaan. De man was niet in staat te blazen en is daarop meegenomen naar het bureau. Daar gaf de ademanalyse een uitslag van 1000 ug/l (2,3?). Bij controle bleek dat de man al een rijontzegging had. Hij is na verhoor met een PV heengezonden.

(03-080820)


---


MANNEN AANGEHOUDEN VOOR VERNIELING RUITEN EN BEDREIGING



DEVENTER - Zaterdagochtend zijn twee mannen aangehouden voor vernieling van ruiten en bedreiging. Om 02.40 uur hadden de twee een ruit van een woning aan de Sanatoriumdwarsstraat ingeslagen en de bewoners bedreigd. Toen de politie daar ter plaatse kwam waren de twee al vertrokken. Enige minuten later kwam echter de melding dat ze in de Enkstraat stonden en ook daar een ruit van een woning hadden vernield. In de Enkstraat konden beide mannen, 34 en 42 jaar uit Deventer, worden aangehouden. Ze zijn voor nader onderzoek ingesloten. Zaterdag bleek dat de aanleiding voor deze zaak in de privésfeer lag. De 42-jarige man heeft geen vernielingen gepleegd en had ook niemand bedreigd. Hij is dan ook heengezonden. De andere man blijft voor nader onderzoek vastzitten.

(03-080878 en 03-080873)
---


AUTO IN DE BRAND



DEVENTER - Vrijdag even voor 14.00 uur vatte de auto van een 31-jarige vrouw uit Deventer vlam aan de Henri Dunantlaan. De brandweer heeft de brand geblust. De twee inzittenden konden veilig uit de auto komen.

(03-080534)


---


AUTOINBREKER OVERLOPEN; MELDER WORDT VERZOCHT ZICH TE MELDEN



DEVENTER - Vrijdag rond 11.00 uur kreeg de politie een melding dat de eigenaar van een auto die geparkeerd stond op de zandplaat naast de Boreelkazerne had gezien dat een man probeerde in te breken in zijn auto. Onderweg naar de melding zagen agenten op de Verzetslaan een man lopen die voldeed aan het doorgegeven signalement. De man werd daarop aangehouden. Bij de aanhouding beledigde hij de agenten diverse malen. De 30-jarige man zonder vaste woon- of verblijfplaats is voor ander onderzoek ingesloten. De man had een schroevendraaier bij zich.
Helaas heeft de man die de inbreker heeft overlopen zich nog niet gemeld bij de politie. Hij wordt gevraagd contact op te nemen voor het doen van aangifte van poging tot inbraak in zijn auto. De politie in Deventer is te bereiken via het nummer 0900-8844.

(03-080418)


---


GETUIGEN VAN MOGELIJKE AANRIJDING GEZOCHT



DEVENTER - Vrijdag rond 15.25 uur ontstond er een conflict op een parkeerplaats aan de Verzetslaan omtrent een mogelijke aanrijding. Een bestuurders van een auto gaf aan dat een andere auto tegen de rechterachterzijde van zijn auto was gereden. Daar was inderdaad ook lichte schade te zien. De andere automobilist verklaarde echter dat er helemaal geen aanrijding was geweest en zijn auto had dan ook geen schade. Omdat niet duidelijk werd wat er nu gebeurd is, is de politie op zoek naar getuigen die kunnen bevestigen/ontkennen dat er sprake was van een aanrijding. Zij worden verzocht contact op te nemen met de politie in Deventer via het nummer 0900-8844.

(03-080623)


---


Einde


---- --



Politie IJsselland
Persberichten Steenwijk/Horst&Waterland
van Vrijdag 27-jun-2003 07:00 uur
tot Zaterdag 28-jun-2003 06:59 uur
Piket/door: Nanda Kappers (038-4963891)
---


AANRIJDING TUSSEN AUTO EN MOTOR



STEENWIJK - Een 67-jarige man uit Meppel reed vrijdag even na 13.00 uur met zijn auto over de Meppelerweg komende uit de richting van de A32. Toen hij linksaf een inrit in wilde slaan liet hij een hem op dezelfde weg tegemoetkomende motorrijder niet voorgaan. De auto raakte daarbij de motorfiets en de motorrijder kwam te vallen. Deze 45-jarige man uit Meppel is voor onderzoek overgebracht naar het ziekenhuis in Meppel.

(03-080542)


---


ONDER INVLOED ACHTER HET STUUR



HASSELT _ Vrijdag even voor 22.00 uur werd een 23-jarige automobilist uit Hasselt op de Wycher van Russellstraat staande gehouden voor een alcoholcontrole. Hij bleek te hebben gedronken. De ademanalyse op het bureau gaf een uitslag van 375 ug/l. De man kreeg een rijverbod van 3 uur en een PV uitgereikt.

(03-080772)


---


68 KM/U TE HARD



STEENWIJK - Vrijdag even na 20.30 uur stond de videoauto te tanken bij een tankstation aan A32 nabij Steenwijk toen een auto met hoge snelheid voorbij kwam. De auto werd gevolgd en zijn snelheid werd gemeten op gecorrigeerd 188 km/uur waar 120 is toegestaan. Het rijbewijs van de 36-jarige man uit Heerenveen is ingevorderd en een PV is opgemaakt.

(03-080751)


---


MOTORRIJDER RIJDT 61 KM/U TE HARD



STEENWIJK - Rond 21.30 uur klokte de videoauto op de Schansweg de snelheid van een motor van een 28-jarige man uit Steenwijkerwold. Hij reed 131 km/uur (gecorrigeerd) waar 70 is toegestaan (binnen bebouwde kom). Ook deze man moest zijn rijbewijs inleveren.

(03-080842)


---


INSLUIPING IN VOORTENT



DE BULT - In de nacht van donderdag op vrijdag zijn uit een voortent van een caravan die staat op een camping in De Bult diverse goederen zoals een fotocamera, mobiele telefoon en portemonnee's weggenomen. De 49-jarige eigenaar uit Nijmegen deed aangifte.

(03-080347)


---


BOZE KLANT GRIJPT MEDEWERKER BIJ DE HALS



STEENWIJK - In een benzinestation aan de Ruxveenseweg ontstond vrijdag rond 14.45 uur een conflict tussen een medewerker en een klant over iets wat gekocht was. De klant werd daarop zo boos dat hij de medewerker bij de hals pakte en hem optilde. Toen de politie ter plaatse kwam is de 58-jarige man aangehouden en overgebracht naar het bureau. Hij is na verhoor heengezonden. Een PV is opgemaakt.

(03-080580)


---


BRAND IN FLATWONING



STEENWIJK - Zaterdagochtend even na middernacht kregen brandweer en politie een melding van een binnenbrand in een flat aan de Rembrandtstraat. Ter plaatse bleek het te gaan om een uitslaande brand. Uit alle omliggende woningen waren de bewoners inmiddels al buiten. Een buurman die de brand had ontdekt had hen gewaarschuwd. De woonkamer van het betreffende pand is geheel uitgebrand. Omliggende woningen liepen rook- en waterschade op. De bewoners van de woning waren niet aanwezig. Een onderzoek naar de oorzaak van de brand is ingesteld.

(03-080819)


---


Einde


---- --



Politie IJsselland
Persberichten Salland
van Vrijdag 27-jun-2003 07:00 uur
tot Zaterdag 28-jun-2003 06:59 uur
Piket/door: Nanda Kappers (038-4963891)
---


INSLUIPER IN WONING



WIJHE - Vrijdag rond 17.00 uur zaten een 78-jarige man en zijn 75-jarige vrouw achter hun woning aan het Wijhezicht. Op een gegeven moment loop de vrouw naar de slaapkamer op de begane grond. Als ze de deur opent ziet ze een man staan. Toen ze riep wat hij daar deed ging hij er via de berging vandoor. Waarschijnlijk is de man ook via die weg binnengekomen. Uit de slaapkamer werd geld weggenomen.

(03-080741)


---


AUTO'S BEKRAST


Verniel.auto
RAALTE - In de nacht van donderdag op vrijdag zijn in Raalte diverse auto's bekrast. Op de hoek van de Walravenstraat/Gobelstraat werden een bestelauto en personenauto vernield.

Aan de Bergmolenstraat werden drie auto's die achter elkaar stonden over de volle lengte bekrast. Waarschijnlijk is er iemand langs gefietst of gelopen en heeft de auto's met een scherp voorwerp bewerkt.

(03-080611,03-080675,03-080690 en 03-080706)
---


FIETSTER KOMT TEN VAL



RAALTE - Vrijdag rond 10.00 uur kwam door onbekende oorzaak een 78-jarige vrouw uit Raalte met haar fiets te vallen op de Plas. De vrouw is door de ambulance vervoerd naar haar huisarts om haar rechter knie te laten hechten. De vrouw had verder nog een hoofdwond.

(03-080371)


---


Einde


---- --



Politie IJsselland
Persberichten Zwolle
van Vrijdag 27-jun-2003 07:00 uur
tot Zaterdag 28-jun-2003 06:59 uur
Piket/door: Nanda Kappers (038-4963891)
---


AANRIJDING TUSSEN FIETS EN AUTO



ZWOLLE - Een 66-jarige vrouw uit Zwolle fietste vrijdag rond 14.45 uur over de Handellaan en sloeg linksaf de Beethovenlaan op. Van rechts kwam een auto welke bestuurd werd door een 52-jarige man uit Wezep. De vrouw gaf de auto geen voorrang waardoor een aanrijding volgde. De vrouw kwam te vallen en liep daarbij een pijnlijke schouder en een hoofdwond op. Ze is overgebracht naar het ziekenhuis.

(03-080595)


---


BESTUURDER VAN PAARDENWAGEN GEWOND



ZWOLLE - Vrijdag rond 16.15 uur reed een 46-jarige Zwollenaar met zijn paarden en een wagen over de Brinkhoekweg. De paarden schrokken plotseling ergens van en begonnen te steigeren. De bestuurder kwam daardoor ten val. Hij is met gekneusde ribben en een gekneusde long overgebracht naar het ziekenhuis.

(03-080680)


---


61 KM/U TE HARD OP IJSSELALLEE



ZWOLLE - De snelheid van de auto van een 22-jarige man uit Zwolle werd vrijdag rond 14.40 uur gemeten op de IJsselallee. Hij reed gecorrigeerd 131 km/uur waar 70 is toegestaan. Het rijbewijs van de man is ingevorderd en een PV is opgemaakt.

(03-080558)


---


PORTEMONNEES WEGGENOMEN VAN WINKELEND PUBLIEK



ZWOLLE - Een 31-jarige vrouw uit Zwolle deed aangifte van diefstal van haar portemonnee. Deze is weggenomen terwijl ze vrijdag aan het begin van de middag bij de kassa van een winkel aan de Weeshuisstraat stond. De vrouw weet niet op de portemonnee is weggenomen uit haar tas of dat ze hem even had neergelegd op de balie.

Van een 44-jarige vrouw uit Hardenberg is vrijdag tussen 13.45 en 14.00 uur de portemonnee weggenomen uit haar tas toen ze aan het winkelen was in de Diezerstraat.

Een 22-jarige vrouw uit Elburg had haar tas even neergelegd op een rek in een winkel aan de Nieuwstraat. Nadat ze eventjes niet had opgelet zag ze dat de rits van de tas openstond en dat de portemonnee verdwenen was.

(03-080527, 03-080532 en 03-080547)
---


DRONKEN MAN WIL ETEN



ZWOLLE - Zaterdagochtend even voor 02.00 uur probeerde een 33-jarige Zwollenaar in een horecagelegenheid aan de Jufferenwal wat te eten te krijgen zonder dat hij geld bij zich had. Toen hij van de medewerkers niks meekreeg liep hij naar andere klanten toe en pakte eten van hun bord. Uiteraard waren de andere klanten hier niet van gediend en volgde er een handgemeen. De man viel hierbij op de grond en liep een snee in zijn voorhoofd op. Toen de politie ter plaatse kwam liep de man op de Dijkstraat en waren de andere klanten inmiddels vertrokken. De man, die dronken was, werd aangehouden. Hij is, na te zijn behandeld aan zijn hoofdwond, ter ontnuchtering ingesloten.

(03-080857)


---


DIVERSE BRANDJES



ZWOLLE - Zaterdag rond 02.00 uur bleken er op de Nieuwe Deventerweg een aantal dozen met oud papier in de brand te staan. Agenten hebben het papier uit elkaar gehaald waarna het brandje vanzelf doofde.

Toen bewoners van een woning aan de Pottenbakkerstraat zaterdag rond 02.10 uur thuiskwamen zagen ze dat hun auto die voor de woning stond aan de voorzijde in de brand stond. Hoogstwaarschijnlijk is dit aangestoken. De brandweer heeft de brand geblust. De auto liep de nodige schade op.

Zaterdag rond 03.00 uur bleek op de Palestrinalaan een afvalcontainer in de brand te staan. De brandweer heeft de brand geblust. Waarschijnlijk is het brandje aangestoken.

Rond 03.45 uur kwam de melding dat bij een flat aan de Palestrinalaan een berging in de brand stond. Waarschijnlijk is ook deze brand aangestoken. De brandweer kon niet voorkomen dat de berging uitbrandde.

(03-080900,03-080874,03-080871 en 03-080890)
---


DRONKEN MAN ZORGT VOOR OVERLAST



ZWOLLE - Vrijdag rond 21.30 uur veroorzaakte een 42-jarige man uit Zwolle voor overlast op de Assendorperstraat. De dronken man viel voorbijgangers lastig. De man is diverse malen gevraagd zich te verwijderen. Toen hij dit niet deed en mensen bleef lastig vallen is hij aangehouden. Hij verzette zich daarbij. De man is voor nader onderzoek ingesloten.

(03-080770)


---


CONTROLE OP TWISTVLIETBRUG



ZWOLLE - Vrijdag tussen 07.15 uur en 09.15 uur is er een controle gehouden op de Twistvlietbrug. Deze brug is alleen toegankelijk voor lijnbussen en taxi's met ontheffing. Drie bekeuringen werden uitgeschreven: één voor een personenauto die over de brug reed en twee voor taxi's die zonder ontheffing over de brug reden.

(03-080348)


---


Einde


---- --



Politie IJsselland
Persberichten Salland
van Zaterdag 28-jun-2003 07:00 uur
tot Zondag 29-jun-2003 06:59 uur
Piket/door: Nanda Kappers (038-4963891)
---


MAN WAARSCHUWT VOOR SNELHEIDSCONTROLE



RAALTE - Een radarcontroleur stond zaterdag rond 19.30 uur een snelheidscontrole te houden op de Heetenseweg in Raalte toen hij zag dat een eindje voor hem een personenauto stond die door middel van een bordje de weggebruikers waarschuwde voor de snelheidscontrole. De man is daarop aangesproken door andere politieagenten. De 45-jarige man uit Raalte verklaarde de waarschuwing te doen omdat hij al zeer veel bekeuringen had gehad. De man kreeg een waarschuwing en is weggestuurd. Als hij nogmaals op een dergelijke manier wordt aangetroffen zal er worden opgetreden.

(03-081188)


---


OPSTOOTJE AAN ALMELOSESTRAAT



RAALTE - Zondag rond 02.30 uur was er een opstootje bij een horecagelegenheid aan de Almelosestraat. Een 24-jarige man uit Wijhe bleek een 18-jarige man uit Lemelerveld te hebben geslagen. De verdachte werd hierop aangehouden en overgebracht naar het bureau. Ook de andere man werd overgebracht naar het bureau voor het doen van aangifte. Onderweg wees hij een andere man aan die ook zou hebben geslagen. Daarop is deze 23-jarige Wijhenaar ook aangehouden. Uit de verschillende verklaringen bleek dat er over en weer is geslagen, maar de aanleiding en wie er is begonnen is niet duidelijke geworden. Alle drie de mannen zijn na het afnemen van de verklaringen heengezonden. In overleg met het Openbaar Ministerie wordt de zaak afgehandeld.

(03-081294)


---


BRANDJE IN HORECAGELEGENHEID



BROEKLAND - Zondag rond 03.30 uur kregen brandweer en politie een melding van brand bij een horecagelegenheid in de Van Dongenstraat. Waarschijnlijk is onder de vloer oververhitting/kortsluiting ontstaan in de koelinstallatie van de biertap waarna de balken en vloer aan de onderzijde zijn gaan branden. De brandweer kon de brand blussen. De schade is onbekend.

(03-081303)


---


Einde


---- --



Politie IJsselland
Persberichten Kampen e.o.
van Zaterdag 28-jun-2003 07:00 uur
tot Zondag 29-jun-2003 06:59 uur
Piket/door: Nanda Kappers (038-4963891)
---


RUBBERBOOT GESTOLEN



KAMPEN - Tussen 22 en 28 juni is vanuit een jachthaven aan de Frieseweg een
rubberboot van het merk Suzuli gestolen. De bijbehorende motor die met een slot bevestigd was aan de palen van de ligplaats lag er nog wel. De 43-jarige eigenaar uit Amersfoort deed aangifte.

(03-081004)


---


JONGENS NEMEN HOUT WEG



KAMPEN - Zaterdag tegen 18.30 uur zagen agenten twee jongens door een hek van een bouwterrein aan de Industrieweg komen. Ze hadden een aantal houten latten bij zich. De jongens, beiden 17 jaar oud en afkomstig uit Kampen, zijn overgebracht naar het bureau. Ze verklaarden dat ze toestemming hadden om dit weekend stukken houtafval van het bouwterrein weg te nemen. De jongens zijn na verhoor heengezonden. Maandag moet blijken of hun verhaal klopt.

(03-081130)


---


MAN KRIJGT KLAP



KAMPEN - Zaterdag rond 16.45 uur kreeg een 32-jarige Kampenaar plotseling een klap van een andere man in een winkelcentrum aan de Penningkruid. Later bleek dat de reden hiervoor een oude privékwestie was. De man liep door de klap schade aan zijn gebit op en had verder erge hoofdpijn. Hij is door ambulancepersoneel onderzocht, maar hoefde niet te worden opgenomen. Een onderzoek naar de andere man is ingesteld.

(03-081112)


---


MAN AANGEHOUDEN VOOR NIET VOLDOEN AAN VORDERING



KAMPEN - Zondagochtend rond 03.30 uur werd een 19-jarige man uit Biddinghuizen vervelend nadat hij een horecagelegenheid aan het Stationsplein was uitgezet. Hij wilde steeds weer terug naar binnen. Door de toevallig aanwezig politie werd de man gevorderd te vertrekken. Ondanks herhaaldelijk vorderen deed hij dat niet. Hierop is hij aangehouden waarbij hij zich verzette. De man is voor nader onderzoek ingesloten. Hij is zondagochtend na verhoor met een dagvaarding heengezonden.

(03-081296)


---


Einde


---- --



Politie IJsselland
Persberichten Steenwijk/Horst&Waterland
van Zaterdag 28-jun-2003 07:00 uur
tot Zondag 29-jun-2003 06:59 uur
Piket/door: Nanda Kappers (038-4963891)
---


SNORFIETSTER KOMT TEN VAL



STEENWIJK - Een 39-jarige vrouw uit Zwolle reed zaterdag rond 11.45 uur op haar
snorfiets door de Onnastraat toen ze door onbekende oorzaak ten val kwam.
Ze is voor onderzoek naar het ziekenhuis in Meppel overgebracht. Daar werd een hersenschudding geconstateerd. Tevens werd een wond aan haar elleboog gehecht.

(03-080984)


---


OPSTOOTJE OP VEERWEG



GENEMUIDEN - Zondag rond 02.45 uur kreeg de politie een melding van een vechtpartij aan de Veerweg. Het bleek dat een aantal jeugdige Genemuidenaren een groep van drie mannen beschuldigd hadden van diefstal van de parasol die ze bij zich hadden. Deze parasol bleek echter eerlijk gekocht te zijn. Er ontstond een discussie waarbij de gemoederen nogal verhit raakten. Over en weer werden klappen uitgedeeld. De gemoederen werden door de politie gesust. Aangezien er geen aangiftes werden gedaan zijn er geen verder stappen ondernomen.

(03-081292)


---


Einde


---- --



Politie IJsselland
Persberichten Hardenberg/Dalfsen/Ommen
van Zaterdag 28-jun-2003 07:00 uur
tot Zondag 29-jun-2003 06:59 uur
Piket/door: Nanda Kappers (038-4963891)
---


BEKEURING VOOR OMDRAAIEN VERKEERSBORDEN



NIEUWLEUSEN - Zondag rond 03.30 uur werden op de Den Hulst twee jongens aangehouden die nabij de rotonde in de Jagtlusterallee verkeersborden hadden omgedraaid. De twee jongens die hiervoor verantwoordelijk waren, een 20-jarige Ommenaar en een 20-jarige Utrechternaar, kregen een bekeuring voor baldadigheid. Tevens werden door hen de borden weer goed neergezet.

(03-081301)


---


Einde


---- --



Politie IJsselland
Persberichten Deventer e.o.
van Zaterdag 28-jun-2003 07:00 uur
tot Zondag 29-jun-2003 06:59 uur
Piket/door: Nanda Kappers (038-4963891)
---


BROMFIETSER RIJDT TEGEN SPOORWEGVIADUCT



DEVENTER - Zaterdag even voor middernacht reed een 16-jarige bromfietser uit Diepenveen over de Boxbergerweg in de richting van het spoorwegviaduct.
Door onbekende reden botste hij tegen de stoeprand waardoor hij de macht over het stuur verloor. Vervolgens botste hij frontaal tegen een pijler van het spoorwegviaduct. De bromfietser raakte zelf de pijler niet, maar kwam wel op de grond ten val. Hij kwam er met een aantal schaafwonden en kneuzingen vanaf.

(03-081233)


---


VRACHTAUTO GESTOLEN VAN BEDRIJFSTERREIN



DEVENTER - In de nacht van vrijdag op zaterdag is er ingebroken op een bedrijfsterrein aan de Antwerpenweg. Een vrachtwagen is weggenomen. Met de vrachtwagen is waarschijnlijk het hek kapot gereden. Ook heeft men geprobeerd een tweede vrachtwagen weg te nemen, maar dit is niet gelukt. Zaterdagavond bleek dat de gestolen vrachtauto was aangetroffen in Hengelo. Hij was grotendeels gestript.

(03-080944)


---


POOLSE DIEVEN AANGEHOUDEN NA TIP VAN OPLETTENDE KLANT



DEVENTER - Zaterdag tussen 12.30 en 13.00 uur werden surveillerende politieagenten aangesproken door een vrouw die had gezien dat twee vrouwen in een drogisterij aan de Korte Bisschopstraat diverse goederen hadden gestolen. Toen de vrouwen de winkel uitliepen is de getuige ze gevolgd. Ze zag dat de tas met spullen werd overgedragen aan twee mannen waarna de vrouwen opnieuw de winkel ingingen. Daarop heeft de getuige de politie aangesproken. De politie heeft direct een onderzoek ingesteld. De vrouwen waren inmiddels verdwenen. De mannen werden even later aangetroffen in de Keizerstraat. Ze hadden een tas met diverse goederen bij zich die afkomstig waren van de drogisterij. Hierop zijn de twee mannen van 26 en 24 jaar met de Poolse nationaliteit aangehouden. Uit verhoor bleek dat zij een auto bij zich hadden die geparkeerd stond aan de Emmastraat. Even voor 18.00 uur werden de twee vrouwen die de diefstallen hadden gepleegd in de buurt van deze auto aangetroffen. Daarop konden ook zij worden aangehouden. Beide vrouwen zijn 22 jaar oud en hebben ook de Poolse nationaliteit. Alle vier de verdachten zijn ingesloten en in verzekering gesteld. In hun auto werd voor enkele duizenden euro's aan gestolen goederen aangetroffen.

(03-081060)


---


MAN BEROOFT VAN GSM



DEVENTER - Zaterdag rond 14.45 uur fietste een 32-jarige man uit Deventer op de
Handelskade. De passagier van een scooter die hem passeerde trok plotseling zijn mobiele telefoon, die hij aan de linker zijde van zijn broekband had gehaakt, weg. De scooter ging er daarop vandoor.

(03-081047)


---


MAN BEDREIGT PORTIER



DEVENTER - Een 39-jarige man uit Deventer wilde zondag rond 01.00 uur een horecagelegenheid aan De Brink in. Toen de man zag dat hij gefouilleerd zou worden legde hij een mes op tafel. Hierop werd hij geweigerd. De man was het hier niet mee eens en wilde zijn mes terug. Toen hij deze niet kreeg begon hij de portier te bedreigen. Hierop is de politie ingeschakeld die hem heft aangehouden. De man is na verhoor met een PV heengezonden. Hij krijgt tevens een lokaalverbod voor de betreffende horecagelegenheid.

03-081245


---


BRAND IN KELDER



DEVENTER - Zaterdag even na 13.30 uur kregen brandweer en politie een melding van een kelderbrand aan de Sallandstraat. Uit de kelder kam inderdaad veel rook. Waarschijnlijk kwam dit door kortsluiting in de wasmachine. De brandweer heeft de zaak verder afgehandeld.

(03-081033)


---


BRANDJES IN LEEGSTAANDE PANDEN



DEVENTER - Zaterdag rond 17.15 uur zag een passerende fietser dat er brand woedde in een leegstaand pand aan de Oude Holterweg. Ter plaatse bleek dat op verschillende plekken op het terrein brandjes waren gesticht. De brandweer had dit echter snel onder controle.

(03-081119)


---


MAN BELEDIGT POLITIEAGENT



DEVENTER - Zondag rond 00.10 uur werd een 35-jarige man uit Deventer aangehouden op de Golstraat te Deventer, omdat hij het nodig vond een politie uit te schelden en te beledigen. De man is na verhoor met een PV heengezonden.

(03-081222)


---


ROZE ZATERDAG RUSTIG VERLOPEN



DEVENTER - De Roze Zaterdag in Deventer is rustig verlopen. Pas na 12.00 uur begon het Grote Kerkhof vol te stromen. Naar schatting werd de dag door ongeveer 8.000 tot 10.000 bezoekers bezocht. Er werd alleen één illegaal verkooppunt verwijderd.

(03-081131)


---


Einde


---- --



Politie IJsselland
Persberichten Zwolle
van Zaterdag 28-jun-2003 07:00 uur
tot Zondag 29-jun-2003 06:59 uur
Piket/door: Nanda Kappers (038-4963891)
---


DRIE GEWONDEN BIJ AANRIJDING OP IJSSELALLEE



ZWOLLE - Zaterdagmiddag om 13.40 uur reden twee auto's achter elkaar op de rechterrijstrook van de IJsselallee gaande in de richting van de Ittersumallee. Links van hen reed een vrachtauto. Op de kruising met de Reysigerweg sprongen de stoplichten op oranje. De voorste auto, die werd bestuurd door een 52-jarige man uit Kampen, remde daarop af. De achter hem rijdende automobilist, een 46-jarige man uit Raalte, zag dit te laat en merkte dat hij niet op tijd af kon remmen. Hij week uit naar links maar raakte daar de vrachtauto die werd bestuurd door een 21-jarige man uit Ureterp. Daardoor reed de tweede auto alsnog op zijn voorganger. De passagier van de voorste auto (een 52-jarige vrouw uit Kampen) en de twee inzittenden van de tweede auto (de bestuurder en zijn 44-jarige echtgenote) zijn per ambulance met onbekend letsel overgebracht naar het ziekenhuis. Beide auto's werden afgesleept. De brandweer heeft later het wegdek schoongespoten.

(03-081035)


---


MAN RIJDT ZONDER RIJBEWIJS



ZWOLLE - Zaterdagochtend rond 6.45 uur kreeg de politie een melding dat er een aantal mannen een auto aan het vernielen waren in de Gombertstraat. Toen de politie ter plaatse kwam waren de mannen al met de auto vertrokken. Een getuige had ze zien wegrijden. De auto werd aangetroffen in de Rembrandtlaan. De drie inzittenden werden aangehouden. Uit onderzoek bleek dat de auto was geleend en dat de mannen onderling wat ruzie hadden gehad in de Gombertstraat. Er was geen sprake van vernieling. De mannen zijn na verhoor heengezonden. De bestuurder van de auto, een 22-jarige Zwollenaar, kreeg een bekeuring mee omdat hij niet in het bezit was van een rijbewijs.

(03-080909)


---


AUTO'S GESTOLEN



ZWOLLE - Vanaf een bedrijfsterrein aan de Wilhelm Rontgenstraat is in de nacht van vrijdag op zaterdag een rode Volkswagen Polo met het kenteken FB-BH-41 gestolen. Om op het terrein te komen had men een hek opengeknipt.

Vanaf de Veemarkt is tussen zaterdagavond 21.00 uur en zondagochtend 03.00 uur een rode Fiat Uno met het kenteken YL-20-RK weggenomen. De 43-jarige eigenaar uit Zwolle deed aangifte.

(03-081211 en 03-081302)
---


VERWARDE MAN AANGETROFFEN IN SCHOOL



ZWOLLE - Zaterdagavond rond 21.15 uur heeft een 45-jarige man uit Zwolle een ruit ingegooid van een school aan de Ruiterlaan. Toen de politie ter plaatse kwam zat de man nog binnen. Hij verkeerde in een verwarde toestand. De man is aangehouden en voor nader onderzoek ingesloten.

(03-081190)


---


WINKELDIEVEN AANGEHOUDEN



ZWOLLE - Zaterdag rond 10.30 uur werd in een supermarkt aan de Veemarkt een 25-jarige Zwollenaar aangehouden voor diefstal van een stuk kaas. De man is na verhoor met een PV heengezonden.

Zaterdag rond 13.15 uur zag een medewerkster van een kledingwinkel aan de Diezerstraat dat een vrouw in een pashokje de alarmlabels van een aantal kledingstukken had gehaald. Toen ze de vrouw hierop aansprak gaf deze aan de spullen te hebben willen meenemen zonder te betalen. Hierop is de politie ingeschakeld. De 23-jarige Zwolse is aangehouden. Uit onderzoek bleek dat ze meerdere goederen bij zich had die ze had weggenomen uit diverse winkels in de binnenstad. In totaal hadden de weggenomen goederen een waarde van ongeveer E325,-. De goederen zijn allemaal terugbezorgd bij de rechtmatige eigenaren. De schade aan de goederen waarvan de labels zijn weggehaald zal de vrouw moeten vergoeden. Zij is na verhoor met een dagvaarding heengezonden.

(03-080963 en 03-081032)
---


OPNIEUW ZAKKENROLLERS ACTIEF



ZWOLLE - Een 39-jarige vrouw uit Zwartsluis is zaterdag slachtoffer geworden van een zakkenroller. Tussen 12.30 uur en 13.00 uur is tijdens een wandeling van het Eiland naar het Broerenkerkplein haar portemonnee weggenomen uit haar rugtas.

Tussen 12.00 en 13.00 uur werd van een 38-jarige vrouw uit Nunspeet eveneens de portemonnee uit de rugtas weggenomen. Dit is waarschijnlijk gebeurd in een winkel in de Diezerstraat.

Bij een 43-jarige vrouw uit Zwolle is tussen 14.00 uur en 15.00 uur de portemonnee weggenomen uit de tas. Dit is vermoedelijk ergens gebeurd in de Diezerstraat te Zwolle.

(03-081023,03-081031 en 03-081057)
---


AUTOSPIEGELS VERNIELD



ZWOLLE - Zondagochtend rond 01.00 uur kreeg de politie een melding dat een groep jongeren spiegels van auto's aftrapten in de Beukenstraat. Er is direct in de omgeving gezocht naar de groep, maar er werd niemand meer aangetroffen. Uit onderzoek bleek dat van zes auto's de spiegels waren vernield.

(03-081321)


---


TWEE MANNEN GEWOND NA SLAAN MET STALEN PIJP



ZWOLLE - Zaterdag rond 21.00 uur werd er gemeld dat er een vechtpartij was op de Luttenbergstraat. Daar aangekomen lag er één man op de grond met een hoofdwond en zat er een ander man tegen een muurtje die verwondingen had aan zijn arm. Deze man verklaarde dat een groepje van drie mannen op hun af was gekomen. Eén van hen had een stalen pijp en had daarmee op hun beiden ingeslagen. Toen er een andere man aan kwam lopen stapten de mannen in een auto en reden weg. Een ambulance kwam ter plaatse en heeft beide mannen meegenomen naar het ziekenhuis. De ene man bleek een gebroken arm te hebben en de ander hoofdletsel. Onderzoek naar de daders is daarop ingesteld. Aan de hand van getuigenverklaringen werden zij aangetroffen op de Jan van Rietbeekstraat. De drie, een 21-jarige en een 56-jarige Zwollenaar en een 29-jarige man uit Steenwijk, werden aangehouden. Zij zijn voor nader onderzoek ingesloten. Het is nog niet duidelijk waarom de mannen het gemunt hadden op de twee slachtoffers.

(03-081179)


---


MAN BEDREIGT MEDEWERKER HORECAGELEGENHEID



ZWOLLE - Zaterdag rond 20.00 uur werd op het Gasthuisplein een medewerker van een horecagelegenheid die op het terras zat door een voorbijganger zonder aanleiding diverse malen bedreigd met de dood. De politie is op zoek gegaan naar de man. Hij werd aangetroffen in de Diezerstraat. De 39-jarige Zwollenaar is daarop aangehouden en voor nader onderzoek ingesloten.

(03-081156)


---


VERWARDE MAN KONT TEN VAL



ZWOLLE - Op zaterdag omstreeks 10.45 uur kwam nabij de rotonde in de Meppelerstraatweg een 47-jarige man uit Zwolle te vallen. De man verkeerde in een verwarde toestand. Door de val liep hij een hoofdwond op. Hij is voor nader onderzoek overgebracht naar het ziekenhuis.

(03-080969)


---


MAN BELEDIGT POLITIEAGENT



ZWOLLE - Zondag rond 04.45 uur kregen politiemensen in de Voorstraat een discussie met twee mannen die het niet eens waren met het feit dat ze uit horecagelegenheid gezet waren. De twee mannen waren dronken en hen werd verteld dat de politie op dat moment niets kon doen. Zij werden doorverwezen naar het bureau om aangifte te doen. Hier waren ze het niet mee eens en begonnen voorbijgangers naar hun mening te vragen. Omdat dit onrust veroorzaakte werden de twee gevorderd te vertrekken. Toen dit gebeurde vond een andere omstander het nodig om één van de agenten te beledigen. Deze 28-jarige Zwollenaar is daarop aangehouden. Hij is na verhoor met een PV heengezonden.

(03-081313)


---


OPSTOOTJE OP GASTHUISPLEIN



ZWOLLE - Zondag rond 03.00 uur kreeg de politie een melding van een vechtpartij op het Gasthuisplein. Toen de politie ter plaatse kwam was alles weer rustig. Het bleek dat horecapersoneel de groepen had gescheiden en dat ieder zijn eigen weg was gegaan.

(03-081290)


---


PARKEERCONTROLE BIJ DE DOBBE



ZWOLLE - Zaterdagmiddag werd er een parkeercontrole gehouden bij winkelcentrum de Dobbe. Er werden 9 bekeuringen uitgeschreven voor het parkeren buiten de daarvoor bestemde vakken. Tevens kregen twee automobilisten een bekeuring voor het niet dragen van de gordel. Na afloop van de controle werd er nog even gecontroleerd bij Twistvlietbrug. Daar kregen twee automobilisten een bekeuring voor het negeren van de gesloten verklaring.

(03-081117)


---


Einde


---- --